"De mi a botrány? - teszi fel a kérdést Ferenc pápa

Bővebben: "De mi a botrány? - teszi fel a kérdést Ferenc pápa - A botrány: mást mondani és mást cselekedni; a kettős élet az, a kettős élet. Egy teljesen kettős élet: 'Nagyon katolikus vagyok, mindig járok misére, ebbe és abba a közösségbe tartozom; de az életem nem keresztényi, nem fizetek a munkásaimnak igazságos bért, kihasználom az embereket, piszkos vagyok az üzletkötéseimben, pénzt mosok...' Kettős élet. És olyan sok keresztény ilyen, és ezek az emberek megbotránkoztatnak másokat. Hányszor hallottuk - mindannyian, a szomszédságunkban és máshol - 'ilyen katolikusnak lenni, ennél még ateistának lenni is jobb.' Ez az: botrány. Pusztítasz. Letaglózol. És ez minden nap megesik, elég csak a híreket megnézni a TV-ben, vagy elolvasni az újságokat. Az újságokban olyan sok a botrány, és a botrányoknak óriási publicitása is van. És a botrányokkal együtt pusztulás is jár."
Ferenc pápa

Szövetségkötés ünnepe Dél-Erdélyben

Bővebben: Szövetségkötés ünnepe Dél-ErdélybenMint minden évben május utolsó napjaiban, az idén is, 2017, május 27-én, szombaton, Marosillyén megszervezzük Bethlen Gábor szülőházánál a Szövetségkötés ünnepét. Sok félék vagyunk, sok felülről jöttünk, de a köztünk lévő különbségek ellenére mindannyian a jó Isten gyermekei vagyunk, az Újszövetség népe. Éppen ezért szeretnénk Istennel kötött szövetségünket, a Jézus Krisztus által felkínált Újszövetséget tudatosan elfogadni, szeretettel megpecsételni.
Ahhoz, hogy otthon legyünk e világban, nem csak az Istennel való viszonyunkat kell tisztáznunk, hanem egymással való kapcsolatunkat is rendeznünk kell. Árpád vezér annak idején vérszerződést kötött a Kárpát-medence területén élő népekkel. Egymás tudatos elfogadása, a bizalommal vállalt szövetség tehet nagy családdá, egy néppé bennünket.
Nagy szeretettel hívunk gyermekeinkkel Marosillyére, gyertek május 27-én a 11.00 órás szentmisére, hogy megújítsuk teremtő Istenünkkel és egymással kötött szövetségünket. A szentmise végén, a közös ebéd utáni programra is szeretettel várunk, itt gyermekeink színes előadásában és nagy hírű vendég művészek produkciójában gyönyörködhetünk. Akik messziről jönnek, azoknak szállást is tudunk biztosítani.
Sok-sok szeretettel várunk,
Csaba t.
A részleteket Varga Csabával (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy Palkó Cecíliával (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) lehet egyeztetni.

 

Szeretettel többre jutunk, mint civakodással…

Bővebben: Szeretettel többre jutunk, mint civakodással…Vigyük szeretettel , jósággal a világító lámpást , az evangéliumi párbeszéd , a testvéri  szeretet lángját , nem legyőzni kívánni a másképpen gondolkodókat , hanem alázattal felkínálni az általunk megélt tanítás bölcsességét az embereknek !
Krisztus azért küldött a világba , hogy szeretetünkkel gyógyítsunk és nem azért, hogy  elítéljük egymást !Nekünk nem legyőznünk kell a másikat , hanem békében , jó testvérekként együtt kellene építenünk az Isten országát ! Ne töltsük a drága időnket civakodással !
Olyan sokszor megtapasztaltam , hogy ha szeretettel igazat adok a másiknak , határozzon, döntsön ő, és szerényen , szeretettel fényt viszek a beszélgetésbe , akkor nagyon sokszor a társam jól dönt és a végén övé a dicsőség , az enyém a békesség és mindenki boldogan mehet tovább.
Isten nekünk nem az ítélkezés hanem a szeretet parancsát adta !
Csaba testvér.

