Kilenced Szent Miklós vezetésével az békéért!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_DSC_2468.jpgA képen Flüei Szent Miklós által épített családi ház, melyben, neki és kedves feleségének Dorottyának 1o gyermeke született, s melyet Isten hívására elhagyott, 1467 október 16-án, hogy 50 évesen, az imádságnak, engesztelésnek szentelje életét!! 

 

Istennek hála szépen haladunk az előkészületekkel, 2015 október 16-án indul Svájc védőszentjének a vezetésével az ima-kilenced az áldott békéért! Mához egy hét, péntek délután erdélyi idő szerint 17.30 kor kezdenénk! A kilenced alatt, minden nap ráhangolódásként megnéznénk egy 8-1o perces filmet a szent életéről,  majd az árva gyermekek imádkoznának azért, hogy soha ne kelljen fegyvert fogniuk, hogy béke legyen a világban! 18.00 órától szentmise áldozatot mutatnánk be a gyermekekkel, melyben én tartanám az elmélkedést! Az élő adásba be lehet kapcsolódni a www.magnificat.ro oldalon, de itt a facebook felületén is! 
"Nem kaptok, - mondta Jézus - mert nem kértek!" (Jak 4,2) Gyertek kérjük a jó Istent, hogy adjon elöljáróinknak bölcsességet, erőt, hogy jól döntsenek, hogy a háború, az erőszak szellemét kiűzzék és távol tartsák Európától, drága szép Világunktól! Gyertek imádkozzunk együtt, mutassuk meg a jó Istennek, de a nagyhatalmaknak is, hogy mi békében akarunk élni, egy olyan világban, mely szeretetből, párbeszédből, becsületes emberi munkából épül, szépül!
Gyertek és hívjátok meg barátaitokat is erre az ima-kilencedre, azt szeretném ha nagyon sokan bekapcsolódnának Flüei Szent Miklós vezetésével a kilencedbe!!  Boldogemlékű Mindszenti József esztergomi bíboros mondta, hogy: ha van egymillió imádkozó magyar, akkor nem kell félni a holnaptól!  
A tegnapi szentmisében próbáltam a gyermekeinknek elmagyarázni, hogy Flüei Szent Miklós kilencedben mit is szeretnénk kilenc egymás utáni este a jó Istentől kérni! Ezért szeretettel ajánlom figyelmetekbe a csatolt kis filmet, melyet az alapítványunk által befogadott egyik legelső diákunk, Igrec Sándor készített!

Szeretettel, 
Csaba t.