Bővebben: Gyertek gyorsan emberek!A Dévai Szent Ferenc Alapítvány Romániában, Böjte Csaba ferences szerzetes vezetésével működik. Az alapítvány közel 160 nehéz sorsú gyermeknek ad otthont, magyaroknak és románoknak egyaránt. Itt igyekeznek minden gyermeknek családi hangulatot, nyugalmat, biztonságot és ugyanakkor boldog, vidám gyermekkort teremteni. Az alapítványban 4 éve megalakult a 10-18 éves gyermekekből álló amatőr színjátszó csoport, a Kolostori Kölyökszínház. A most játszott darabban 21-en vannak. A Kolostori Kölyökszínház a színjátszás öröméért alakult és már több száz előadást mutattak be.

Bővebben: „Engem a jó Isten is tanítónak szánt!”Erzsike szeretettel köszöntünk itt az interneten keresztül is, 

Csaba t. 

Bővebben: Ferenc pápával találkozott a Vatikánban a Böjte atya vezette gyerekcsapatA dévai Szent Ferenc alapítvány által segített harminc lány és fiú vett részt Ferenc pápának a Szent Péter téren tartott, szerdai általános audienciáján Böjte Csaba atya vezetésével, aki azt kérte a pápatól, nyilvánítsa egyházi ünnepnapnak a június elsejei gyereknapot, amikor az idén az egyházfő éppen Csíksomlyón lesz.

Bővebben: Két dolgot kérnék Ferenc pápátólNéhány napja a ferences szerzetes járt a Vatikánban, nemsokára a katolikus egyházfő látogat Erdélybe. A két esemény között adott interjút a SZEMléleknek az árvák apostola.

Bővebben: Böjte Csaba testvér és az erdélyi árva gyerekek Ferenc pápánálMájus 8-án, szerdán délelőtt az általános pápai kihallgatáson Böjte Csaba ferences testvér és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány harminc fiatalja egy ajándékkal és egy kéréssel fordultak Ferenc pápához. Egy tradicionális erdélyi ablakot adományoztak a Szentatyának, amelyen a Gyermek Jézus alakja az alapítvány befogadó otthonaiban gondozott 2000 gyermek fotójából rajzolódik ki. Csaba testvér tolmácsolta a gyerekek kérését a pápának: tegye június elsejét a Gyermek Jézus napjává.

Bővebben: Ferenc pápával találkozott a Vatikánban a Böjte atya vezette gyerekcsapatA dévai Szent Ferenc alapítvány által segített harminc lány és fiú vett részt Ferenc pápának a Szent Péter téren tartott, szerdai általános audienciáján Böjte Csaba atya vezetésével, aki azt kérte a pápától, nyilvánítsa egyházi ünnepnapnak a június elsejei gyereknapot, amikor az idén az egyházfő éppen Csíksomlyón lesz. Ferenc Pápa áldásában részesítette a Böjte atya vezette zarándokcsoportot

Bővebben: A gyermeki pajkosságért. Új egyházi ünnep indulhat CsíksomlyórólAkár egy újabb nagy egyházi ünnep origója is lehet Csíksomlyó, amennyiben Ferenc pápa Böjte Csaba ferences szerzetes kérésére, a pápalátogatás alkalmából a gyermek Jézus napjává nyilvánítaná június 1-jét.

 

Bővebben: „A szentatya a szeretet nevében jön”Böjte Csaba ferences szerzetes szerint a pápalátogatás után gazdagabb lesz Erdély 

Bővebben: Dönteni kell. Az életben túl sok a lehetőség, nem lehet az összes utat bejárni – Böjte Csaba...A Forbes csütörtöki Legyél jobb! Napját Böjte Csaba zárt a színpadon. Előadásában arról beszélt, mikor kell beleállni a történésekbe, és mikor érdemes elengedni valamit. A legtanulságosabb gondolatait szedtük össze.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az esővíz a sáros agyagon keresztül jut a föld mélyébe, és kristálytiszta forrásként tör újra elő, hogy csillapítsa szomjunkat, így a pap méltatlansága nem akadályozza meg, hogy Krisztus cselekedjék általa a szentségek kiszolgáltatásakor.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 22. szerda, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mikor én letérdelek...

Egy időben én is tanulmányoztam a keleti vallásokat, de nekem nagyon hiányzott a sok személyes kapcsolat, a szentek, a hozzám gyengéden odaforduló, megbocsátó Jézus, az irgalom, az élő, személyes istenkapcsolat.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube