Meghívó!

A Gyermekek Kisebb Testvéri Közösségének a tagja szeretnél lenni!? Ha igen akkor szeretettel várunk a szovátai táborba aug. 5-12 között!

Szovátai Tábor Programja:
(amúgy ferences módra, most még csak nagyvonalakba...)
Augusztus 5 vasárnap 11.oo Tábornyitól szentmise.
Szent Ferencet megszólítja az Isten: „Ferenc, ki a nagyobb: az úr vagy a szolga? Akkor miért nem az Úrnak akarsz szolgálni?” –
Ki Isten mellett dönt ezen a napon, és elhatározza, hogy betartja a szeretet parancsát, az kap egy kis taó keresztet a nyakába, elkezdi ezzel  így a maga jelöltségét a Gyermekek Ferences Családjába!
Du. Ismerkedő fürdés a tóban. Jelszó: Mossuk le az út porát és minden mocskot, hogy Isten gyermekeinek szabadsága, öröme tölthesse be a szívünket!
Augusztus  6 hétfő: Szent Ferenc megtér! Az, mi addig olyan édes volt – az önző, szórakozás, a magunkkal való törődés – keserűvé válik, és helyette betölti a szívünket egy őszinte tiszta vágy, a szolgáló szeretet.
Reggeli elmélkedés: Szent Ferenc a lovát, fegyvereit egy szegény katonának adja, és elmegy a leprások közé szolgálni szeretettel. Állítsam fel a mindennapi örömeim rangsorát... Engem milyen örömök, vágyak mozgatnak? Mi az amire vágyok és utólag nézve mi tölt el boldogsággal, jókedvvel,  megnyugvással?
Ezen a napon választunk egy - egy  értéket (ének, zene, festészet, faragás stb) és így kiscsoportokba sorolódnak a gyerekek, és mindenik csoportnak meglesz a maga feladata, az újonnan alapított gyermek klastromban. Lesznek festők, zenészek, színészek, kézművesek, szakácsok és mindenféle más, szükséges feladatok, hogy e hét alatt minél több mindent sajátítsunk el. Jelszónk ezen a nap: Imádkozzál és dolgozzál!
Augusztus 7 kedd: Szant Damianoi Keresztről feladatot ad Isten Szent Ferencnek!
Reggeli elmélkedés: két évig keresi hivatását Szent Ferenc: barlangok, templomok, magányos helyek azok, ahol Ferenc órákat imádkozik, miközben ezt mondja folyamatosan: "Uram, mit akarsz, hogy cselekedjek?". Végül, kétévi keresés után, egy romos kápolnában, az Assisi mellett lévő San Damianoban egy keresztről Jézus megszólal: "Ferenc, építsd fel templomomat, egyházamat, mert mint látod, romokban hever!".
Melyik a te templomod? Mit kell neked felépítened. Rövid és hosszú távú célok?! Próbáld meg kifaragni, leírni, lerajzolni, kivetíteni önmagadból... Az elkezdett úton tovább megyünk, mindenki a maga csapatában alkot, teremt.. Jelszónk: Építsd fel Templomodat!
Augusztus 8 szerda: Társakat adott az Isten!
Megtérése után – ahogy ő mondta – „társakat adott (neki) az Úr” (Végr. 14). A ferences lét közösségi lét, senki nem élhet egy magányos szigeten! Fedezzük fel a társainkat, ismerjük meg és szeressük őket, mind Isten drága ajándékait! Hogy jobban megismerjük egymást ezen a napon sport vetélkedők lesznek és más csoportos játékok, és este táncház.
Augusztus 9 csütörtök: Naphimnusz! Isten teremtette testvéreim, az ásványok, a növények, az állatok szeretete! A kirándulás napja, irány a természet, a kis testvéreinkkel, virágokkal, madárkákkal való találkozás napja. Szeretnénk forrásokat, patakot tisztítani, gondozni, szemetet szedni, szépíteni, gondozni környezetünket.
http://franka-egom.ofm.hu/assisi_szent_ferenc/assisi_szent_ferenc_es_vilaga/naphimnusz.htm
Augusztus 10 Péntek: Uram tégy engem a te békéd eszközévé, hogy ahol békétlenség van, oda békét vigyek! Mondta Szent Ferenc. A ferences a béke embere, önmagában is, de környezetében is törekszik az áldott békességre. Kiengesztelődés, bűnbánó zarándoklat, keresztút a hegyi kápolnához, szentgyónás.
Augusztus 11. Szombat:   Szent Ferenc Nagycsaládjának tagja akarok lenni: OFMP A Gyermekek Kisebb Testvéri Közösségének a tagjai a szentmisében az evangéliumi tanácsok megtartására ígéretet tesznek, megújítják tudatosan a keresztségi fogadalmukat:  Egyszerűen, egymásra figyelve, bűn nélkül éljük életünket!
Ezen a napon mielőtt véget érne a tábor, bemutatjuk alkotásainkat, mindazt mit létrehoztunk és amivé váltunk ezekben a napokban.
Ez a váza a tábornak, melyet mi csinálunk magunknak, a saját örömünkre. Mindennap lesz szentmise, kézimunka, alkotás, játék, és sok sok vidám alkalom a csevegésre, csacsogásra, egymás jobb megismerésére.
Sok sok szeretettel, meglepetéssel készülök én is, kérlek készüljetek ti is fel a táborra!
Szeretettel,
Cs.t.