Az élet mellett döntsél!!

Bővebben: Az élet mellett döntsél!!Ki az isteni parancsolatot megszegi, és nem élet mellett dönt , az , akárcsak az evangéliumi gazdag ifjú , betarthatja az összes előírást és minden törvényt meg szabályt -mégis elveszett . Krisztus szomorúan néz a magával elégedett , szabályokat mind betartó, ám az életet szolgáló szeretet útjára lépni képtelen fiatalember után….
Csaba testvér

Meghívó a Buborékok című vígjátékra

Bővebben: Meghívó a Buborékok című vígjátékraNem volt hiába semmi sem.
Igaz, kicsit fáradt vagyok,
Acélkerék is megkopik,
Hogyha szüntelen csak forog.
Kopik, kopik, de fényesül,
Nem fogja be a rozsda sem,
Csiszolja minden mozdulat,
S forog, forog ezüstösen.
 
Igaz, kicsit fáradt vagyok,
Nem adnak ingyen semmit ám,
Voltak keserves napjaim,
És rengeteg dúlt éjszakám.
Amíg egy gyermek nagyra nő,
Bizony egyet-mást tenni kell,
Legalább így az életem
Nem múlt el csip-csup semmivel.
Várnai Zseni

Bethlen Gábor szobor

Bővebben: Bethlen Gábor szoborNagy fejedelmünk szobrot kapott szülőháza udvarán!
Hála és köszönet.
Csaba t.
Marosillye, 2018 május 26.  

Számíthatsz rám…

Bővebben: Számíthatsz rám…Az isteni alázatnak kell a szemünk előtt lebegnie, amellyel Krisztus térdre borul Jeruzsálem falai előtt, sír, hogy "hányszor próbáltalak összegyűjteni titeket, mint kotlós a szárnya alá a csibéit, de ti nem akartátok" [Lk 13,34]. A pap az az ember, aki egész életét arra szenteli, hogy odatérdeljen Jézus mellé, megölelje és azt mondja neki: "Ne búsulj, ne sírj, nézd, itt vagyok, jöttem, segítek a fránya kiscsibéket összeszedegetni, szeretlek téged, számíthatsz rám!” 
Csaba testvér

Szent Antal a tanuló ifjúság védőszentje...

Bővebben: Szent Antal a tanuló ifjúság védőszentje...Szent Antal a tanuló ifjúság védőszentje, ünnepét június 13-án tartjuk 11.00 órától a kőrisbányai templomunkban. Nagy-nagy szeretettel hívlak, várlak benneteket, gyertek, tanév végén imádkozzunk együtt gyermekeinkért, Szent Antal közbenjárását kérve.
Sok szeretettel, 
Csaba t.

Te azért jöttél...

Bővebben: Te azért jöttél......Hazaértem szerencsésen Dévára! Megérkeztem, és körbejárva számba vettem feladataimat! Mi a dolgom a következő napokban? Munkaköri leírásom nagyon egyszerű, mindig ugyanaz, de soha nem unalmas: imádni az Istent, és szeretni az itt élő felebarátaimat, mint önmagamat! Igen, szeretni, tudatosan szebbé, tisztábbá, gazdagabbá tenni a gyermekeinket, kollégáinkat, és természetesen mindazokat, akik a házunk ajtaján kopogtatnak! Nagyon fontos, hogy tudatosítsuk magunkban mikor egy hosszú út után megérkezünk: "te azért jöttél, azért vagy, hogy szeress, hogy jót tegyél, hogy sebeket gyógyíts, vigasztalj, bátoríts, erőt, lendületet adj, fényt árasztva ragyogj, mint a tartóra rakott lámpa, mindenkinek!" 
Uram, Mesterem, itt vagyok fáradtan, de készen a bevetésre, a szeretetre, arra, hogy ami görbe azt kiegyenesítsem, ami elszakadt azt csendben, mielőtt bárki is észrevenné összevarrjam, és a csorba késeket megfenjem, hogy a dolgok jobban menjenek a házban! Itt vagyok Uram, hogy példádat követve áldást osztva áldássá váljak, hogy testvéreimet megszentelve, magam kicsinységében megszentelődjek, hogy mindenkinek igazi, kisebb testvérekként mindene lehessek! Kérlek Uram, segíts, hogy feladataimat miket tőled kaptam, segítségeddel jó végre is vihessem! Csodaszép utadon botladozó gyermeked.....

 

Eredményes szép életet!

Bővebben: Eredményes szép életet!A csíkszentmártoni végzős diákoknak és Erdély minden iskolából kilépő fiataljának erőt, eredményes szép életet kérek Teremtönktől!!!
Csaba t.

Isten álma…

Bővebben: Isten álma…Jókedvű, boldog gyermekek közé menni olyan jó, mintha Isten szép templomába, a mennyország előszobájába mennél, még huncut csintalanságuk is hozsanna az életet megálmodó végtelen Istennek !!
Csaba testvér.

Szent Rita ünnepén…

Bővebben: Szent Rita ünnepén…Szent Rita vörös rózsái az élő hit szimbólumai, mert télvíz idején élő hittel merte kérni a rózsatövet, hogy az kivirágozzon! Az esztelneki Szent Rita Otthon gyerekeivel, kedves szentünk ünnepén a szentmisében kértük, hogy a falú rosszai, az elesett, árva gyermekek, ne csak tövist teremjenek, hanem legyenek népünk szép illatos virágai, még ha mostoha körülmények közé születtek is! Csodaszép volt, ahogyan az áldás alatt minden gyermek egy - egy szál szép vörös rózsát a magasba emelt, majd hálatelt szívvel, egy puszi társaságában átadták a bennünket támogató felnőtteknek. 
Hiszem, hogy minden nehézség ellenére, ezek a sokszor lenézett, kitaszított gyermekek illatos szép piros rózsái lesznek a mi népünknek!
Kisebb Testvéri szeretettel,
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az emberek nem egyszer használatos zsebkendők, ha összekenődnek, akkor kukába dobjuk őket, az lenne jó, ha kimosnánk, kikeményítenénk, kivasalnánk a bűnbánatban, a bűnbocsánatban, hogy össze tudják magukat szedni. Jézus Krisztus hányszor lehajolt egy-egy emberhez, hogy felemelje.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. május 28. hétfő, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Új gyerek

Amikor új gyerek kerül be hozzánk, a legtöbb tele van félelemmel, szorongással, ezért félrehúzódik; de ha szerető jósággal vesszük körül, otthonra talál a mi nagycsaládunkban, és bármilyen sokan vagyunk is, megtalálja a maga kis helyét.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube