Észre térés…

Bővebben: Észre térés…Isten azt szeretné , hogy térjünk észhez , térjünk meg , különben elveszünk .Ne magunkra aggatott címkékkel jelezzük , miben hiszünk , hanem legyen gerincünk , jól definiált értékeink, amelyekhez tartjuk magunkat.
Csaba testvér

Boldogságos Szent Szűz maradj velünk a megpróbáltatás óráiban…

Bővebben: Boldogságos Szent Szűz maradj velünk a megpróbáltatás óráiban…"Az út szélén megakadt a szemem egy magányos keresztfán!! A sötétben Jézus nesztelenül hihetetlenül magányosnak, kiszolgáltatottnak tűnt!! Mostanig soha nem gondoltam arra a végtelen magányra, mit Krisztus átélt a keresztfán haldokolva: „Éli, Éli, lamma szabaktani ('Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?' Mt 27.
Álltam a kereszt tövében és úgy éreztem, hogy ez a legtöbb mit tenni tudok az a részvét! Ott vagyok, és némán, alázattal részt vállalok abból a végtelen magányos percből! Hihetetlen intenzitással éltem át az elhagyatottságot, a magányt, Krisztus keresztre feszített meztelen teste előtt!!
Álltam a kereszt alatt és csendben körül néztem, rájöttem, hogy nem csak én nézek fel Krisztus keresztjére, hanem Mária, Szent János és a világtörténelem még nagyon sok Szentje, Mártirja..... Igazából Mária csak annyit tudott tenni, hogy ott volt, és részvételt vállalt valami olyanban, mi nélkülük is megtörtént volna!! Mária ott volt és imádkozott és hiszem, hogy ma is ott áll a magányos haldoklok mellett és imádkozik! Jó volt Krisztus keresztje előtt bizalommal kérni mennyei édesanyánkat hogy imádkozzon a drága betegekért: Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Ámen. 
Bizalommal, 
Csaba testvér

A tél örömei

Bővebben: A tél örömeiBorszékon, dec.17-én, vasárnap 17.00 az adventi gyertyagyújtás ünnepén találkozunk, én is ott leszek, szeretettel várlak!! 
Csaba t. 

 

Szécsényi látogatás

Bővebben: Szécsényi látogatásSzécsényen a Bárkány János Ferences atyáról elnevezett katolikus iskola vendége voltam!! Isten áldását kérem a kedves gyermekekre és a nagyszerű tanárokra!!! 

Csaba t.

Csak azért is….akár milyen nehéz!!

Bővebben: Csak azért is….akár milyen nehéz!!A szeretet tudatos döntés a másik mellett, kitartás akkor is, ha a szívem éppen nem támogat ebben.
Én hiába szeretem a szobám csendjében az utcagyereket! Nem arra van szüksége, hogy könnyes, szende szemembe nézzen, hanem hogy legyen kenyér az asztalán, fedél a feje fölött, étel a tányérján, ceruza a kezében, takaró az ágyán, kapjon jó szót, simogatást.
Szívből jót tenni nagyon nehéz egy olyan embernek, akitől legszívesebben „falra másznánk”, aki állandóan keresztbe tesz, aki rosszindulatú. Neki nehéz, de Jézusnak – aki őt is szereti, aki azt mondja, „amit vele teszel, azt nekem teszed meg” – már szívből tudunk jót tenni.
Ezért nem vagyunk számítóak, őszintétlenek, ha jót teszünk akkor is, ha szívünk, gyarló emberi természetünk másfelé vinne minket.
Csaba testvér

Kicsik - nagyok együtt örvendenek az ajándéknak!

Bővebben: Kicsik - nagyok együtt örvendenek az ajándéknak!Kicsik - nagyok együtt örvendenek az ajándéknak!! A kolozsvári lányaink nevében is, de a többi gyermekünk nevében is hálás szeretettel köszönöm a 2017-es Mikulások jóságát, a közel 20 tonna ajándékot, melyet nem csak nagylelkűen nekünk adtak, hanem ők maguk szét is osztottak a házaink között!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Szeretettel küldünk Önnek néhány képet a Mikulás várásunkról. Köszönünk szépen mindent amit a kedves támogatóktól kaptunk, kapunk. Hálásak vagyunk, hogy itt lehetünk és együtt ünnepelhetünk.
Szeretettel,
A Szent Klára Kollégium lakói

Ádvent II vasárnapján a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit templomban…

Bővebben: Ádvent II vasárnapján a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit templomban…Ma nagyon szép élményben volt részem Budapesten a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit templomban voltam délelőtti szentmisén. A szentmisét Dr. Fábry Kornél atya mutatta be aki a főtitkára a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának. A szentmise nagyon felemelő volt egy zsúfolt templomban amit nagyon jó volt látni.
Sőt mi több utána közös barátoknál ebédeltünk ahol jó volt sok mindenről elbeszélgetni.
Adja a jó Isten, hogy minél többen jussanak el a Kongresszusra és már azelőtt minél többen kerüljünk közelebb az Oltáriszentségében jelenlevő Urunkhoz
dr. k.e.

Isten útja….kihívás lehet

Bővebben: Isten útja….kihívás lehetHogy emberré válljunk , igenis szükséges a kudarc , a küzdelem, az erőfeszítés , a kibontakozás gyötrelme . Ha az ember ezt megérti , akkor nem látja már kegyetlennek az Istent , aki azt kéri , hogy a nehézségek vállalása , megoldása alapján fejlődjünk .
Annál fontosabbat nem tudok elképzelni , mint, hogy az ember megszólítja a Teremtőjét , s a lelke mélyén megtapasztalja , hogy Ő válaszol neki .
Csaba testvér.

Könyörület -Elítélés…

Bővebben: Könyörület -Elítélés…A tékozló fiúkat , a megfáradt embereket nem elítélni kell, hanem felemelni , mert nagyobb boldogság , nincs a mennyben , mint amikor egy megtért bűnös talpra áll .
Csaba testvér

Ferenc pápa felhívása az általános kihallgatás végén

Bővebben: Ferenc pápa felhívása az általános kihallgatás végénGondolataim most Jeruzsálemre irányulnak. Nem tudom elhallgatni, hogy nagyon nyugtalanít a helyzet, amely az utóbbi napokban ott kialakult, és sürgető felhívást fogalmazok meg annak érdekében, hogy mindenki tartsa tiszteletben a város status quóját, az ENSZ erre vonatkozó határozatainak megfelelően.
Jeruzsálem egyedülálló város, szent a zsidók, a keresztények és a muszlimok szemében, tisztelik benne az említett vallások szent helyeit, és különleges hivatása van a béke szempontjából.
Kérem az Urat, hogy sikerüljön megőrizni és megerősíteni ezt az identitást a Szentföld, a Közel-Kelet és az egész világ javára, valamint hogy a bölcsesség és okosság érvényesüljön annak elkerülése érdekében, hogy újabb feszültségforrások keletkezzenek az amúgy is már számos és kegyetlen konfliktussal feldúlt világban.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem abban bízom, hogy én keresem az Istent, hanem abban, hogy Isten keres engem. A kettő között lényeges különbség van. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. december 15. péntek, Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Emberfia

Jézus így szólt tanítványaihoz: „Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube