Nagyobb biztonságban Böjte Csaba gyermekei

Bővebben: Nagyobb biztonságban Böjte Csaba gyermekeiMár csak az államfői jóváhagyás hiányzik ahhoz, hogy másfél éves politikai harc után végre akkreditáltak lehessenek és így állami társfinanszírozáshoz juthassanak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány – és más hasonló egyházi vagy civil szervezetek – szociális bentlakásai. A szociális szolgáltatásokat bővítő törvénymódosításról Korodi Attila képviselő és Tánczos Barna szenátor Csíkszeredában tartott sajtótájékoztatót csütörtökön.

Törvénybe foglalták Romániában a Böjte Csaba által bevezetett bentlakás-típust

Bővebben: Törvénybe foglalták Romániában a Böjte Csaba által bevezetett bentlakás-típustMegszavazta a román képviselőház kedden azt a törvénymódosítást, amellyel beépítik a szociális kerettörvénybe a Böjte Csaba ferences szerzetes által bevezetett bentlakás-típust, és amellyel lehetővé teszik a Romániában elismert, szociális szolgáltatóként is akkreditált felekezetek tevékenységének állami vagy önkormányzati finanszírozását. 

Böjte Csabával a szeretetről

Bővebben: Böjte Csabával a szeretetrőlEgy számunkra rendkívüli személy, Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes látogatott a Buzitai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolába. Nekünk, ott tanító pedagógusoknak nem ez volt az első alkalom, hogy találkozhattunk vele. Lassan három éve a nyári szünet első hetében már járt Buzitán, sőt az iskolában is. Ez a mostani látogatás mégis értékesebb volt számunkra, mert tudtuk, hogy a gyerekekkel is találkozik.

A szeretet nem jutalom, hanem orvosság

Bővebben: A szeretet nem jutalom, hanem orvosságNem annak kell adni a szeretetünket, aki megérdemli, hanem azt kell a legjobban szeretni, akinek gyógyulnia kell. Jézusi tekintettel, szeretettel nézzünk egymásra – hangsúlyozta Böjte Csaba ferences szerzetes március 24-én, a Hajdú-Bihar megyei Fülöp község művelődési központjában.

„...szeretném tisztára mosni világunkat..."

Bővebben: „...szeretném tisztára mosni világunkat...Böjte Csaba 2017. január 22-én vasárnap a Tíz parancsolat első részéről tartott beszédet Székelyhídon, „Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!" címmel, amely két nappal később a www.magnificat.ro honlapon, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány hivatalos honlapján volt látható. Korábban, január 8-án a dévai elmélkedésében („Urunk megkeresztelkedése") ezt a témát érintve mondta, hogy hisz abban, hogy Isten válaszolni fog, ha megszólítjuk Őt, aki mindig a legkisebbeket, a legelesettebbeket és legszegényebbeket szereti a legjobban, éppen ezért forduljunk hozzá bizalommal. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A házasság mint a »turbó üzemmód« gyorsabban célba röpíti az embert. Az úton könnyebb járni, ha társat kapunk magunk mellé, akivel egy cél felé haladunk, akinek a kezét megfoghatjuk, akivel egymást bátoríthatjuk, biztathatjuk, aki segít visszatérni, ha eltévedtünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2017. április 27. csütörtök, Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus halála után harminc évvel- 1/2

Josephus Flavius a Bellum Judaicum (A zsidó háború) című művében leírja, hogy Jézus halála után harminc évvel a római hadsereg körülveszi a gyűlölettől fortyogó várost, és hároméves ostrom után beveszi.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube