Tanév --- 2017-18

Bővebben: Tanév --- 2017-18Vége a nyárnak, lassan kell kezdeni szervezni a 2017- 2018-as tanévet, melyhez nem csak tanszer, ruha kell, hanem lelkiség, lendület, bátorság, elszántság, csupa olyan szép erény, mely nélkül az iskola csak fájdalmas sodródás, értelmetlen zűrzavar! Éppen ezért a tanévre készülve, imádságos szeretettel négy zarándokutat szervezünk! 

2018-as évet - Szent Ferenc atyánk tiszteletére szenteljük!

Bővebben: 2018-as évet -  Szent Ferenc atyánk tiszteletére  szenteljük!  A Szent Ferenc Alapítvány 1993-ban született! 2018-ban ünnepeljük nagycsaládunk 25-dik születésnapját! Annak idején, a Szolgáló szeretet útján, Jézus Krisztus hívására, Szent Ferenc szellemében, vezetésével indultunk el. Védőszentünktől nem csak a nevünket vettük, hanem a mindennapi döntéseinkben a bennünket vezérlő irányelveket is! Mivel mindannyiunk kisebb testvérét, Szent Ferencet tekintjük az évek alatt közel 6000 gyereket befogadó, 83 helységben kenyeret, jó szót adó közösségünk lelki vezetőjének, ezért a 2018-as évet Szent Ferenc atyánk tiszteletére szeretnénk szentelni!  

Jó volt egy úton járni...

Bővebben: Jó volt egy úton járni...Milyen lehetett az apostoloknak Jézussal együtt gyalogolni, bejárni a Szentföld poros útjait!? Ha tehetném, akkor egészen biztos, hogy örömmel kipróbálnám! Sajnos nem tudunk visszautazni az időben, de azért akár 2017-ben is elindulhatunk együtt, Jézus Krisztus szent nevében! Fülöp érsek atya meghívására el is indultam aug. 10-én egy 25 kilométeres útra! Jó volt egy úton járni, együtt viselni a perzselő nap sugarát, egy akarattal menni a közösen meghatározott cél felé!

Sok szálból születik a szép fonat!!

Bővebben: Sok szálból születik a szép fonat!! Életünk szerves része az Isten imádásának őszinte megvallása, melynek szimbolikus helye a Csíksomlyói nyereg! Itt ezen az imádsággal megszentelt helyen szerveztük évről évre az ezer székely leány találkozóját, július első hétvégéjén! Remélem, hogy ez a nap a Kárpátmedencében a népviselet napja lesz, remélem, hogy eljön az a nap, mikor a parlament e napot az ezer színben tündöklő szülőföldünk népeinek viseletének szenteli!! Milyen jó is lenne, ha mindenütt, minél többen népviseletben öltözve hirdetnénk, hogy bár különbözők a ruháink, de együtt érezve, gondolkozva össze tartozunk!!

Légy Bajnok!!

Bővebben: Légy Bajnok!! Te nem csak annyi vagy, amennyit magadba nézve most látsz, hidd el a léted falai közé zárt testedben hatalmas kincsek rejtőznek! Igen, a földedben, saját életedben olyan kincseket rejtett el az Isten, melyekről talán most még álmodni sem mersz! Benned van a kemény munkával felszínre jövő bajnok, a komoly szakember, a gyermekeiért, családjáért az égről a csillagot is lehozó édesanya, az alkotásaiban kiteljesedő, életerős családapa! Hidd el, sok-sok csoda van a te szívedben, elmédben, testedben olyan drága kincsek, mely téged értékessé, gazdaggá, bajnokká, családod, néped által megbecsült emberré tehet, ha önmagadból kitartó, konok erőfeszítéssel felszínre hozod, megvalósítod! Ahogy a fiatal sportolóban ott van a világbajnok, kit a világ állva ünnepel, de mely csak számtalan óra kitartó edzéssel válik valósággá, ugyanúgy benned is egészen biztos, hogy ott van mindaz mi téged egyedivé, pótolhatatlanná, értékessé tesz! 

Próféták után kiált a világ

Bővebben: Próféták után kiált a világPróféták után kiált a világ, olyan emberek után, kiknek az életében az ég a földdel összeér! Nagyon sok nagyszerű tudós, művész, értékes ember van, az ők meglátásaik, alkotásaik mind - mind nagyra becsültek, iránymutatóak, de mi olyanok szavára várunk, kiknek megadatott általtörni a mulandó, földi porszem határait, és beletekinteni Isten drága, örök birodalmába, a végtelen jóság és szeretet világába!

Gyermek Jézus kegyhely felszentelése

Bővebben: Gyermek Jézus kegyhely felszenteléseÉletem végén, ha egyetlen dolgot magam mögött hagyhatnák, akkor valószínű azért imádkoznák, hogy a gyermek Jézusi lelkiség terjedjen el a Kárpátmedencében, s onnan az egész világban! E lelkiségnek ajánlottuk a Balaton mellett, a Koloska völgyében létesített kis szentélyt, mely a maga egyszerűségében, a szép tisztáson, az ősi fák árnyékában hirdeti, hogy Isten mert, tudott gyermeké válni, gyermekként közénk jönni, s ugyanakkor arra buzdít, bátorit, hogy mi magunk is merjünk gyermeké válni, gyermeki bizalommal, jókedvvel élni életünket!! 

Keressétek Isten vigasztaló, életet adó, áldott jelenlétét!

Bővebben: Keressétek Isten vigasztaló, életet adó, áldott jelenlétét!Meg vagyok győződve, ha elszakadunk Isten életadó jelenlététől, akkor akárcsak a tőkéről levágott szőlővessző, el fogunk hervadni terméketlenül! Ezért is szívem minden szeretetével kérlek, hogy keressétek Isten vigasztaló, életet adó, áldott jelenlétét! Ezért is hoztuk létre az Örökös Szentségimádás csoportot, a www.magnificat.ro oldalon. 

 

Ne ítélkezzetek…!

Bővebben: Ne ítélkezzetek…!Divatos lett a mai világban, hogy mindenki mindenhez felületesen, de nagyon határozottan hozzászól! Az emberek hihetetlenül bátran ítélkeznek, élők és holtak felett! Sokszor rácsodálkozom arra, hogy olyan emberek, akik szinte semmit nem tettek le az asztalra, milyen vehemenciával törnek pálcát mások felett!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mindannyiunkban ott van a holnap szentje, de az alávaló gazember is. Nem bíróknak kell lennünk, hanem orvosoknak. Álljunk a tévelygők mellé, és segítsünk nekik levetni a páncéljukat. Sohasem szabadna elfelejteni, hogy minden Saulban ott lapul egy szeretethimnusz. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. augusztus 21. hétfő, Sámuel és Hajna napja van. Holnap Menyhért és Mirjam napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube