Szent István Terv - Csíksomlyó

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szent-laszlo-ereklyeje-tusnadfurdon/viewsize/IMG_5263.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szent-laszlo-ereklyeje-tusnadfurdon/viewsize/IMG_5263.jpg'

IMG_5263.jpgKedves Kollégák!

Itt a szép tavasz! Balázs Zsokával és Karda Robival meg az alapítvány néhány férfi munkatársával úgy gondoltuk, hogy közmunkával egybekötött szülőértekezletet tartanánk Csíksomlyón a Mária kertben, munkanélküli apukáknak, nagyobb testvéreknek, rokonoknak április 29-e és május 15-e között.

Kisé későn hirdetjük meg ezt a programot, de minden kollégát a napközikben és az otthonokban arra kérek, hogy most kedden, vagy szerdán azoknak a gyerekeknek, - kiknek a családjában olyan férfiak vannak, akik érdeklődnek a programunk iránt, - szóljanak, kérjék meg, hogy csütörtökön jöjjenek be a napközibe, az otthonba. A nevelő mondja el nekik személyesen, hogy ez a lelkigyakorlatos munka alatt tőlünk szállást, kosztot kapnak és heti egy millió lej költőpénzt. Mindennap lenne szép beszélgetés, szabadidő program, meg faültetés, kerti tevékenység együtt az alapítvány férfi tagjaival, azt szeretnénk, hogy nemcsak a kert szépüljön meg, hanem hitben, reményben a gyermekeink családjai is megújuljanak. Ha Isten is velem lesz május 5-6-tól én is be fogok kapcsolódni a munkába.  Természetes, ha olyan férfiakat ismertek akiknek jót tenne egy ilyen ferences lelkigyakorlat, akkor is szólhattok nekik, ha nincsen gyermekük nálunk.
Személyszerint is nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen felhívásnak milyen fogadtatása lesz. Ha 20-25 életerős, jókedvű, a munkától nem félő ember összegyűlne akkor gondolkodnám azon is, hogy valahonnan pénzt szerezzek, és május 15-e után is folytassuk akár más színhelyen is a szülőföldünk szolgáló szeretetét.
Kedves kollégák ez egy nagyon magas labda, szívem minden melegével kérlek, hogy vegyétek komolyan és ezeket a férfiakat, kiknek a családjuk széthullott, vagy veszélyben van irányítsátok hozzánk, hátha sikerül őket a csíksomlyói Szűzanya jelenlétében megtisztítani az alkoholtól, és Isten országának építésébe szeretettel bevonni. Kisebb testvéri szeretettel ezt kérem tőletek mint húsvéti ajándékot, Csaba t.
Déva, 2011 április 24, Urunk feltámadásának a napja