Mi a te címered?!

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Boldog-apor-vilmos-konyorogj-erettunk/viewsize/P1200376.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Boldog-apor-vilmos-konyorogj-erettunk/viewsize/P1200376.jpg'

P1200376.jpgElszállt a nyár, és ősszel számolják a pipét, a fiatal ludakat,  ahogy mondták az öregek. Valóban, ilyenkor a vakáció végén érdemes összeszámolni, hogy hány könyvet olvastál, hány idegen szót, bármit tanultál? A hosszú szabadidő alatt vajon mit csináltál, alkottál, hoztál létre a magad és környezeted számára? Eltelt három hónap és te mivel maradtál? Mivel lettél te, vagy családod, házad szebb, több, gazdagabb?

 

Döbbenetes Jézus Krisztus  mennyire megértő a kapzsi  Zakeussal, vagy a házasságtörő nővel szemben! A garadai ördöngöst is szeretettel megszólítja, türelmesen elbeszél vele, de a terméketlen fűgefával már nincs megértő szava Krisztusnak, megátkozza, és az ki is szárad... Nincs irgalom annak az embernek sem, aki a maga talentumát elássa, és nem tudja kamatoztatni, kivetetteik a külső sötétségre.... Igen Jézus világosan beszél, légy forró, vagy hideg, de ha langyos vagy kiköplek..
A mai kor a hatalmas betegsége a langyosság, a lustaság a tunyaság. A legtöbb ember mind egy rákos daganat, csak a saját létét tartja fen, mindaz mihez hozzájut egyetlen célt szolgál, az ö kényelmét, komfortját, mindent magába épít. A szervezetben ha elszaporodnak, burjánzanak a rákos sejtek, akkor az élet megszűnik, és beáll a halál. Az élő szervezetek, persze, hogy maguk is fogyasztanak, hisz a szív izmok is felhasználják létükhöz a vér szállította táplálékot, de a vér nagy - nagy részét, mihez hozzájutnak tovább is adják a többi szervünknek...
Ilyenkor ősszel a kérdés az: Mi voltam a nyáron egy rákos daganat a családomban, a Szent Ferenc Alapítvány házában, vagy akár az emberiség testében? Valaki lett több, gazdagabb az én létem által? A környezetem, az épület melyben élek szebb lett, több lett, gazdagabb lett az elmúlt hetekben, hónapokban azáltal, hogy én ott voltam????
Szeretettel bíztatlak, hogy gondolkozzál el ezen, és tégy meg