A kudarc, a szenvedés, a betegség, a halál

Szent KamillKedves Testvérek!

A kudarc, a szenvedés, a betegség, a halál megannyi nagy kérdés az életünkben. Szent Kamill nyomdokain szeretnénk György Alfréd kamilliánus atyával elgondolkozni és egy lelkigyakorlatot tartani november 2-8 között Csíksomlyón.  Az elmélkedéseket mindennap reggel nyolckor és délután hat orakor tartjuk.

A lelkigyakorlatba be lehet kapcsolódni akár fizikailag is Csíksomlyón, de a Mária rádión  és a www.magnificat.ro honlapon keresztül is.
Amennyiben valaki szállást is szeretne, szíveskedjen jelezni azt Balazs Melinda Erzsébetnek, a Csíksomlyói házunk felelösének, akár emailon: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , vagy telefonon: 0740843951  számon.
Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t. 

 

Szeretet nélkül nincs gyógyulás
Lellisi Szent Kamill2009. július 14-én Lellisi Szent Kamill égi születésnapjára emlékezik az Egyház. A szent áldozópap élete jó példája annak, hogy mire képes a kegyelem az ember életében. 1550-ben született Bucchianicoban. Nehéz körülmények között nevelkedett, majd katonának állt. Sebesülése után megtért, és életét a betegek szolgálatának szentelte. Pappá szentelése után megalapította a Jó halál atyáinak (Kamilliánusok) társaságát. 1614-ben Rómában halt meg. Követői vörös színű keresztet viselnek ruházatukon, amelyet az alapítójuk adott a rendnek.