Sok szálból születik a szép fonat!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_IMG_7145.JPGÉletünk szerves része az Isten imádásának őszinte megvallása, melynek szimbolikus helye a Csíksomlyói nyereg! Itt ezen az imádsággal megszentelt helyen szerveztük évről évre az ezer székely leány találkozóját, július első hétvégéjén! Remélem, hogy ez a nap a Kárpátmedencében a népviselet napja lesz, remélem, hogy eljön az a nap, mikor a parlament e napot az ezer színben tündöklő szülőföldünk népeinek viseletének szenteli!! Milyen jó is lenne, ha mindenütt, minél többen népviseletben öltözve hirdetnénk, hogy bár különbözők a ruháink, de együtt érezve, gondolkozva össze tartozunk!!

Úgy tűnik, hogy egy harmadik nagyon fontos rendezvény is gyökeret ver e szent helyen!! A "Székely Hajsza" kabala figurája, a szalma maci magabiztos terpesszel ül a hármashalom oltár előtt!  Az ember teste a lélek temploma, a "Székely Hajsza" igazából ezt a templomot akarja megmozgatni, a vetélkedő sport által Isten méltó otthonává tenni, mondhatnánk úgy is, hogy megszentelni, felszabadítani a tunya elhízás, helyben totyogó tohonyaságtól!!  
Imádkozom, hogy népünk fiai ne féljenek az erőfeszítéstől, a megmérettetéstől, a sportszerű, becsületes viadaloktól! 
Szeretettel, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mi, emberek, hamar bedobjuk a törölközőt, összeveszünk, hátat fordítunk egymásnak, elválunk, lehúzzuk a rolót. Isten nem így tesz, kitart a szeretet útján egészen a kereszthalálig. Ez példa számunkra is, hogy ne adjuk fel olyan könnyen a küzdelmeinket egymásért. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. október 18. szerda, Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az első pofon a legnagyobb...

Amikor első alkalommal papként elmennem Csíksomlyóra – ez 150-200 kilométeres út volt –, előtte átnézettem az autót a légnyomástól kezdve az alvázig.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube