Túlit Mónika és családja

Bővebben: Túlit Mónika és családjaTúlit Mónikának kedves hajdani nevelő nőnknek és az ő szeretett férjének sok szeretettel gratulálok!! Három éve esküdtek meg és megvan a harmadik baba!!  Lám  a Szent Ferenc Alapítvány házából kikerülő fiatal lányokból nagyszerű feleségek, anyák lesznek! Úszni mély vízben lehet megtanulni, az élet sűrűjéből felbukkanó emberek hiszem, hogy bárhol megállják a helyüket!! Büszke örömmel imádkozom kedves hajdani kollégáimért, kik megtalálták a saját útjukat, és most azon haladnak családjaikkal, a Szeretett Istenének kezét fogva!! 
Viszontlátás reményével, 
Csaba t. 

 

Következmények…

Bővebben: Következmények…A bűn olyan, mint egy gát, amely elállja a kis patak futását a végtelen tenger felé. Ettől a víz kavarog, örvénylik , medréből kiáradva könnyen katasztrófát okozhat , sok életet, értéket elpusztíthat.
A bűn elzár a boldogságtól . Ha egy madár szárnya le van kötve , még akár egy értékes aranylánccal is , az számára kolonc , béklyó, rablánc , hisz repülését megakadályozza , és a kék égre született lényét a föld porába taszítja.
Csaba testvér

Drága dévai gyerekeim...

Bővebben: Drága dévai gyerekeim...Isten segítségével haza értem Dévára, ma, holnap (aug.16-17) itt állok kollégáim, gyermekeink rendelkezésére!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 

Példátlan esemény!!

Bővebben: Példátlan esemény!!1083 augusztus 15-én Szent László király egy öt napos bűnbánati szent időt hirdetett! Arra kérte a királyság alattvalóit, hogy tegyék el a polgárháborúk véres kardjait, imádkozzanak, böjtöljenek, és engesztelődjenek ki szívből egymással!! Ő maga is megbocsájtott az összeesküvésben vétkesnek talált Salamon királynak, elengedte tartozását, s megnyittatta előtte a tömlöce ajtaját!! Az öt nap leteltével, augusztus 20-án felnyitották Szent István sírját, a nagy királyt oltárra emelték, és azóta nemzetünk főünnepe nem aug 15, hanem aug 20-a!! 
Példátlan esemény!! Milyen jó lenne ha ma is Egyházunk, népünk nagyjai egy ilyen kiengesztelődésre alkalmas hetet szerveznének Szent István  király ünnepére!! Milyen jó lenne, ha egymás szidása, ócsárlása, a magunk "igaza" keresése helyett ki - ki magába nézve, őszinte bűnbánatot tartva, böjtölve, imádkozva, saját bűneinket siratva készülnénk a népünk, nemzetünk nagy ünnepére!! Nekem nincs jogom ilyen bűnbánati napokat meghirdetni, de kisebb testvéri szeretettel kérhetlek és kérlek is benneteket, hogy most, Szent László király évében, mi is aug. 20-ig ezt az őt napot használjuk fel bűnbánatra, kiengesztelődésre! Tegyük félre sérelmeinket, panaszainkat és alázatos szívvel, egymásnak megbocsájtva készüljünk nemzet legnagyobb ünnepére!!
Kisebb testvéretek,
Csaba t.

Ha választani tudnék…

Bővebben: Ha választani tudnék…Ha megkérdeznék , mi az az eszménykép , amit én valóra szeretnék váltani , azt felelném az Erzsébetet látogató Máriát szeretném követni. Istent a szívemben hordozva, jókedvvel, örömmel . Magnificatot énekelve tudjak szolgálni az emberek között , tudjam végezni azt a munkát amire éppen szükség van .
Csaba testvér

Első szent királyunk

Bővebben: Első szent királyunkMagyarország Nagyasszonya, Nagyboldogasszonyunk könyörgünk közbenjárásodért nagy szükségben lévő hazánkért ….
Első szent királyunk , Szent István,aki hazánkat és a szent koronát Nagyboldogasszonyunk, a Boldogságos Szent Szűz  oltalmába ajánlotta ……szintén augusztus 15.én halt meg <3
Megosztotta dr k.e.

Uram csak Nálad találunk megnyugvást...

Bővebben: Uram  csak Nálad találunk megnyugvást...Jézus Szíve! Egy szív amelyet átdöftek és mégis szeret ! Lehet, hogy a te szívedet is tőr járta át szeretteid által, lehet, hogy fájdalmat okoztak neked. Próbáld meg , legyen eszményképed Jézus Szíve ! Nem számít, hogy fájdalmat okoztak nekünk, akkor is szeretünk, mert hiszünk a szeretet végső győzelmében , mert nincs szebb dolog ezen a földön!…
Csaba testvér.

Isten éltesse a kedves Kósza Erzsébetet

Bővebben: Isten éltesse a kedves Kósza ErzsébetetIsten éltesse a kedves Kósza Erzsébetet, születésnapja alkalmából!! Imádságos szeretettel fohászkodok a Gálospetri otthonunk minden lakójáért!! Isten előtt szívesen tanúsítom, mit szépen fejlődő gyermekeid mosolya is igazol,  hogy nem hiába telt el ez az esztendő!! Ezért sok szeretettel kérem Isten áldását rád és drága férjedre, szép nagy családodra, 
Csaba t.

Szent Maximilian Kolbe könyörögj érettünk !

Bővebben: Szent Maximilian Kolbe könyörögj érettünk !Auschwitzban , a koncentrációs tábor poklában Maximillian Kolbe atya a szeretet mellett döntött, a gázkamrák árnyékában , ahol önként magára vállalta a halált egy családapa helyett . Ő ott is Istennel tudott élni , a mennyek országába vezető út ott sem volt elzárva.
Csaba testvér

Itthon...

 Bővebben: Itthon...Istennek hála itt vagyok Szovátán, a Szent József otthonban, itt ma, holnap Csíksomlyón az ifjúsági találkozón meglehet engem találni!!
Sok szeretettel,
Csaba t. 

A viszontlátás öröme...

Bővebben: A viszontlátás öröme...Számomra mindig öröm viszontlátni azokat a kedves embereket kik egy egy távoli házban a gyermekeink kezét fogják! Érsemjén romai katolikus templomának búcsúján sok kollégámmal találkoztam! Annak külön örvendek, ha a kollégáim a saját gyermekeikkel is megtudják szerettetni ezt a szép, de egyáltalán nem könnyű munkát!! Isten áldja a kedves Julikát és az ő drága lányát Tímeát, ki sok gyermekünk arcáról törölte le jóságosan a könnyet!! Ilyen nagyszerű emberek nélkül leállna a Szent Ferenc alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége!! 
Isten fizesse a kedves kollégáink munkáját, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szülői szeretet hasonlít leginkább a krisztusi szeretethez: az édesanya nemcsak világra hozza, dajkálja, babusgatja gyermekét, hanem felneveli, feltarisznyálja és útnak indítja. Ha szükséges, beadja a keserű pirulát, szeretettel inti és a helyes irányba terelgeti magzatát… (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. augusztus 17. csütörtök, Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Rendeletben írták elő

Kiépítették Magyarországon az Állami Egyházügyi Hivatalt, melynek feladata volt egy besúgóhálózat működtetése, a püspökök, papok megtörése.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube