Kapuvári baráti társaság meghívására misézett Böjte Csaba Gartán

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_385774986_727520282723494_7370855806941452980_n.jpgA szeretet szeretetet szül. A tatárdombi tanévnyitóra a kapuvári testvéreink nem csak eljönnek, hanem nagylelkűen főznek a gyermekeinknek egy nagy adag finom ebédet. Az idén is meghívtak egy tányér ételre és éreztem, hogy ha ők egy kisbusszal eljönnek, mert szeretik a gyermekeinket, akkor nekem is el kell mennem, hogy az otthon maradt családtagoknak elmondjam, hogy köszönöm az áldozatot és, hogy milyen nagyszerű férjekkel, gyermekekkel ajándékozta meg őket az Isten!!

Hála és köszönet mindenért, 

Csaba t. 
 
Megtelt a gartai Szent Sebestyén-templom hívekkel vasárnap délelőtt. A szentmisét Böjte Csaba atya mondta, akivel immár tíz éve ápol jó kapcsolatot egy kapuvári baráti társaság. Minden évben meglátogatják Böjte atya gyergyószárhegyi gyermekotthonát, és több anyaországi településsel együtt főznek is az egybegyűlteknek. Idén elérkezett, hogy Böjte Csaba atya engedett a meghívásnak, és ellátogatott a régi ismerősökhöz Kapuvár-Gartára.
Az atya a szentmisén meghatódva mondta el, hogy úgy lehet most a kapuvári hívek között, hogy azok közül néhányan távolságot áthidalva elutaztak korábban a gyermekei ünnepségére és finom eledelt készítettek nekik. - A szeretet szeretetet szül. A törődés jobbá tesz bennünket, a környezetünket, a világot. Figyeljünk egymásra, próbáljuk egymás szeretetnyelvét megismerni – ezt a fontos üzenet kapták a gartai templomban összegyűltek az árva gyerekeket nevelő ferences rendi szerzetestől, aki számára a legnagyobb öröm, amikor azt látja, hogy ez a több, mint 6000 kirepült fiú és lány ragaszkodva segíti egymást, tudnak a másikról. - Mennyei Atyánk számára is ezt tudjuk ajándékozni, ha jó testvérek vagyunk, ahogy a kapuváriak is tették.
Az atya lélekemelő szavai után Varga Kata-Lina színésznő szavalta el Assisi Szent Ferenc imáját.
Böjte Csaba atya lapunkkal is megosztotta gondolatit:
- A gyerekek többnyire nehéz körülmények közül kerülnek hozzánk, ahol fáztak, talán nem kaptak rendesen enni, durvaságot tapasztaltak. Volt olyan gyerek, aki minden este megsimogatta a saját ágyát, mert addig nem volt neki. Elfogadják egymást és meglepő, hogy milyen kevés konfliktus fordult elő a 30 év alatt. Egy gyereknek a legnagyobb ajándék egy társ, testvér, barát, a büntetés pedig a magány.
Az orvos azért dolgozik, hogy a betegei talpra álljanak. Mi is hiszünk abban, hogy ezekből a gyerekekből olyan felnőttek lesznek, akik megállják a helyüket az életben, férjüket, feleségüket boldoggá teszik. Ennyi év alatt látom ezt a növekedést. Aki gyereket nevel, olyan, mint a szántó-vető ember, a kis magból, amit elültet és gondoz, meglátja a gyümölcsöt, a virágot, a nagyra nőtt életet. Mindenkinek csak ajánlani tudom, döntsön az élet mellett, vállaljon gyereket és gyönyörködjön kibontakozásában.
Jézus Krisztus is gyermekként érkezett közénk. Mindig voltak gondok a világban, melyek a gyermeki vidámságot, játékot nem zavarhatták meg Názáret poros utcáin és ma Déván és Kapuváron sem.

www.kisalfold.hu