Mi a teendő?

Bővebben: Mi a teendő?Balga az az ember, aki egy ügyes kis kalapácsot forgalmaz, olyant, amivel az autó műszerfalán kigyúló piros körtét le lehetne ütni, hogy az vezetés közben ne zavarja a szegény autóvezetőt, de még balgább az aki meg is vásárolja ezt az eszközt! Döbbenetes látni, hogy a gyermek reális gondjait jelző viselkedési zavarokat a felnőttek kikiáltják "betegségnek", és ahelyett, hogy annak okát próbálnák elhárítani, nekiállnak és különféle "vegyszerekkel, nyugtatókkal" elkezdik "gyógyítani", sokszor komoly pénzekért!

Felnőni az olimpia méltóságához!!

Bővebben: Felnőni az olimpia méltóságához!!Annak ellenére, hogy az általam is negatívumnak tartott kishitűség, félelem győzött, mégis örvendek, hogy a felelős döntéshozóknak volt bátorsága feladni egy időre az Olimpia álmát!  Az ország politikusainak bölcsességét dicsérem, mert, bármennyire fájdalmas is ez a döntés, - s ezt mindenkinek tudnia kell - az olimpiánál nagyobb érték mellett döntöttek az államférfiak, a nemzet egysége, integritása  mellett! Minden bölcs emberrel együtt vallom, hogy az ország nagyjainak ma nem a stadionokban kell diadalmasan a zászlót magasba emelni, hanem a családjainkban, falvainkban, városainkban kell a pozitív gondolkodást, élet igenlő, jókedvű, vidám, szolidáris  szemléletet győzelemre vinni! Nekünk nem legyőznünk kell egymást, hanem meggyőznünk mindenkit arról, hogy összefogással, szorgalmas tanulással, becsületes munkával, a dobogó legmagasabb fokára állhatunk! S ha ez így lesz akkor ma nem egy szép álom hullott a porba, hanem egy még szebb álom született!!

Ki a terrorista?!

Bővebben: Ki a terrorista?! Az üzletben sorba állok, egy néni is azt teszi az unokájával. A csetepaté kezdetét nem láttam, csak arra figyeltem fel, hogy a 4-5 éves kisfiú elkezd toporzékolni, majd a kezét felemelve a nagymamájára, lábával sípcsonton rúgja! S teszi ezt büntetetlenül, felnőtt emberek gyűrűjében! Gondolkozzunk el, vajon hol kezdődik a terrorizmus?! 

Ragyog a tél körülöttünk

Bővebben: Ragyog a tél körülöttünkRagyog a tél körülöttünk, a maga pompájában! Minden önmagában, a maga módján szép, ezért nem is lehet, nem is szabad egymáshoz hasonlítani a teremtményeket! Hitünk azt tanítja, hogy minden mi van, Isten drága teremtménye, ha Ő nem szerette volna az alkotásait, akkor létbe sem hívta volna őket! A keresztény ember hittel vallja, hogy minden mi benne és körülötte van az ajándék, önmagában szép, igaz, jó és szent, ezért bölcsen, minden és mindenki iránt örömteli tisztelettel fordul. Isten túláradó szeretetében, az idő pergő hullámverésében, nekünk gyermekeinek drága ajándékokat kínál fel, melyekért a maguk idejében örömmel ki kell nyújtanunk a kezünket!

Tegyünk jót ott, ahol vagyunk!

Bővebben: Tegyünk jót ott, ahol vagyunk! A túlélés nehéz gondja,  nyomasztják e fagyos napokban a szegényeket, éppen ezért mindenkit bátorítok, hogy ott ahol vagyunk, legyünk mi a szeretet bajnokai! Külön felkérést ne várjunk, hisz Jézus Krisztus mindannyiunkat nem csak "felkért", de küld is a bajban lévő testvéreink vigasztalására, testi, lelki gondjaik orvoslására!

Egy új kor küszöbén állunk!

Bővebben: Egy új kor küszöbén állunk!Ez a boldog, tiszta, felgyorsulva kibontakozó új világ akkor jön el, ha az öntudatra ébredt ember Isten jelenlétének megtapasztalására is eljut!! A lelkiismeretünk által Isten szol hozzánk!! Bennünk lakik a Végtelen, beszélni akar veled! Neked egy dolgot kell tenned, csendesedj el és hittel nyisd meg feléje életed!!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az elutasítás nagyon egyszerű, egy pillanat műve! A befogadás, az értékeink gyöngéd megosztása, a megbocsátás évekig tartó kemény munka, és én mégis erre az útra biztatok mindenkit, mert ezen az úton jár velünk a mi Istenünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2017. február 28. kedd, Elemér napja van. Holnap Albin napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Sokan hittek benne...

Egyszer Jeruzsálemben azt mondta: „»Bontsátok le ezt a templomot, és harmadnapra fölépítem.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube