Sok szálból születik a szép fonat!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_IMG_7145.JPGÉletünk szerves része az Isten imádásának őszinte megvallása, melynek szimbolikus helye a Csíksomlyói nyereg! Itt ezen az imádsággal megszentelt helyen szerveztük évről évre az ezer székely leány találkozóját, július első hétvégéjén! Remélem, hogy ez a nap a Kárpátmedencében a népviselet napja lesz, remélem, hogy eljön az a nap, mikor a parlament e napot az ezer színben tündöklő szülőföldünk népeinek viseletének szenteli!! Milyen jó is lenne, ha mindenütt, minél többen népviseletben öltözve hirdetnénk, hogy bár különbözők a ruháink, de együtt érezve, gondolkozva össze tartozunk!!

Úgy tűnik, hogy egy harmadik nagyon fontos rendezvény is gyökeret ver e szent helyen!! A "Székely Hajsza" kabala figurája, a szalma maci magabiztos terpesszel ül a hármashalom oltár előtt!  Az ember teste a lélek temploma, a "Székely Hajsza" igazából ezt a templomot akarja megmozgatni, a vetélkedő sport által Isten méltó otthonává tenni, mondhatnánk úgy is, hogy megszentelni, felszabadítani a tunya elhízás, helyben totyogó tohonyaságtól!!  
Imádkozom, hogy népünk fiai ne féljenek az erőfeszítéstől, a megmérettetéstől, a sportszerű, becsületes viadaloktól! 
Szeretettel, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mindannyiunkban ott van a holnap szentje, de az alávaló gazember is. Nem bíróknak kell lennünk, hanem orvosoknak. Álljunk a tévelygők mellé, és segítsünk nekik levetni a páncéljukat. Sohasem szabadna elfelejteni, hogy minden Saulban ott lapul egy szeretethimnusz. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. augusztus 21. hétfő, Sámuel és Hajna napja van. Holnap Menyhért és Mirjam napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube