Bővebben: Elengedés……bizalomHihetetlen öröm van bennem, mert megtapasztaltam, hogy  Isten erős kézzel, jóságos karral felfog, felemel, újból és újból értelmet ad a hitből fakadó döntéseknek. Idő kellett, hogy megértsem , hogy életünk nem más , mint folyamatos halálugrás , mert minden új lépés valaminek a bátor elengedése , és zuhanás a gondviselő Isten karjai közé .Egy új munkahely, családalapítás, gyermekvállalás , de még egy új kapcsolat , szövődő barátság is , minden, de minden egy kisebb vagy nagyobb halálugrás , melyek előtt ha megtorpanunk életünk kibontakozása leáll,és Szent Péter példájára mi is elkezdünk süllyedni létünk háborgó galileai tengerén.
Csaba testvér
Bővebben: Folyik az aratás...Folyik az aratás, a kemény mezőgazdasági munka!! Imádkozzunk a mindennapi kenyerünkért, azokért kik most kint dolgoznak a földeken, hogy mindannyiunknak meglegyen az egészséges, friss táplálék!! Őszinte tisztelettel a szántó-vető munkások iránt,
Csaba t. 
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól!
(Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség
mindörökké.) Ámen.
Bővebben: Őszinte szeretet…A negyedik évben a teológián a karácsonyi szentmise után ott maradtam a kápolnában. Isten végtelen szeretetét láttam meg a megtestesülésben teljesen kiüresedett , gyermekként közénk jött Teremtőm arcát szemlélve. Isten végtelenül jó és szeret , de én a a csöppnyi jászol előtt végtelenül kicsinek, csatakos bűnösnek éreztem magamat.Fájt, mert úgy éreztem , hogy e végtelen szeretetre nem tudok méltó módon szeretettel válaszolni. Jézus a kis jászolból felém nyújtotta karjait és csak egyetlen dolgot mondott:” Szomorúságod azt bizonyítja, hogy szeretsz engem, mert ha nem szeretnél , akkor nem is fájna az , hogy nem tudsz eléggé szeretni. Akkor már te is rég a puha ágyadban lennél. “ Megértettem , hogy forró könnyeim arról beszélnek szavak nélkül , hogy minden bűnöm ellenére szeretem Istent ….. Akkor és ott Isten végtelen igenjére én is a magam maroknyi pornyi létem igenjét alázattal kimondtam. 
Csaba testvér
Bővebben: Isten útja, hogy megtanítson  imádkozni…Egy gyerek akit szeretettel befogadtál, megtanít imádkozni . Talán csak a gondviselő Isten tudja , hányszor borultam a földre gyermekeinkért fohászkova az elmúlt években ! Saját korlátaimat megtapasztalva hányszor könyörögtem mennyei Atyánk elé térdelve egy-egy fiúért, lányért , sírva kérve  számukra bölcsességet, erős lelkűséget , kitartást , az újrakezdés kegyelmét, és persze kértem kenyeret, gázszámlára pénzt, jó nevelőket, kikkel csodát lehet tenni a sodródó, ijedt, vergődő, gyermekek világában.
Oszd meg a kenyered az éhezőkkel, mondja a mi Urunk Jézus Krisztus . Igen , a gyermekek befogadása böjt is , hisz mennyi mindenről le kell mondania annak aki az élet mellett dönt. Az igazi böjtölés szeretetből fakad, ezért édes és könnyű és hiszem, hogy kedves is teremtő Istenünk előtt . Nem kell kitalálnunk rendkívüli , magunkat sanyargató imamódot , böjtöt , mert ha alázattal rálépünk a szeretet, a befogadás útjára , akkor a mindennapok hozzák kimeríthetetlen bőséggel a lehetőséget az önmegtagadásra , az imádságra, csak győzzük azokat vállalni, hordozni Isten dicsőségére !
Csaba testvér
Bővebben: Te döntesz!A szomorúság egy csúf madár, körülöttünk repked, néha - néha leszáll életünk fájának ágára, ebben nem akadályozhatjuk meg, de azt, hogy ott fészket is rakjon, ne engedjük meg neki! Az új hét első napján, kergessük el ezt a csúf madarat és jókedvvel, reménnyel kezdjük el a munkánkat! 
Kinek nincs munkája, azt várjuk szeretettel Déván, mert a gyermekek között munka is, jókedv is mindig van! Nálunk sokan vannak azok a kicsinyek közül, akiknek mindig lehet adni egy - egy pohár vizet, olyan vizet, mit még Isten is számon tart! Zörgess, és mi szívesen ajtót nyitunk neked! Elkezdtünk készülni a 2018-2019-es tanévre! Szeretettel várunk új nevelőket a régiek mellé!
Csaba t. 
Bővebben: Földi élet vs örök élet …Életünk fonala olyan, mint egy végtelen pamutgombolyag, amelynek első centimétere a földi élet, a többi az örökéletünk. Rövid vándorlásunk, küszködésünk végtelen hosszúnak tűnik, de minden könnycseppünket mennyei Atyánk szárítja fel. 
Csaba testvér 
Bővebben: Zene tábor Déván...Hála és köszönet a dévai szép zene táborért...
Isten fizesse Józsinak és a társainak, 
Csaba t.
Bővebben: A kérdés az, hogy …Az a kérdés a te életedben milyen formában kopogtat be Jézus Krisztus ? Egész biztos, hogy hozzád is eljön ! Talán feleséged képében , aki olyan régen szeretne veled őszintén elbeszélgetni . Talán nagyobbik gyermeked képében , s talán azért követ el annyi komiszságot, hogy figyelj rá. Nem tudom.
Neked kell ezen elgondolkoznod , csendben lenned , hogy felfedezd a ajtódon kopogó Jézus Krisztust . És , hogy merd megfogni a kezét ! Ha látszólag szakadékon akar keresztül vezetni , ha látszólag égő tűzön akar keresztül vinni, akkor is bízzál benne és menj vele ! Hidd el, hogy igenis  tudja az Úr , mit csinál. 
Csaba testvér 
Bővebben: Az igazi áldozat …Emlékszem, a teológia elvégzése után, amikor megkaptam az első kinevezésemet , nagy izgalommal fogtam a térképet megkerestem , hogy hol van az a Szék nevű falu. Meg is találtam Kolozsvár mellett , egy sáros út végén. Egész lázban voltam, beültem a templomba, írtam a székfoglaló beszédemet , az első prédikációmat , amivel bemutatkozhatok. Aztán vasárnap a szentmisén ott volt hat néni. Az egyszem bácsi úgy horkolt , hogy repedezett felettünk a tető. Mit is mondjak ? Összement a számban a prédikáció.
A szentmise után letérdeltem az oltár elé. Nagyon kicsinek, tehetetlennek éreztem magam. Hát ezért tanultam én hat évet, ezért vállaltam cölibátust , a papság minden terhét ? - Javában panaszkodtam , s akkor a szívemben megszólalt Jézus : “ Nézd fiam , igaz, hogy te hat évet tanultál ezekért az emberekért, de én meghaltam értük a kereszten . “ -Azóta tudom , hogy az Úr a pásztor, és én vagyok a pulikutya . 
Csaba testvér
Bővebben: Üzenet az útrakelő fiataljainknak!Arra születtél, hogy meghódítsd a világot! Ott van benned a szent kíváncsiság, akaratoddal adj lendületet neki, indulj el, húzz ki minden fiókot, nézz be minden szobába, barangold be szülőföldedet! Sokszorozd meg magadat az előtted jártak megosztott titkaival, olvass, tanulj! Használj fel minden bölcsességet, igazságot, hisz ezek az aranyrögök, drága igazgyöngyök, mit mások már rég a felszínre hoztak a tieid lehetnek, képezd magad, szedd össze a kincseket és készíts belőlük magadnak koronát!
Kárpát-medencét ha nem ismered, lakatlan számodra a táj, veszélyes vadon, de ha felfedezed otthonod lesz, befogad, hordoz, neked és szeretteidnek megélhetést ad! A hegycsúcson akkor lesz igazán szép a kilátás, hogyha megküzdesz érte s gyalog mész fel oda, megizzadsz, verejtékezel, elfáradsz, de önmagad legyőzésével meghódított minden egyes csúcs örökre a tiéd marad!
Indulj bátran, a jó Isten melletted áll!! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Áldás…Jó dolog Istentől alázattal áldást kérni, felszentelt papként áldást osztani, őszinte szívvel megáldani a gyermekeket, fiatalokat!! Azért imádkozni, hogy testvérem, társam áldott legyen, hogy maga is áldássá, Isten drága ajándékává váljon ebben a szép világban az ő testvérei számára!! Imádkozzunk papi hivatásokért, hogy legyen ki Isten nevében megáldja születő gyermekeinket, minden napjainkat és életünk végén a sírjainkat! 
Szeretettel, 
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2018. július 22. vasárnap, Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az őszinte bűnbánat

Ha a bűnbánat őszinte, az ember vágyik arra, hogy valamilyen módon vezekeljen, begyógyítsa a szereteten esett sebet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube