Bővebben: Akkor vagy igazán szabad...Akkor vagy igazán szabad, ha azt, amit vállaltál, meg tudod tenni, és a kudarcok, sérelmek után sem a gyűlölet, a harag uralkodik a szívedben, hanem az újrakezdés lelkülete, a szeretet és a jóság.
Csaba t.
Bővebben: Koncertkörút a jótékonyság jegyébenA Nemadomfel Együttes és Böjte Csaba atya jótékonysági körútja 
hétfőn március 25-én Székelyudvarhelyen a Rákóczi Centerben kezdődik 18 órától. 
Kedden 19 órától a gyergyószentmiklósi Szent István templom a helyszín, 
Szerdán 18 órától Csíkszeredában a Csíki moziban várják a közönséget, míg 
Csütörtökön Máréfalván a kultúrotthonban zajlik az esemény.
Bővebben: Nap éj egyenlőségA mai nap  a nappal és az éjszaka hossza egyenlő!
Ez a NAP-ÉJ EGYENLŐSÉG  NAPJA!!
És jövő héten  ÓRA  ELŐRE ÁLLÍTÁS! (utolsó vasárnap)
Bővebben: Legyen meg a Te akaratod…Milyen szép, hogy a Szűzanya nem abból indul ki, hogy mire képes, mihez van kedve, tehetsége, hanem abból, hogy mit kér tőle az Isten.
Azt feleli: „íme, az Úr szolgálóleánya vagyok, legyen nekem a te igéd szerint.” [Lk 1,38]
Ez a gondolat engem sokszor keresztülvezetett a nehézségeken.
Nagyon sokszor én is úgy éreztem, hogy egy feladathoz kicsi és gyenge vagyok, messzemenően meghaladja képességeimet. Akkor mindig eszembe jutott Mária „igen”-je. Ne abból induljak ki, hogy én mire vagyok képes a magam marék porságában, hanem azt nézzem, mit kér tőlem az Isten.
Csaba testvér 
Bővebben: Szép nap Gyimes hidegségen Szépen indul a nap! Az ablakból jó a kilátás! Imádkozzatok értünk, hogy Isten áldása legyen a Szent Ferenc Alapítvány munkáján!!!
Csaba t.
Bővebben: Ürügyek, döntések...Ha mentegetem magamat, akkor ezzel a saját hibáimat lekicsinylem, letagadom, így nem is akarok, nem is tudok változtatni rajtuk, nem tudom jóvátenni őket, megmaradok bennük, és sajnos lassan, fokozatosan táptalajává válhatnak nagyobb bűnöknek is. A bűnökben mind távolabb sodródom álmaimtól, életem szép, nemes céljaitól, magányos leszek, torzó, olyan mint egy befedetlen, lakhatatlan ház, vagy mint a hordó, amit az abroncsok nem tartanak össze. Isten a szabad akaratomat nem töri össze, az ajtóban áll, zörget, de a döntés az én kezemben van.
Csaba testvér
Bővebben: Embernek megfelelni az elvárásoknak nem mindig könnyűAz ember szíve arra való, hogy szeressen, adjon, ajándékozzon. Az ember halála, ha magába zárkózik, ha csak magának él. Lehet, hogy furcsa, de én hiszem, hogy a jó ember olyan, mint a tiszta kút, amelyből bármennyit merítenek, mégis mindig tele van tiszta, friss vízzel.
Csaba testvér
Bővebben: Kertjeink is megújultak Déván a tavasz közeledtével!A fák szinte megköszönték, hogy levegőhöz jutottak, és a nőnapra kapott jácintok is örvendeztek új helyüknek. Hála és köszönet Krisztina nevelőnek, hogy rávett bennünket a kinti munkára, és irányította kezünket! És köszönet minden felnőtt kollégának és különösen a gyermekeknek, akik nagyon lelkesen tisztították az udvart, és hordták a levágott faágakat! Éberen várjuk minden nap a magnólia fa virágait! :)
Szeretettel:
Eszter
Bővebben: Szép jó hetet, szép jó napot Déváról!!Jó dolog útra kelni, jó dolog Isten alkotta csodaszép világot megcsodálni, a jót napról napra tenni, de az is jó dolog, ha az ember otthon megpihenhet!!
Szeretettel, 
Csaba t.
u.i. Köszönöm Török Brigittának a szép fényképet!
Bővebben: Nem adjuk fel, de…Egy nép életében a bűnbánatnak, az újrakezdésnek abból kellene állnia, hogy fölkelünk, megrázzuk magunkat, nem kesergünk, nem siránkozunk, mert az vagy elveszi minden életerőnket vagy pedig bosszúra sarkall, hanem újból, ezredszer, százezredszer is elindulunk, hogy azt a vidéket, ahol élünk, megszenteljük Isten dicsőségére és az itt élő emberek örömére.
Csaba testvér
Bővebben: Bizalom…Milyen jó lenne megtanulnunk Isten irántunk való végtelen türelmét, amely bizalomból fakad! A Mennyei Atya nem teremt selejtet, tudja ezt Jézus Krisztus , és ezért a kereszten is az emberekben bízva , bocsánatot kér számunkra . 
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Meg kell tanulnod kacagni saját kudarcaidon, és akaratosan, konokul, ha kell, mindent elölről kezdeni… A kényelmes zsákutcában való sorvadozás nem lehet alternatíva.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. március 23. szombat, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Milyen nagy dolgot tett általuk az Isten

Mikor azok visszajönnek, egymás szavába vágva mesélik, milyen nagy dolgot tett általuk az Isten.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube