Örvendezzünk, vigadjunk Krisztus lett a vigaszunk, alleluja!!

Bővebben: Örvendezzünk, vigadjunk Krisztus lett a vigaszunk, alleluja!!Csodaszép, ősi, 1200 körüli húsvéti énekkel kívánok vidám, örömteli jó reggelt húsvét vasárnap reggelén és hívlak, gyertek 12.00 órától Dévára, a templomunkba, hogy együtt köszöntsük Megváltónkat!!  Ha fizikailag nem is tudsz eljönni, a www.magnificat.ro oldalon bekapcsolódhatsz az  élő adásba!!

Szeretettel, 

Csaba t. 

Boldog Gizella szülőföldjén Bajorországban

Bővebben: Boldog Gizella szülőföldjén BajorországbanIsten kegyelméből eljutottam Boldog Gizella szülőföldjére Bajorországba és Passau városába is, ahol népünk első koronás királynője végső nyughelyt talált!! A csatolt képek itt, az ősi bencés kolostorban készültek! Nagy tisztelettel fogtunk neki, hogy egy kilencedet állítsunk össze annak tiszteletére, ki talán legtöbbet tett azért, hogy népünk megismerje Krisztust, s az Ő életet adó drága tanítását! 

Nagy tisztelettel, 

Csaba t.  

A szívembe béke, remény lakik!

Bővebben: A szívembe béke, remény lakik!Két, három nap alatt több kollégával is beszéltem, több házat is meglátogattam! Tegnap, Csíksomlyóról Dévára vezető utamon, a szép tavaszi verőfényben szintén meglátogattuk néhány otthonunkat. Köszönöm a kedves testvéri fogadást, nekem még ha kemény dolgokat kellett is megbeszélnünk, öröm volt veletek találkozni, szívembe béke, remény lakik!!

Mi a teendő?

Bővebben: Mi a teendő?Balga az az ember, aki egy ügyes kis kalapácsot forgalmaz, olyant, amivel az autó műszerfalán kigyúló piros körtét le lehetne ütni, hogy az vezetés közben ne zavarja a szegény autóvezetőt, de még balgább az aki meg is vásárolja ezt az eszközt! Döbbenetes látni, hogy a gyermek reális gondjait jelző viselkedési zavarokat a felnőttek kikiáltják "betegségnek", és ahelyett, hogy annak okát próbálnák elhárítani, nekiállnak és különféle "vegyszerekkel, nyugtatókkal" elkezdik "gyógyítani", sokszor komoly pénzekért!

Felnőni az olimpia méltóságához!!

Bővebben: Felnőni az olimpia méltóságához!!Annak ellenére, hogy az általam is negatívumnak tartott kishitűség, félelem győzött, mégis örvendek, hogy a felelős döntéshozóknak volt bátorsága feladni egy időre az Olimpia álmát!  Az ország politikusainak bölcsességét dicsérem, mert, bármennyire fájdalmas is ez a döntés, - s ezt mindenkinek tudnia kell - az olimpiánál nagyobb érték mellett döntöttek az államférfiak, a nemzet egysége, integritása  mellett! Minden bölcs emberrel együtt vallom, hogy az ország nagyjainak ma nem a stadionokban kell diadalmasan a zászlót magasba emelni, hanem a családjainkban, falvainkban, városainkban kell a pozitív gondolkodást, élet igenlő, jókedvű, vidám, szolidáris  szemléletet győzelemre vinni! Nekünk nem legyőznünk kell egymást, hanem meggyőznünk mindenkit arról, hogy összefogással, szorgalmas tanulással, becsületes munkával, a dobogó legmagasabb fokára állhatunk! S ha ez így lesz akkor ma nem egy szép álom hullott a porba, hanem egy még szebb álom született!!

Ki a terrorista?!

Bővebben: Ki a terrorista?! Az üzletben sorba állok, egy néni is azt teszi az unokájával. A csetepaté kezdetét nem láttam, csak arra figyeltem fel, hogy a 4-5 éves kisfiú elkezd toporzékolni, majd a kezét felemelve a nagymamájára, lábával sípcsonton rúgja! S teszi ezt büntetetlenül, felnőtt emberek gyűrűjében! Gondolkozzunk el, vajon hol kezdődik a terrorizmus?! 

Ragyog a tél körülöttünk

Bővebben: Ragyog a tél körülöttünkRagyog a tél körülöttünk, a maga pompájában! Minden önmagában, a maga módján szép, ezért nem is lehet, nem is szabad egymáshoz hasonlítani a teremtményeket! Hitünk azt tanítja, hogy minden mi van, Isten drága teremtménye, ha Ő nem szerette volna az alkotásait, akkor létbe sem hívta volna őket! A keresztény ember hittel vallja, hogy minden mi benne és körülötte van az ajándék, önmagában szép, igaz, jó és szent, ezért bölcsen, minden és mindenki iránt örömteli tisztelettel fordul. Isten túláradó szeretetében, az idő pergő hullámverésében, nekünk gyermekeinek drága ajándékokat kínál fel, melyekért a maguk idejében örömmel ki kell nyújtanunk a kezünket!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A házasság mint a »turbó üzemmód« gyorsabban célba röpíti az embert. Az úton könnyebb járni, ha társat kapunk magunk mellé, akivel egy cél felé haladunk, akinek a kezét megfoghatjuk, akivel egymást bátoríthatjuk, biztathatjuk, aki segít visszatérni, ha eltévedtünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2017. április 27. csütörtök, Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus halála után harminc évvel- 1/2

Josephus Flavius a Bellum Judaicum (A zsidó háború) című művében leírja, hogy Jézus halála után harminc évvel a római hadsereg körülveszi a gyűlölettől fortyogó várost, és hároméves ostrom után beveszi.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube