XXVI. Béke bajnok Szent II. János Pál pápa

Bővebben: XXVI. Béke bajnok Szent II. János Pál pápa Az idei advent utolsó béketeremtő bajnokunk II. János Pál Pápa! Őt nagyon sokan ismerhettük, láttuk, hogy valóban, valódi békét tudott hozni oda, ahol megfordult, még globális szinten is, az egymással szemben álló, acsarkodó nagyhatalmak között is, nemhiába kapott Béke Nobel díjat!  Szép fehér ruhás alakja előttünk van, ahogy a repülőről leszállva leborul és megcsókolja tisztelettel azt a földet, melyre a betlehemi Gyermek nevében lépett!  Tanuljunk tőle békében élni, békét hordozni éppen ott, ahova Isten akarata szolit!! 

Áldott ünnepeket kívánok

Csaba t. 

  

XXV. Béke bajnok Boldog Gizella

Bővebben: XXV. Béke bajnok Boldog Gizella Béketeremtő Bajnokunk, Boldog Gizella könyörögj érettünk!

Az a szent ki mellett a családtagok, barátok, munkatársak szenté válnak!! A legszebb dolog mivel megajándékozhatom gyermekeimet, szeretteimet, az, ha megteszek mindent, hogy ők is szenté váljanak!  Boldog Gizella mellett több mint negyven éves boldog házasság alatt férje, Szent  István, de fia is Szent Imre is célba ért! Boldog Gizella volt az első királynéja népünknek, szorgalmas, tiszta élete, mindenkin segítő, nagylelkű példája, a családjáért fáradó édesanyák követendő modelljévé vált örök időkre!  A szentéletű anyakirályné képes volt elindítani a családjában, de a választott népében is a szentek hosszú sorát! 

XXIV. Béke bajnok Szent Patrik

Bővebben: XXIV. Béke bajnok Szent Patrik Szent Patrik megszökik rabszolgatartó gazdáitól, majd tudatosan felkészül a misszióra, s mind Krisztus szeretetének apostola visszatér az őt fogva tartó emberek közé! Fáradhatatlanul hirdeti, hogy mindannyian Isten gyermekei és egymásnak testvérek vagyunk!! Munkája eredményeként nem csak Írország lesz keresztény, hanem az ír misszionáriusok sokban hozzá járultak Európa evangelizálásához is!! Szent Patrik a béke  bajnoka, példája vezessen, imája segítsen, hogy mi is az ő béketeremtő útjára lépjünk!! 

Szeretettel, 

Csaba t. 

 

XXIII. Béke bajnok Szent Kamill

Bővebben: XXIII. Béke bajnok Szent Kamill Tegnap Oroszhegyre vitt a jószerencsém, felszenteltük az új napköziotthont melyet nagylelkűen a helyi önkormányzat ajánlott fel a falú legszegényebb  gyermekeinek! A helybeli plébános úrral egy szentmise áldozatban imádkoztunk a gyermekeinkért, akiknek a szülei közül sajnos néhányan különféle szenvedély betegségben szenvednek!  Így az elmélkedésben Szent Kamillt, a szenvedélybetegek védőszentjét állítottam a templomot megtöltő testvéreim elé!! Szent Kamill is a békesség bajnoka, tanuljunk tőle, és kérjük közbejárását, hogy Isten gyermekeinek szabad, tiszta életét élhessük!!

Szent Kamill segítségét kérve szenvedélybetegségben vergődő testvéreim szabadulásáért, 

Csaba t. 

XXI. Béke bajnok Szent Anna

Bővebben: XXI. Béke bajnok Szent Anna Szentül, erényesen.A karácsony a család ünnepe, s a családhoz hozzá tartozik a nagymama, nagytata is!! Most az ünnepek előtt nézzünk magunkba, vajon nagyszüleikkel milyen a viszonyunk? Ők egészen biztos, hogy nem ajándékokra várnak, hanem a mi jóságos gyöngéd szeretetünkre!! Ajándékozzuk meg őket szeretetünkkel, s kérjük Szent Annát, a békesség bajnokát, hogy legyen e téren a mi segítségünkre! 

Szeretettel küldöm a Szent Anna tiszteletére tartott gyergyószentmiklosi szentmisénk elmélkedését, 

Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem az jut be a mennyországba, aki tudja a teológiát és felmondta a dogmatikát. Persze nagyon jó, ha tudja, nem árt az meg senkinek, de nem elég. Ami bennünket megválthat, az a szeretet mellett való tudatos döntés, a hitből, szeretetből fakadó jó cselekedetek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. október 19. csütörtök, Nándor napja van. Holnap Vendel és Irén napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tapasztalat

Sokszor megtapasztaljuk, hogy gyengeségünkben segítségünkre siet az Isten. Az embernek tudatában kell lennie annak, hogy hol vannak az ő határai.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube