Csodálom Isten nagylelkű szeretetét!

Bővebben: Csodálom Isten nagylelkű szeretetét!Újból és újból megajándékozza gyermekeinket nagylelkű fiatalokkal, kik bölcsen félreállnak e törtető, kapzsi világ élvonalából és szeretettel ölbe vesznek egy - egy bajban levő vergődő életet, vagy akár egy egész gyermekmentő intézetet!!  Andrea fiatal, szép, okos, sőt komoly végzettsége is van, s Gusztival, szeretett vőlegényével mégis beköltözött a Zsil völgyében, Erdély talán legsebzettebb vidékén egy gyermekvédelmi otthonba, hol egész nap, napról - napra nagy nagy szeretettel hordozzák sok - sok gyermek gondját baját!! Hálás szívvel előttük is, de a kegyelmet adó gondviselő mennyei Atyánk előtt is meghajtom a fejemet, s köszönöm azt a nagylelkű munkát, melyet társadalmunk legelesettebb tagjaiért, a bajba került gyermekekért végeznek!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 

Isten fizesse ezerszeresen vissza...

Bővebben: Isten fizesse ezerszeresen vissza...Hála és köszönet a kedves Farkas Sándornak és szeretett feleségének Katalinnak a vendéglátásért, melyet gyermekeink imájával és jókedvű dalaival próbáltunk megköszönni!! Isten fizesse ezerszeresen vissza mindazt mit gyermekeink iránt tettetek, tesztek!! 
Szeretettel, 
Csaba t.

Meghívó a "Szeretet Út" alapkő letételére

Bővebben: Meghívó a A Szent Ferenc alapítvány gyermekei az évek során szépen fejlődtek, megnőttek. Velük és kollégáinkkal, egy nagyon nagy fába vágtuk fejszénket. Szeretnénk, egy zarándok hálózatot a "Szeretet Útját" kiépíteni az Erdélyt és gyermekeinket szerető emberek számára. Igazából évek óta hívunk és fogadunk kedves vendégeket az otthonainkba, most ezt szeretnénk átgondolni, jobban megszervezni, mindenki számára láthatóvá tenni! Támogatóinknak örömmel megmutatnánk, nem csak azt, hogy milyen aranyos, szép gyermekek vannak az otthonainkban, hanem szeretett szülőföldünk, Erdély földrajzi, történelmi, irodalmi kincseit is. Ennek a zarándok útnak alapkövét tesszük le most Vasárnap, június 25-én, 17 órától,  Csobánkán, egy Szentmise áldozatban! Az Istentisztelet után dévai gyermekeink egy színdarabot adnának elő - mely Mátyás királyról, Beatrix királynőről és egy szomorú néma Leventéről szól, aki azért a darab végére megvigasztalódik! Rendezvényünkkel  biztatni akarjuk Önöket, hogy útra keljenek és meglátogassák e föld egyik legszebb, békés szegletét, Erdélyt mely ha kalap volna, akkor a bokréta rajta biztos, hogy székelyföld lenne!! 
Sok szeretettel várunk vasárnap délután 17.00 Csobánkán, 
Csaba t. 

A csodák Isten kezében vannak…

Bővebben: A csodák Isten kezében vannak…Isten nem csodákat vár tőlünk , a csodát Ő maga teszi, nekünk a tőlünk telhető kis lépéseket kell megtennünk . Ma is megteszem amit az Úr kér és holnap is megteszem.
Csaba testvér. 
Fénykép: Kalotay Egon….Csíkszentsimon…. 

Isten hozott Lilla!

Bővebben: Isten hozott Lilla!Istennek hála, hogy itt vagy!! Gratulálok anyukádnak.
Szeretettel, 
Csaba t.
Draga Csaba testvér!
Örömmel tudatjuk, hogy ismét nagypapa lett! Kislányunk Lilla Diane Howlin június 21-én, reggel 2.30 órakor, 3870g-al és 54 cm hosszal világra  jött. 
Itthon született meg, ahogyan terveztük, medencében, a lehető legnyugodtabb körülmények  közt. Egészséges, eszik és épp alszik, mint a bunda.
Szeretettel, öleléssel, mindent köszönve
Lilla, Laurence és Szerénke

Nézzünk magunkba...

Bővebben: Nézzünk magunkba...Sok- sok ember nincs megkeresztelve, pedig víz van és nagyon jó Isten gyermeke lenni ezt örömmel tanúsíthatom! Nézzünk magunkba, környezetünkbe, s tegyünk meg mindent, hogy Isten nagycsaládjába minél többen jó testvérünk legyen!!
Szeretettel, 
Csaba t.

Élő remény...

Bővebben: Élő remény...Megürülő templomainkban az élő remény szimbóluma egy összekulcsolt kezű gyermek!! Istenhez fordulva gyermekeink az élethez fordulnak, az életet adó Istenhez bújnak, Isten drága igéiben mosdatják arcukat, megszépülnek, a remény hordozójává vállnak! Köszönöm Izabellának, az édesanyának a szép felvételt! 
Csaba t.

A munkád gyümölcse...

Bővebben: A munkád gyümölcse...Gyermeket vállalsz, fiatalt nevelsz, kutat ásol, melyben áldott víz fakad!! Mind szülő, vagy nevelő az életet adó, lassan tovacsörgedező életet szolgálod, mely munkádat aranyos "unokával" hálálja meg!! Áginak, kedves lányunknak szeretettel gratulálok az aranyos kislányhoz! 
Csaba t.

Merjél olyan lenni mint a gyermek…

Bővebben: Merjél olyan lenni mint a gyermek…A mai felbolydult világban van-e létjogosultsága a játéknak ? Annyi gond , baj van a világban, miért kellene játszanunk ? Gondolom , hogy kétezer évvel ezelőtt is rengeteg gond, éhínség , háború volt, és Megváltónk mégis hosszú éveket mint gyermek töltött el köztünk ezen a Földön . Szeretem magam elé képzelni, hogy a gyermek Jézus odaáll az édesanyja elé és megkérdi :” Anyú kimehetek játszani a gyerekekkel?” Sajnos mi gyakran megfeledkezünk arról, hogy Krisztus nemcsak példát adott a játékos gyermekké váláshoz, hanem ezt parancsba is adta mindannyiunknak : “Ha nem lesztek olyanok , mint a gyermekek , nem mentek be a mennyek országába ! “ ( Máté 18,3 )

Csaba testvér. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az lenne jó, ha az idős korral és annak megannyi nyavalyájával való találkozás nem egy béka lenne, melyet erőszakkal kell lenyelni, hanem a mennyei Orvosunk bölcs gyógyszerének tekintenénk, amit ha elfogadunk, életet ad nekünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2017. június 25. vasárnap, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az utazás a semmiből a végtelen felé

Az utazás a semmiből a végtelen felé nemcsak az emberiség, hanem az Egyház útja is.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube