„Nem kell pánikolni - az iraki keresztények sem pánikolnak!”

Bővebben: „Nem kell pánikolni - az iraki keresztények sem pánikolnak!”Május elején négynapos missziós útra ment az iraki keresztények közé Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. Milyen benyomások, tapasztalatok érték az évek óta háború sújtotta vidéken? – telefoninterjúban faggattuk a testvért.

Irakban misézett Böjte Csaba

Bővebben: Irakban misézett Böjte CsabaSajgó Csaba jezsuita szerzetes, Hölvényi György európai parlamenti képviselő, valamint a Duna World tévécsatorna stábja társaságában május 6. és 9. között Irakba látogatott Böjte Csaba, aki tapasztalatairól a Magyar Kurír katolikus lapnak nyilatkozott. Mint elmondta: a ferenceseknek mindig a legkisebbeket kell meglátogatniuk, melléjük kell odaállniuk, és jelenleg nem nagyon van kisebb az üldözött keresztényeknél.

Jószolgálat-díjban részesült a Szent Imre Iskolaház

Bővebben: Jószolgálat-díjban részesült a Szent Imre IskolaházÜnnepélyes keretek között, teltházas eseményen adták át május 31-én este a Jószolgálat-díjat. A szociális ellátásra és az önkéntességre fókuszáló kezdeményezés intézményi díjazottjai között van a székesfehérvári Szent Imre Iskolaház is, melynek vezetője Németh Ádám szalézi munkatárs.

Böjte Csaba lesz az Aranycsapat emlékévének fővédnöke

Bővebben: Böjte Csaba lesz az Aranycsapat emlékévének fővédnökeBöjte Csaba ferences szerzetes lesz az Aranycsapat idén kezdődő és 2018 végéig tartó emlékévének fővédnöke – mondta az emlékévet kezdeményező Lomnici Zoltán, az Emberi Máltóság Tanácsának elnöke szerdán Budapesten. 

Töltött gépfegyvert szegeztek Irakban Böjte Csabáékra – exkluzív beszámoló

Bővebben: Töltött gépfegyvert szegeztek Irakban Böjte Csabáékra – exkluzív beszámolóBöjte Csaba ferences és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, valamint Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő nemrég Irakban járt. Exkluzív hármas nagyinterjú a csütörtöki Heti Válaszban a krisztushívők üldözéséről és arról, hogy miként kell helyben jól segíteni.

Mi lehet a válasz a gyűlöletre?

Bővebben: Mi lehet a válasz a gyűlöletre?Böjte Csaba ferences, Sajgó Szabolcs jezsuita, Hölvényi György, az Európai Parlament képviselője, valamint a Duna World tévécsatorna két munkatársa Irakba látogattak május 6. és 9. között az üldözött keresztényekhez. Csaba testvért kérdeztük tapasztalatairól.

Tizenötödször rendezték meg a Győri Szeretet Napokat

Bővebben: Tizenötödször rendezték meg a Győri Szeretet NapokatImmár tizenötödik alkalommal rendezte meg a győri püspökség a Szeretet Napokat május 21-én. Az egyházmegyei és városi összefogással létrejött rendezvény bevételével idén is Böjte Csaba ferences szerzetes gyermekmentő misszióját támogatják.

Elűzött keresztények költözhettek vissza otthonaikba Irakban

Bővebben: Elűzött keresztények költözhettek vissza otthonaikba IrakbanA Ninivei-fennsík újjáépítésére létrehozott bizottság május 8-án átadta az első lakóhelyeket Bartella, Karamles és Karakus városokban – az elűzött keresztények közül néhányan visszaköltözhetnek házaikba. Böjte Csaba ferences és Sajgó Szabolcs jezsuita is részt vett Karakusban az ünnepi szertartáson.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az lenne jó, ha az idős korral és annak megannyi nyavalyájával való találkozás nem egy béka lenne, melyet erőszakkal kell lenyelni, hanem a mennyei Orvosunk bölcs gyógyszerének tekintenénk, amit ha elfogadunk, életet ad nekünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2017. június 25. vasárnap, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az utazás a semmiből a végtelen felé

Az utazás a semmiből a végtelen felé nemcsak az emberiség, hanem az Egyház útja is.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube