Bővebben: Sümeg Sarlós Boldogasszony Ferences KegytemplomSümeg Sarlós Boldogasszony Ferences Kegytemplom. ….” Atyám , bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek” Lk 23,34
Tegnap délelőtt sikerült eljutni Sümegre ahol egy nagyon szép élményben volt részünk egy búcsús szentmisén egy körmenettel egybekötve.
A szentmisét Barsi Balázs ofm atya tartotta , a templom maga is lenyűgöző volt , a környéke is , sajnos csak bizonyos helyeket sikerült megnézni idő hiányában , de az biztos ez egy olyan hely ahol az ember nagyon el tudna csendesedni és Teremtőjével egy közelebbi kapcsolatba kerülni. A csend ereje igen érezhető volt….mikor a templom már kiürült a szentmise a Fájdalmas Szűzanya Ünnepéről szólt .
Az ember életében gyakrabban nagyon jól jönnének az ilyen elcsendesülések távol a világ zajától …. 
megosztotta dr k.e.
Bővebben: Magdika és KrisztinaMagdika és Krisztina, két lányom, mindkettőjüket 1993 szeptemberében fogadtuk be, ők az első lányaink közül vannak! Magdika kérdezte sírva azon a bizonyos 93-as tábor végén, hogy miért kell hazamenni, miért nem csinálunk egy éves tábort? Végül 12 évig együtt táboroztunk sok- sok jókedvvel, kacagással nevelgettük őket!! Megnőttek Krisztina férjhez ment, most Amerikában él, Magdika a napokban elment és meglátogatta kedves "testvérkéjét". Ma kaptam tőlük a képeket, a rövid megosztást, mit büszke örömmel tovább osztok!!
Szeretettel,
Csaba t.   

 

Bővebben: Amit nem látunk …A fájdalom nem cseppenként kiadagolható, lemérhető valami. A külvilág számára láthatatlan szenvedés, a félelem, a reménytelenség sokszor a mélybe taszíthat egy embert. Viszont azt is tudnunk kell, hogy a mi szenvedésünk nincs arányban azzal a jóval, örömmel, amelyet a földi küszködésünkért a Jóisten ad. 
Csaba testvér
Bővebben: Hálát érzek...Istennek hála szerencsésen haza értem a gyermekeink után én is Dévára!! Mivel hosszú volt az út, Szegeden egy előadás erejéig megálltunk!! Nagy nagy öröm van bennem, hisz minden jól sikerült!! Milyen könnyű, örömteli a jót, a szeretetet, az élő Istent szolgálni!? Azt nem értem, hogy miért nem vetik az emberek magukat ebbe a csodaszép kalandba, a jóságos szeretet kalandjába gondolkodás nélkül bele? Miért nem lépünk tömegesen rá, a szolgáló kisebb testvéri szeretet útjára mindannyian!? 
Hálát érzek a szívemben mindenért, mindenkinek! Egy ilyen több ezer embert megmozgató, többnapos rendezvény végén olyan jó elmondani, hogy Istennek hála, semmi mással, csak hálával tartozok a barátainknak!! 
Szeretettel, 
Csaba t.   
Kép: A dévai gyerekek ma már iskolában voltak
Bővebben: Istennek legyen hála...Istennek legyen hála, egy csodálatos hétvége után Budapestről, mindenki szerencsésen hazaért Erdélybe!! A gyerekeknek, a kollégák jókedvűek, hálásan telefonálnak, repülnek, amint a képen is látszik nem is éri a lábunk a földet!!
Minden bennünket befogadó családnak, támogatónak sok sok szeretettel, hálás szívvel köszönünk mindent!! A jó Isten áldása legyen Klárán (Klára Simó), Emesén (Érsek Emese), Barnán (Barna Kiss), Deli Gézán, Dávidon (Olaj Dávid), Révész Máriuszon és sok sok más emberen, közintézményen, hogy más gyerekeknek is, tudjanak ilyen felejthetetlen szép napokat ajándékozni!! Minden program kipipálva, minden Istennek hála jól sikerült, és ma délelőtt már mindenki ott van az iskolába, dicsőség érte a gondviselő Szentháromságnak!!
Hálás szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Rövid hír!Tarsoly Mátyástól kaptam a rövid hírt!! Imádkozzunk érte, kérem, hogy Szent Ferenc atyánk vigyázzon rád a Szentföldön, ahová szolgálni mentél.
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kedves testvérek hála Istennek szerencsésen megérkeztem Jeruzsálembe. A testvérek szeretettel fogadtak. 
Pax ez Bonum 
Bővebben: Tánc...Markó Cecíliának és a zsombolyai gyerekeknek hálás szívvel köszönjük a fergeteges táncot!! A Szatmáriak irigyelhetik, hogy a bánáti gyerekek, hogy járják a táncukat!!
Gratulálok, 
Csaba t.
Bővebben: Elindultak szerencsésen a gyermekeink Budapestről - Erdélybe!Holnap otthon vár ránk az iskola, a tanulás, a szép világunk tovább teremtése!! Jó utat és jó tanulást kívánok! A kíváncsiság kegyelméért imádkozok, bontsátok ki az Isten által nyakatokba penderített hatalmas tarisznyát, hisz sok sok csoda vár még rátok!! Szívetekbe, értelmetekbe, a ti holnapotokba van elrejtve Isten sok sok ajándéka!!
Hálatelt szívvel,
Csaba t. 
Kedves Csaba testvér és szervező csapat!
Köszönünk szépen minden jóságot, munkát, szeretetet és élményt!
Sok-sok öleleléssel, a marosszentannai csapat, 
Ivácson Bea
Bővebben: HÁLA ÉS KÖSZÖNET...HÁLA ÉS KÖSZÖNET MINDENKINEK!!
ISTEN FIZESSE JÓSÁGOTOKAT!!
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Isten fizesse a jóságotokat...Drága lányunknak Ancának és az őt befogadó tatabányai táncegyüttesnek hála és köszönet a fergeteges előadásért!! 
Isten fizesse a jóságotokat, 
Csaba t.
Bővebben: Az élet része…A szenvedés olyan ajtó, amelyen – akarva, nem akarva – keresztül kell mennünk. Minden ember a maga nagycsütörtökét, nagypéntekét előbb-utóbb meg fogja élni. A maga Golgotájára mindenki felmegy, akár kapálózik ellene, akár nem. Mennyivel szebb, ha Isten kezét fogva, akaratában megnyugodva, szeretteink által kísérve, példát mutatva jutunk fel oda. 
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Csak egyetlen út áll előttünk nyitva: a szeretet útja. Minden más út zsákutca, mely nem vezet sehova. Ha lenne valahol egy kis rövidítő az erőszak poklán keresztül, akkor legalább nagypénteken Krisztus rálépett vol na, de nem tette. Ő kitartott a szeretet útján nagycsütörtökön, nagypénteken keresztül a kereszthalálig, a húsvét hajnali dicsőséges győzelemig. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. szeptember 19. szerda, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Kíváncsi lennék arra...

Kíváncsi lennék arra, aki a kereszten agonizálva képes lenne még ennél is érthetőbben fogalmazni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube