XXVI. Béke bajnok Szent II. János Pál pápa

Bővebben: XXVI. Béke bajnok Szent II. János Pál pápa Az idei advent utolsó béketeremtő bajnokunk II. János Pál Pápa! Őt nagyon sokan ismerhettük, láttuk, hogy valóban, valódi békét tudott hozni oda, ahol megfordult, még globális szinten is, az egymással szemben álló, acsarkodó nagyhatalmak között is, nemhiába kapott Béke Nobel díjat!  Szép fehér ruhás alakja előttünk van, ahogy a repülőről leszállva leborul és megcsókolja tisztelettel azt a földet, melyre a betlehemi Gyermek nevében lépett!  Tanuljunk tőle békében élni, békét hordozni éppen ott, ahova Isten akarata szolit!! 

Áldott ünnepeket kívánok

Csaba t. 

  

XXV. Béke bajnok Boldog Gizella

Bővebben: XXV. Béke bajnok Boldog Gizella Béketeremtő Bajnokunk, Boldog Gizella könyörögj érettünk!

Az a szent ki mellett a családtagok, barátok, munkatársak szenté válnak!! A legszebb dolog mivel megajándékozhatom gyermekeimet, szeretteimet, az, ha megteszek mindent, hogy ők is szenté váljanak!  Boldog Gizella mellett több mint negyven éves boldog házasság alatt férje, Szent  István, de fia is Szent Imre is célba ért! Boldog Gizella volt az első királynéja népünknek, szorgalmas, tiszta élete, mindenkin segítő, nagylelkű példája, a családjáért fáradó édesanyák követendő modelljévé vált örök időkre!  A szentéletű anyakirályné képes volt elindítani a családjában, de a választott népében is a szentek hosszú sorát! 

XXIV. Béke bajnok Szent Patrik

Bővebben: XXIV. Béke bajnok Szent Patrik Szent Patrik megszökik rabszolgatartó gazdáitól, majd tudatosan felkészül a misszióra, s mind Krisztus szeretetének apostola visszatér az őt fogva tartó emberek közé! Fáradhatatlanul hirdeti, hogy mindannyian Isten gyermekei és egymásnak testvérek vagyunk!! Munkája eredményeként nem csak Írország lesz keresztény, hanem az ír misszionáriusok sokban hozzá járultak Európa evangelizálásához is!! Szent Patrik a béke  bajnoka, példája vezessen, imája segítsen, hogy mi is az ő béketeremtő útjára lépjünk!! 

Szeretettel, 

Csaba t. 

 

XXIII. Béke bajnok Szent Kamill

Bővebben: XXIII. Béke bajnok Szent Kamill Tegnap Oroszhegyre vitt a jószerencsém, felszenteltük az új napköziotthont melyet nagylelkűen a helyi önkormányzat ajánlott fel a falú legszegényebb  gyermekeinek! A helybeli plébános úrral egy szentmise áldozatban imádkoztunk a gyermekeinkért, akiknek a szülei közül sajnos néhányan különféle szenvedély betegségben szenvednek!  Így az elmélkedésben Szent Kamillt, a szenvedélybetegek védőszentjét állítottam a templomot megtöltő testvéreim elé!! Szent Kamill is a békesség bajnoka, tanuljunk tőle, és kérjük közbejárását, hogy Isten gyermekeinek szabad, tiszta életét élhessük!!

Szent Kamill segítségét kérve szenvedélybetegségben vergődő testvéreim szabadulásáért, 

Csaba t. 

XXI. Béke bajnok Szent Anna

Bővebben: XXI. Béke bajnok Szent Anna Szentül, erényesen.A karácsony a család ünnepe, s a családhoz hozzá tartozik a nagymama, nagytata is!! Most az ünnepek előtt nézzünk magunkba, vajon nagyszüleikkel milyen a viszonyunk? Ők egészen biztos, hogy nem ajándékokra várnak, hanem a mi jóságos gyöngéd szeretetünkre!! Ajándékozzuk meg őket szeretetünkkel, s kérjük Szent Annát, a békesség bajnokát, hogy legyen e téren a mi segítségünkre! 

Szeretettel küldöm a Szent Anna tiszteletére tartott gyergyószentmiklosi szentmisénk elmélkedését, 

Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Megrendítő élmény volt számomra, mikor először megértettem, hogy hivatásom nem egyéni, egyszemélyes vállalkozás, Isten nem zsebre tett kézzel nézi egy felhőről a küzdelmemet, hanem a vállát a vállam mellé téve dolgozik velem.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. május 21. hétfő, Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Aki lazán éli az életét, nagyon pórul jár

Nikodémusnak, a zsidó tanácsosnak, aki éjnek idején fölkereste Jézust, ezt mondta: „Bizony, bizony, mondom neked: aki nem születik újjá, az nem láthatja meg az Isten országát.”
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube