Bővebben: Lehetőségek mindenki számára ……a fiatalok sokszor és jó szemmel meglátják az álságokat, a képmutatást, a hamisságot. Ne engedjük el a kritikát a fülünk mellett, legyen ez önnevelési lehetőség számunkra. És bizony, ahogy mi, felnőttek sem vagyunk tökéletesek, belefér az is, hogy a fiatal téved, hibázik… – ettől ne essünk kétségbe.
Csaba testvér
Bővebben: Köszönöm szépen...Köszönöm szépen Pocsai János atya meghívását, vendéglátását és az Encsi testvéreim jóságát, szeretetét!! 
Isten fizessen minden adományt, 
Csaba t. 
Bővebben: Esti ima!!Kérem Uramat, adja meg, hogy szívéből szívembe nagy folyó fakadjon, sötét éjszakában pislákoló hitemből sok-sok gyertyaláng szülessen, és bármilyen maszatos arcban, elesett lényben is gyermekeim Őrá találjanak. Adja meg, hogy az élethez hajolva, a kicsiket gyámolítva, a gyengék hibáit eltűrve, a kereszt alatt görnyedezve, mosolyogva újrakezdve mindig-mindig Istent szolgáljam és a rámbízott gyermekek is.
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Milyen nagy ajándék nekünk Istentől…Vannak nagyszerű gyóntatók, akik karizmaként kapták, hogy szinte belelátnak a lelkekbe, rátapintanak a gyenge pontokra, és jóságosan, irgalmasan, ha kell, határozottan vezetik az embereket. A jó orvos nem cukorkával gyógyítja a súlyos beteget, hanem ha szükséges, keserű orvossággal vagy esetleg fájdalmas műtéti beavatkozással.
Csaba testvér
Bővebben: Isten nyomdokában…Csodálatos érzés tudni, hogy munkáddal örömet okozhatsz a végtelen Istennek! Tudni azt, hogy erőfeszítéseid, mindennapi csetlő-botló jó szándékod parányi kezedet Isten végtelen kezébe teszi, és lábadat a végtelent járó Isten lépteihez igazítja. Ez a tudat adjon neked bátorságot, hogy bizalommal az utadon szeretettel tovább tudjál menni!! 
Kisebb testvéred, 
Csaba t.
Bővebben: Szent Rita a lehetetlen dolgok védőszentje...Gondjainkat Szent Rita közbenjárásával ajánljuk Teremtő Istenünk irgalmába!! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Csodák...Az életben a legszebb csodák ingyen vannak!  Hálásan köszönöm! 
Csaba t.
Bővebben: Nem erővel hanem szeretettel…Lelki értelemben is igaz, hogy „a szülő csak az asztalt tudja megteríteni, de a gyermeknek magának kell kinyújtani a kezét az asztalon lévő táplálék után, ő dönt arról, hogy abból mit és mennyit vesz magához." 
Csaba testvér
Bővebben: Hála és köszönet...Hála és köszönet Mága Zoltán művész úrnak a gyermekeink iránti jóságát!! Isten áldása legyen a drága művész úron és az ő nagyszerű csapatán!!
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Istennek hála eljutottam ma a Budapesti Mária Rádió stúdiójába....Istennek legyen hála, jó volt Isten Országának becsületes napszámosaival találkozni!!
Imádkozva kérem Teremtőnk áldását e nagyszerű csapatra!! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Nagytakarítás vagy szembenézés?! A lelki élet elején a durva, nagy hibákat próbáljuk kitakarítani, rendbe tenni, de utána igyekeznünk kell, hogy vágyainkat, gondolatainkat is megzabolázzuk.
Ha régen valami nehézség történt, dühös voltam, és haragom másoknak is kimutattam. Ma már, ha valami rossz történik, azt gondolom: „Alleluja! Itt van egy jó próbatétel, megmutathatom, mennyit ér az én hitem, reményem. Lássuk, hogyan lehet ezt keresztény módon megoldani!”
Egy ideig csak mondogattam ezt így, de befelé a lelkemben feszültség, düh, harag dúlt. Mostanában sokszor észreveszem magamon, hogy belül is béke van bennem és kíváncsiság: „Na, mennyei Atyám, hogy tudod ezt a feladatot megoldani általam?!”
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 22. kedd, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube