Öt cserép virág!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_31956193_214866455769879_8234235867380580352_n.jpgSzíriában többen is azt mondták, hogy igazából a polgárháború kitörése előtt már 4-5 évvel, idegen országokból jött muzulmán lelkészek érkeztek, akik elkezdtek foglalkozni a helység legszegényebb, legalulképzettebb embereivel. Kívülről nézve, látványos eredményeket értek el.

Megteltek a mecsetek, fegyelmezettebbek lettek az addig nem éppen fegyelmezett emberek, amit az idegen országokból érkezett emberek egy-egy telefonnal, motorbiciklivel, sőt terepjáróval jutalmaztak. Aztán egy adott jelre, ezek a "megtért emberek" az iszlám állam harcos katonáivá váltak. Lerohanták a városokat, falvakat, kegyetlenkedtek, a másképp gondolkodó embereket kivégezték. A malulai katolikus plébános mondta, hogy a gonosz bejött közénk, ajándékokat adott, s mi örvendtünk neki. Nem tudtuk, hogy ajándékaival, motorbiciklivel, terepjáróval melynek az ülései alatt golyószóró is volt, igazából a terrort, a pusztulást, a háborút készítik elő. 
A szíriai plébános szomorúan kérte, hogy a rosszat, a bűnt, - jelenjen meg az bármilyen vonzó külsővel is, - ne engedjük be az életünkbe. Az elmúlt vasárnap erről elmélkedtem a gyerekeimmel és arra biztattam, se a hazugságot, se a puskázást, se az erőszakos civakodást vagy a pornográf oldalak nézegetését, vagy a dohányzást, egyszóval semmiféle bűnt ne engedjenek be az életükbe. Arra biztattam őket, hogy abból a pénzből, amiből egy csomag szivart vásárolnának, vegyenek inkább egy szép cserép virágot. Borítsuk virágba, szenteljük meg környezetünket! 
A csatolt képet egyik kolléganőm küldte, a dévai Gyermekvédelmi Központ lépcsőházából. Nem tudom, hogy ki döntött úgy, hogy inkább virágot vásárol, mint egészségét károsító dohányt. Nem tudom, de nem is az a lényeg, hogy ki hozta meg ezt a döntést, hanem az, hogy lám, Déván nyílnak a remény virágai. Mert ezek a virágok nem csak szebbé teszik környezetünket, hanem reménnyel, bizalommal is eltöltik szívünket. Ezen a földön, Istenen kívül minden véges. A bennünk s környezetünkben lévő rossz is határok közé van zárva, véges, és ami véges, annak a végére is lehet járni. Hiszem és vallom, hogy apró léptekkel, de elérhető a Mennyek országa, hiszem és vallom, hogy Isten országa, amiért nap mint nap imádkozunk, el fog jönni. 
Öt cserép virág tudom, hogy kevés, de én  hiszem, hogy több is lesz Déván, és azt is hiszem, hogy lassan, szépen a bűn előtt a kapuk becsukódnak, és körülöttünk virágba borul az egész világ. 
Szeretettel, 
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Vannak nagyszerű gyóntatók, akik karizmaként kapták, hogy szinte belelátnak a lelkekbe, rátapintanak a gyenge pontokra, és jóságosan, irgalmasan, ha kell, határozottan vezetik az embereket. A jó orvos nem cukorkával gyógyítja a súlyos beteget, hanem ha szükséges, keserű orvossággal vagy esetleg fájdalmas műtéti beavatkozással.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 19. szombat, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 3/4

Még meg sem volt az emberiség, már a Jóisten tudta, hogy egyszer majd csinálni akarunk magunknak autót, mobiltelefont, mindenféle hasznos szerkentyűket, ezért az anyagvilágot úgy teremtette, hogy a föld mélye magában hordja a különféle ásványokat, amik ezek elkészítéséhez szükségesek.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube