Szomorú szívvel búcsúztunk tőle

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_12243068_1092116450830036_3017738093521777759_n.jpgKedves Briese család,

A gyermekeink és munkatársaink nevében szeretném az egész családnak kifejezni részvétemet, a kedves feleség, édesanya és nagyanya elveszéséért.

Rita gondoskodó szeretete, nagylelkűsége és odaadó munkája által sok gyermeknek segített abban, hogy emberhez méltó életet élhessen. Személyesen mellettem állt a kezdetektől, és részese annak, amit a húsz év alatt Isten kegyelméből és más jótevők segítségével sikerült elérnem. Az évek alatt ötezer gyermeket neveltünk fel... Köszönöm Istennek hogy Ritát nekünk küldte. 
Szomorú szívvel búcsúztunk tőle az elmúlt vasárnapi misében, és minden gyermekünkkel és a nevelőkkel együtt imádkoztunk érte.
Mély gyászukban szeretném Önöknek vigasztalásul Jézus ígéretével Szent Pált idézni: „Tudjuk ugyanis, hogy ha földi sátrunk leomlik, Istentől kapunk lakást: örök otthont a mennyben, amit nem emberi kéz épített. Azért is sóhajtozunk itt, mert szeretnénk beköltözni mennyei otthonunkba. “(2Kor 5,1)
Jézus az első ember, aki szeretete által megnyitotta az utat az örök élet felé. Jézus életén és halálán keresztül megmutatta az utat a Mennyei Atyához. Nem színjátékot játszott, hanem valóban feltámadt.
Ég és Föld nincsenek egymástól átjárhatatlanul elválasztva. Ahogyan mi imádkozunk elhunyt szerettünkért, hiszem, hogy a feltámadt lelkek is imájukkal segíthetnek minket földi utunkban. 
A reményem az, hogy Rita továbbra is óvja gyermekeinket szeretetével és, hogy egy nap viszont láthatjuk egymást örömben a Mennyek országában.
Hálával és imával,
Csaba testvér