Dr. Barsi Balázs O.F.M. gondolatai

Bővebben: Dr. Barsi Balázs O.F.M. gondolataiA mai Evangéliumban négyszer szólít fel a mi Urunk, hogy ne aggodalmaskodjunk. Kinek ne tetszenék ez a felszólítás? Ki ne vonzódnék ehhez az isteni Bátorítóhoz? S nem az‑e a modern igehirdető, aki ahelyett, hogy súlyos kötelességeinkre figyelmeztetne, az örömhír vigasztaló szavaival vonz? Nem arra van‑e szüksége a mai kor keresztényének, hogy feloldják félelmeit, eloszlassák aggodalmait?
Vigyázzunk ezzel a gondolatmenettel! Az aggodalom eloszlatása még nem minden, egyébként sem sikerülhet huzamosabb időn át, csak ha szilárd kapaszkodót is tudunk nyújtani hozzá. Urunk, Jézus nem éri be azzal, hogy nyugtatgatja szorongó pszichénket. Ő megadja félelmeink feloldásának alapját is, amikor felhívja a figyelmet a teremtő Isten titokzatos gondviselésére, mely túlmutat ennek a földi életnek a horizontján. De azt is tanítja, hogy szívünk megnyugvásához nem elég tudnunk arról, hogy Isten gondunkat viseli, hanem radikális döntést kell hoznunk az életünkben: teljes szívvel az Úrnak szolgálni, és mindenekelőtt keresni az Isten országát és annak igazságát. Hiszen éppen a megosztott, kettéhasadt szív termeli ki magából az újabb és újabb kételyeket, félelmeket, szorongást. Isten elveszi bűneinket és félelmeinket, de csak ha bűnbánatot tartunk és szent elhatározással egészen átadjuk magunkat neki.
Üdvözítő Urunk, amikor feltámadásod után megjelentél apostolaidnak, és köszöntötted őket, két dolgot adtál nekik: békességet és a bűnök megbocsátásának hatalmát. Add meg nekünk a bűnbánat kegyelmét, hogy így életadó bűnbocsánatodat befogadva elnyerjük lelkünk nyugalmát.

Szomorú SMS kaptam

Bővebben: Szomorú SMS kaptam"Február 25-én, este 6 órakor magához szólította az Úr édesanyámat!"
Szeretettel kérlek imádkozzatok egyik legrégebbi, kedves munkatársunk édesanyjáért, számára örök nyugodalmat kérünk a hosszú betegség után, drága családjának vigaszt, élő hitet az örökkévalóságban megváltónktól, Jézus Krisztustól! 
Őszinte részvéttel, 
Csaba t. 
Kép: Naplemente Erdélyben, 2017 febr 25-én, Fodor István

Megint elkelt egy kedves lányunk!!

Bővebben: Megint elkelt egy kedves lányunk!!Gyöngyike Csíksomlyón végzett és szeretettel kívánok neki, férjének, jövendő gyermekeiknek sok sok boldogságot a házaséletük során!! 
Imádságos szeretettel, 
Csaba t.

 

Mit ér az élet????

Bővebben: Mit ér az élet????“Az élet azért van, hogy odaadjuk. Sokszor mondtam, hogy a mi életünk olyan , mint egy nagy marék aranypor. Hatalmas érték, kincs. De hogyha nem adjuk oda valamiért , akkor is kiperegnek a mindennapok az ujjaink közül . “
Csaba testvér.

Öltözetünk…

Bővebben: Öltözetünk…A jótett , a szolgálat legyen a ruhánk , mindennapi viseletünk és ne várjunk érte tapsvihart, üdvrivalgást .
Csaba testvér

Hunyadi Mátyás

Bővebben: Hunyadi Mátyás„1443. február 23-án, 574 éve Kolozsvárott megszületett Hunyadi Mátyás, Hunyadi János kormányzó és horogszegi Szilágyi Erzsébet úrnő második fiúgyermeke, későbbi szakrális nagy királyunk.
I. Mátyás néven lépett trónra, de nevezik őt Hollós Corvin Mátyásnak, az igazságos Mátyás királynak is, de a köznyelv egyszerűen mint Mátyás királyt emlegeti. Magyarországon 1458 és 1490 között uralkodott. 1469-től cseh (ellen)király, 1486-tól Ausztria hercege.
A magyar hagyomány az egyik legnagyobb magyar királyként tartja számon, akinek emlékét sok népmese és monda is őrzi.”

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az elutasítás nagyon egyszerű, egy pillanat műve! A befogadás, az értékeink gyöngéd megosztása, a megbocsátás évekig tartó kemény munka, és én mégis erre az útra biztatok mindenkit, mert ezen az úton jár velünk a mi Istenünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2017. február 28. kedd, Elemér napja van. Holnap Albin napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Sokan hittek benne...

Egyszer Jeruzsálemben azt mondta: „»Bontsátok le ezt a templomot, és harmadnapra fölépítem.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube