A kereszt, Jézus Krisztus hitvallása!

Bővebben: A kereszt, Jézus Krisztus hitvallása!A kereszt, Jézus Krisztus hitvallása! A legékesebb testbeszéd mi valaha is elhangzott ezen a földön: "Ember én hiszek benned! Annyira értékesnek tartalak, hogy életemet adom érted! Hiszem, hogy meg tudod tanulni a szeretet parancsát, hiszem, hogy fogsz tudni e parancs szellemében élni!"
Jézus csodálatos  hitvallását, a keresztet, az emberiség legfontosabb kincsének tartom, mert Megváltónk, nagypénteken a Golgotán ég és föld között a keresztre feszítve nyitotta meg az örök élet ajtaját, előtte még az Ószövetség nagyjai sem léphettek Isten szent színe elé!
A keresztben kapaszkodok, mert sem a tudósok bölcsessége, sem a felfedezők bátorsága, sem a harcosok hősiessége nem képes elvezetni az örök életre!
Szeretettel,
Csaba t.  
Kép: Érmihályfalvi napközink alapkövét a kereszt tövébe helyezzük.

Tavasz ...

Bővebben: Tavasz...Szabó Lőrinc: Tavasz
„Mi az?” – kérdezte Vén Rigó.
„Tavasz” – felelt a Nap.
„Megjött?” – kérdezte Vén Rigó.
„Meg ám!” – felelt a Nap.
 

 

„Szeretsz?” – kérdezte Vén Rigó.
„Szeretlek!” – szólt a Nap.
„Akkor hát szép lesz a világ?”
„Még szebb és boldogabb!”
Kép: A szentsimoni otthonunk, csak reméli, hogy jön a tavasz..

IV. JÉZUS TALÁLKOZIK SZENT ANYJÁVAL

Bővebben: IV. JÉZUS TALÁLKOZIK SZENT ANYJÁVALNEGYEDIK KERESZT: szeretteid elszomorítása
Lehetetlen nem elszomorítani azokat, akiket szeretsz. Elkerülhettem volna ezt a találkozást anyámmal. Tudod-e, mit jelent látni a szeretet személyt, akit kiábrándítottál? Engem lenéztek és megvetettek, mert tévhit terjesztőnek és hamis útra vezető tanítónak tartottak. Anyám mindezt tudta. Látta testi és lelki fájdalmamat, és a szemembe nézett. Ez jelenti a keresztet: szemébe nézni a számodra legkedvesebb lénynek, amikor mindannyian nevetnek rajtad.
Lehetetlen nem kiábrándítani azokat, akik szeretnek téged. Ettől nem kímélheted meg őket.
Látod, mennyire fáj nekik a te elesésed. Marcangoló kín ez számodra.
Az én anyám az esésemben értette meg, ki vagyok. Amikor kialudt benne a vágy utolsó szikrája is, hogy én sikert érjek el, akkor született meg benne igazán a hit.
Barátra akkor teszel szert, ha minden jó meghal benned. Akkor majd csak téged látnak. Fogadd el az óhatatlanul bekövetkező megbotránkozásokat! Fogadd el a tényt, hogy jogod van kiábrándítani! Akkor majd megtalálsz engem és anyámat.

 

A mi Urunk és Megváltónk…nem adja fel!

Bővebben: A mi Urunk és Megváltónk…nem adja fel!Nézzünk a világtörténelem legnagyobb forradalmára , Jézus Krisztusra ! Ő üres kézzel jött közénk , de egy jobb és testvéribb világba vetett hittel. Nem lamentál a római elnyomás , az egymást érő hatalmas, igazságtalan háborúk és a társadalom igazságtalanságai miatt . Jézus egyszerűen kibontja egy új világ , a szeretet és a jóság zászlaját ! Meggyőző erővel ölel át mindenkit , árasztja magából , hogy van remény , hogy képes az emberiség megújulni, békében és szeretetben új világot teremteni. A kegyetlen nagypénteki események sem tudják megtörni ezt a forradalmi lendületet , hisz Húsvét hajnalán újból magasba emeli a szeretet , a remény zászlaját , és kétezer év óta töretlen erővel bontakozik ki Krisztus álma.
Csaba testvér

III. JÉZUS ELŐSZÖR ESIK EL A KERESZT ALATT

Bővebben: III. JÉZUS ELŐSZÖR ESIK EL A KERESZT ALATTHARMADIK KERESZT: bátorság az eleséshez
Nehéz elesni. Mindenki talpon akar maradni és győzni. Én Isten vagyok, mégis tehetetlenül rogyok össze a kereszt alatt. Mindenki nézte csodáimat, és ámult fölöttük. Most meg azt figyelik, miként esem el megalázottan, csatavesztetten.
Legyen bátorságod elesni! Ne titkold el elesésedet, inkább ismerd el! Ezen a földön nem lehetsz másmilyen! Azért vagy itt, hogy meghalj. Mert „aki elveszíti életét, megtalálja azt".
Miért félsz eséseidtől? Miért félsz az emberek szemébe nézni, amikor csatát vesztesz, amikor mások okosabbak nálad? Miért félsz, ha a bűnök terhe rád nehezedik? Te azért küzdesz, hogy jónak tűnjél mások szemében. Lásd, az esés által hozzám közeledsz!
Ne félj! Az esés nem a véget jelenti. Miért fogod fel hát annyira tragikusan az eséseket? Miért a szégyen? Az esés azért van, hogy közelebb kerülj hozzám, és én fölemeljelek. Amikor majd megérted, hogy én is elestem, akkor elesésedben meg fogod látni az én arcomat, minek folytán együtt fogunk győzni az esések és a bűnök fölött. Az elesésben csupán az a fontos, ne maradj egyedül, hanem hozzám jöjj!

 

Húsvéti képeslap...

Bővebben: Húsvéti képeslap...A húsvéti képeslapok írása kiment divatból.... de én, mivel sok sok embert szeretek, sokat meg is bántottam az elmúlt években ezért bűnbánatot tartva most gondolatban ezt a sok képet mind megírom! Imádságos szeretettel fordulok feléd e kis levéllel és megvallom, a szeretetet sajnos meg lehet ölni, de Krisztustól azt tanuljuk, hogy fel is lehet támadni és átdöfött szívvel lehet szeretni!! Ha meg bántottalak volna kérlek támadjon fel irántam való jóságod, és menjünk tovább együtt a szeretet útján!! Közös nagyböjti bűnbánatunk teremtse újra barátságunkat!!
A bűnbánat útját járva, 
Csaba t.

II. JÉZUS MAGÁRA VESZI A KERESZTET

Bővebben: II. JÉZUS MAGÁRA VESZI A KERESZTETMÁSODIK Állomás: a mindennapok elfogadása.
Védekezhettem volna, vagy pedig kérhettem volna, vegyenek védelmükbe. Mondhattam volna: ártatlan vagyok! Miért szenvedjek? Ehelyett én ellenvetés nélkül elfogadtam a keresztet.Életed minden pillanata kereszt: elvállalhatod, vagy elvetheted, el is szökhetsz előle. Én vállaltam. Most már tudod, hol találsz meg. A te erőd nem a szökésben rejlik. Minden pillanat döntést követel, hagyd el a sajátodat, és kövess engem!
Ez a második kereszt. Kevesen vannak, akik felismerik. Az emberek rendkívüli keresztet keresnek, holott a kereszt a mindennapok elfogadása. Az elfogadott kereszt által nagy kegyelmekben részesülsz, és hited patakja folyammá duzzad.

 

I. JÉZUST HALÁLRA ÍTÉLIK

Bővebben: I. JÉZUST HALÁLRA ÍTÉLIKBEVEZETŐ....Tomislav Ivancic.
Ébredj tudatára, hogy Jézus előtted van! Kérd, hogy beavasson az önmegtagadás titkába!
Jézusom, találkozni akarok veled! Vigyél magaddal!
Mária, tanítsál meg, hogy mindig elfogadjam Jézus szavát, miközben életem kálváriájának a csúcsára megyek! Segítsél, hogy úgy tudjak beszélni, mint te is: "Legyen nekem...", és megtegyem mindazt, amit Jézus mond! Atyám, íme, itt vagyok. Be akarok hatolni Fiadnak, Jézusnak a titkába, hogy felismerjél ma, mint visszatérő gyermekedet! Ámen.
I. JÉZUST HALÁLRA ÍTÉLIK
ELSŐ KERESZT: az ítélet elfogadása
Hallgasd, mit mond Jézus: fölöttem ítélkeztek és elítéltek. Az állami és a vallási uralkodók a néppel együtt elítéltek, amely hallgatta beszédeimet. Barátaim meg az apostolok szétszéledtek. Nemrégen még dicsértek, ámultak csodáimon, meg akartak érinteni, és kitartó barátságot fogadtak. Most viszont ellenem fordultak, és azt követelik Pilátustól, feszítsen keresztre. Pilátus, aki idegen volt hazámban, meg akart szabadítani. Polgártársaim azonban rákényszeríttették, hogy elítéljen.
Környezeted és legjobb barátaid ítélkezni fognak fölötted, és el is ítélnek. Az ítélet elkerülhetetlen! Ez azonban nem azt jelenti, hogy hibás vagy. Ez csak annak felismerésére vezet, hogy megértsd: sohasem támaszkodhatsz teljesen az emberekre. Egyedül Isten a biztos és szilárd támasz!
Ez a kereszt megszabadít az emberektől, akikre támaszkodsz, és fölhív: énrám támaszkodj! Amikor az emberek elítélnek, az én oldalamra állhatsz, mert fölöttem is ítélkeztek, engem is elítéltek. Ne védekezz, amikor ítélkeznek fölötted! Az ítélet nem semmisíthet meg. Nem hagy egyedül, hanem hozzám és a dicsőségbe vezet. Ez a te és az én első keresztem. Ne félj! Számodra az ítélet hozzám vezető ajtó. E hamis ítéletben találkozni fogsz velem. Akkor többé már senki sem bíráskodhat fölötted.

 

Urunk nem ígérte könnyű lesz….de van segítség.

Bővebben: Urunk nem ígérte könnyű lesz….de van segítség.Jézus sohasem mondta, hogy kátyúmentesíti az Őt követők előtt az utat. Nem mondja, hogy nem lesz a megkeresztelt, a megbérmált ember életében kísértés, vihar, gond, betegség, szomorúság, meg nem értettség, hanem azt mondja, hogy Istenbe kapaszkodva könnyebben tudja átvészelni és túlélni a nehézségeket, és ha elesett, könnyebben talpra tud állni. 
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Meg kell tanulnod kacagni saját kudarcaidon, és akaratosan, konokul, ha kell, mindent elölről kezdeni… A kényelmes zsákutcában való sorvadozás nem lehet alternatíva.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. március 23. péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Milyen nagy dolgot tett általuk az Isten

Mikor azok visszajönnek, egymás szavába vágva mesélik, milyen nagy dolgot tett általuk az Isten.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube