A virágzó friss élet...

Bővebben: A virágzó friss élet...A virágzó friss élet birtokba veszi szülőföldemet, tavasz van, meghajtom fejem!! 
Tisztelettel, 
Csaba t.

Adottságaidhoz képest…

Bővebben: Adottságaidhoz képest…Amikor Szent Ferencet magasztalták a társai , azt mondta: “ Ne dicsérjetek ! Ha más ugyanekkora kegyelmeket kapott volna mint én , sokkal többre juthatott volna.”Ezt meg is lehet fordítani : ha ugyanazokat kísértéseket , nehéz élethelyzetet , családi helyzetet kapnám én, mint egy másik ember, akkor derülne ki, hogy az életszentségútján hol állok.
A kegyelmek és kísértések is nagyon testre szabottak. Nem egymást kell néznünk , hanem magunkat . A magunk pályáját kell a lehető legjobban megfutnunk.
Csaba testvér

Alapkő letétel

Bővebben: Alapkő letételCsíkszeredában az Összefogás Háza a Fogyatékkal élőkért Központ alapkő-letétele.

NEM ADOM FEL én sem

Bővebben: NEM ADOM FEL én semHála és köszönet, amiért eljöttetek Erdélybe erre a missziós útra!! Minden állomáson eddig sikerült mindannyiunkat Istenhez is, egymáshoz is közelebb vezessetek!! Isten fizesse fáradozásotokat!!
NEM ADOM FEL én sem, 
Csaba t.

Magyar- Székely jégkorong gála

Bővebben: Magyar- Székely jégkorong gálaIV. alkalommal szervezik meg a Magyar- Székely jégkorong gálát a Dunaújváros-i jégcsarnokba 2017. május 1.
Szeretettel várnak mindenkit!

Istent nem tévesztethetjük meg ….

Bővebben: Istent nem tévesztethetjük meg ….Isten nemcsak  az Igazság , hanem a Szeretet és az Irgalom Istene is. Látja a pályát ,amelyet meg kellett volna futnunk , de jól meri adottságainkat , tudásunkat , tudatlanságunkat , körülményeinket , világosan megmutatja nekünk, melyek azok a bűnök amelyekről nem tehetünk , és azokat is , amelyek a mi felelősségünk alá tartoznak . Nem ugyanazon a pályán futunk mindannyian , de mindenkinek a maga pályáját kell jól megfutnia.
Biztos, hogy Isten mindenkit a maga mércéjével fog megmérni. Mindenkinek a maga gyümölcsét kell megteremnie : a dinnyének, almának, a szőlőnek is a maga ízét kell megérlelnie . Nem hasonlíthatjuk életünket , annak sikereit, kudarcait a máséhoz.
Csaba testvér

Miért ne lehetne arról álmodni...

Bővebben: Miért ne lehetne arról álmodni...“Egy nagyon fontos dologra jöttem rá az elmúlt közel húsz év alatt: hogy jót tenni jó. Tiszta, nemes öröm. De jó lenne, ha egyre többen mernénk ajándékká válni egymás számára! Hihetetlen, szédületes távlatok lennének az emberiség előtt, ha minél többen rá mernénk lépni a szeretet útjára! Egy új és magasabb rendű emberi civilizációt lehetne megteremteni. Verne Gyula még csak álmodott arról, hogy milyen lenne, ha repülnének az emberek, és ez akkor lehetetlennek tűnt, mégis megvalósult. Miért ne lehetne arról álmodni, hogy milyen lenne ez a világ, ha a szeretet mozgatná az emberek szívét?”
Csaba testvér

A tegnapi nap margójára...

Bővebben: A tegnapi nap margójára...A tegnapi nap margójára vastag filccel írnám fel a felismerést, miszerint az nem lehet véletlen, hogy Csaba testvérnél újra és újra fantasztikus emberekkel ismerkedünk meg. Ahogy előző, vagy az előtti, vagy 9 évvel ezelőtti erdélyi turnénk alkalmával, most is azt érzem, hogy ha Böjte Csaba szellemisége szerint élnének máshol is az emberek, nem valamiféle távoli vágyként élnénk meg a boldogságot.
Kiss Barna

2017. április 24. – Hétfő

Bővebben: 2017. április 24. – HétfőA mi Urunk Jézus Krisztus nemcsak a fiatalokat, az egészségeseket hívja az ő országa építéséhez, hanem az időseket, betegeket, egyszerűeket is. Ezen a héten a Nem adom fel együttessel látogatjuk hosszan gyermekvédelmi otthonainkat. Az elmúlt napokban Déván és Petrozsényban tartottak hihetetlen erejű előadásokat. Egy roma származású vak lány ahogy kiáll, ahogy kézen fogva kivezetik, reszkető kezébe odaadják a mikrofont és elkezd csengő hangon énekelni, Istent dicsérni, az ő nagyságát hirdetni, nagyon elgondolkodtató. De a többi előadó is, akiken szemmel látható a fogyatékosság, mégis arról énekelnek, hogy élni jó, mert az élet szép, Isten ajándéka, hihetetlen erejű tanúságtétel. Számomra döbbenetes volt látni, hogy egy fiatal ember reszketve felkel a tolószékéből majd botladozó lépésekkel elindul, és bár egyetlen végtagja sem ép, mégis szintén fogyatékos társa énekére, mosolyogva táncol az oltár előtt. A Nem adom fel együttes előadása végén, mindannyiunk szívéből elementáris erővel szakadt fel a szeretet, teremtő Istenünk iránt. Éppen ezért, azzal biztatlak, hogy ne azt nézd hány éves vagy, hogy milyen mély és fájdalmas sebeket kaptál az élettől, ne azt nézd amid nincs, hanem merd hirdetni, dicsőíteni Uradat Istenedet, aki szeret téged. 
Isten nagyságát hirdetve, 
Csaba t.

Volt a farizeusok  között egy  Nikodémus nevű  férfi, aki  a zsidók  egyik főembere volt.  Éjnek  idején  fölkereste  Jézust,  és  ezt  mondta  neki:
„Mester, tudjuk, hogy te Istentől jött tanító vagy. Senki sem tud  ugyanis ilyen csodajeleket tenni, amilyeneket te művelsz, ha az Isten nincs vele.”
Jézus így felelt neki: „Bizony, bizony,  mondom neked, ha valaki újra  nem születik, nem láthatja meg az Isten országát.” Erre Nikodémus megkérdezte:
„Hogyan születhetik valaki újra, amikor  már öreg? Csak nem térhet  vissza anyja méhébe, hogy  újra szülessék?”  Jézus így  felelt: „Bizony,  bizony, mondom neked: aki újjá nem születik vízből és Szentlélekből, nem mehet  be az Isten országába. Ami testből születik, az test, – ami viszont  Lélekből születik, az lélek. Ne csodálkozz azon, hogy ezt mondtam neked: újjá  kell születnetek! A szél  ott fúj, ahol  akar; hallod ugyan  a zúgását, de  nem tudod, honnan jön, és  hová megy. Így van  ez mindenkivel, aki a  Lélekből született.”
Jn 3,1-8

Még ha fáj is....

Bővebben: Még ha fáj is....Még ha fájdalmat okoznak is a szavaink , igazat kell mondanunk , de gondoljunk a bölcs orvosra , aki ha műt , nagyon nyugadtan , türelmesen végzi az életmentő beavatkozást , mert tudja hogy az operáció csak akkor mentheti meg a beteg életét , ha minden apró momentumra odafigyel.
Csaba testvér

Hála és köszönet Szeles Attilának

Bővebben: Hála és köszönet Szeles AttilánakHála és köszönet Szeles Attilának amiért gyermekeinkért, kedves kollégáimért vállalja a hosszú utat, s a sok munkát Erdélybe!! Imádságos szeretettel gondolunk rá és drága gyermekeire, szeretett szüleire! 
Isten áldását kérem németországi, és erdélyi munkájára egyaránt! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Képek: Szent Ferenc alapítvány dévai irodájában dolgozó lányok, asszonyok gyűrűjében...

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A házasság mint a »turbó üzemmód« gyorsabban célba röpíti az embert. Az úton könnyebb járni, ha társat kapunk magunk mellé, akivel egy cél felé haladunk, akinek a kezét megfoghatjuk, akivel egymást bátoríthatjuk, biztathatjuk, aki segít visszatérni, ha eltévedtünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2017. április 27. csütörtök, Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus halála után harminc évvel- 1/2

Josephus Flavius a Bellum Judaicum (A zsidó háború) című művében leírja, hogy Jézus halála után harminc évvel a római hadsereg körülveszi a gyűlölettől fortyogó várost, és hároméves ostrom után beveszi.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube