Én egy Székelyszállási lány vagyok!!

Bővebben: Én egy Székelyszállási lány vagyok!!Timi a mi lányunk, hisz néhány évig mi is neveltük az otthonba, szeretettel, békességgel! Az évek elteltek, felnőtt szép lány lett belőle, érzékeny szívvel, s bár a különleges sorsa hamar elsodorta a szülőfalujából, s hiába, hogy azóta sok - sok helyen megfordult, volt része jóban, rosszban, de a szülőföldjét nem felejtheti!

Lassan - lassan vége a 2016-2017-es tanévnek

Bővebben: Lassan - lassan vége a 2016-2017-es tanévnekLassan - lassan vége a 2016-2017-es tanévnek. Az elmúlt 15 napban hosszan látogattam gyermekvédelmi hálózatunk nagy részét. A következő napokban szeretnék még néhány házat meglátogatni, hogy együtt imádkozzunk a kollégákkal, Isten kegyelmeiért, a jószívű emberek adományaiért együtt adjunk hálát, a tanév során felmerülő gondokra együtt keressünk választ. 

Gyertek hozzám mindnyájan akik elfáradtatok...

Bővebben: Gyertek hozzám mindnyájan akik elfáradtatok...Kedves Kollégák!!

Az elmúlt 15 napban, 15 házban, gyermekvédelmi otthonunkban tartottunk tanévzárót, a házakba bejöttek a környékbeli napközis nevelők, gyerekek is, így örömmel tanúsíthatom, hogy a 2016-2017-es tanév nagy viadalában nyerésre állunk. Például Szovátán ahol közel 100 gyerek tanul, egy gyermek sem maradt osztályismétlőre, s bár az eredmények még nem véglegesek, de úgy tűnik, hogy a többi házban is hasonló a helyzet. Igen, hosszan jártam a házakat, sok-sok szép, reményteli dolgot láttam, hallottam. Számomra nagy örömöt jelent látni, ha egy ház harmonikusan, szépen fejlődik, és a gyerekeink a lehetőségeket felhasználva szépen növekednek. Istennek hála, az eredményes munkához szükséges anyagi háttér is többé-kevésbe mindenütt biztosítva van. 

Kedves Dévai Fiatalok!

Bővebben: Kedves Dévai Fiatalok!Szeretnék nektek így a nagy nyilvánosság előtt is köszönetet mondani, amiért nem csak szépen betanultátok Pál Éva nevelőnő rendezésében Heltai Jenő, "Néma Levente" című darabját, hanem azért is, hogy elkísértetek zokszó nélkül egy tíz állomásos fárasztó, hosszú missziós útra, most Pünkösd alkalmával. A tanévzáróra készülve, a székelyföldi gyermekvédelmi otthonainkat látogattuk hosszan. Az előadásainkra eljött kedves gyermekeinknek és a nagylelkű támogatóinknak, a színdarab mellett, a bónusz egy komoly táncbemutató volt, melyet a Margarétáról elnevezett dévai együttes adott elő.

Oltáriszentség Testvérisége!

Bővebben: Oltáriszentség Testvérisége!Uram, te hányszor próbáltál összegyűjteni bennünket, mint kotló  a csibéit? Eljöttél közénk és jó szóval, példáddal tanítottál, bátorítottál az Isten és az ember szeretetére, megmostad a lábainkat és meghaltál értünk a kereszten! Azóta is hány nagyszerű csodával, drága szentjeid életével, lelkiismeretünkön keresztül hívtál és hívsz irgalmas szeretettel magadhoz?! E hatalmas, szép földet otthonunknak szántad, élhetnénk csendesen, paradicsomi békességben, jó testvérekként, mint egy nagy családnak gyermekei, de mi megtagadunk téged, és beteges gyűlölködéstől marcangolva háborúzunk testvéreinkkel! Uram, bármerre is nézek azt látom, hogy te jól feltarisznyáztál, mindenünk megvan ahhoz, hogy a szereteted vezetésével egy olyan  országot építhessünk mely mindannyiunknak édes otthona lehetne, és mi mégis tépjük, marjuk, gyilkoljuk egymást!

Örvendezzünk, vigadjunk Krisztus lett a vigaszunk, alleluja!!

Bővebben: Örvendezzünk, vigadjunk Krisztus lett a vigaszunk, alleluja!!Csodaszép, ősi, 1200 körüli húsvéti énekkel kívánok vidám, örömteli jó reggelt húsvét vasárnap reggelén és hívlak, gyertek 12.00 órától Dévára, a templomunkba, hogy együtt köszöntsük Megváltónkat!!  Ha fizikailag nem is tudsz eljönni, a www.magnificat.ro oldalon bekapcsolódhatsz az  élő adásba!!

Szeretettel, 

Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az lenne jó, ha az idős korral és annak megannyi nyavalyájával való találkozás nem egy béka lenne, melyet erőszakkal kell lenyelni, hanem a mennyei Orvosunk bölcs gyógyszerének tekintenénk, amit ha elfogadunk, életet ad nekünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2017. június 25. vasárnap, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az utazás a semmiből a végtelen felé

Az utazás a semmiből a végtelen felé nemcsak az emberiség, hanem az Egyház útja is.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube