Fegyház

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_kovacsoltvas_ablakracs.jpgFegyház, milyen súlyos kemény szó, és milyen hatalmas tragédiákat takar. Kétszer is voltam a Kalocsai fegyházban, hol nők, édesanyák és lányok ülnek sokszor több évtizeden keresztül a rácsok mögött. Az elítéltek szép hímzett párnákat készítettek, én meg szétosztottam, a gyerekeknek, kiknek a szüleik közül is sajnos többen a börtönbe ülnek. A látogatásokból barátság lett, imáimban sokszor  megemlékezek azokról, kiket a gonosz lélek mindent ígérve képes volt nagyon mélyre rángatni, és aki körülöttünk is ott kering, keresve, hogy kit nyelhet el. Írásaimból is küldözgetek nekik. Az egyik levelemre kaptam a csatolt szép válasz a fegyház egyik munkatársától, melyet szeretettel megosztok!

Kedves Vándorló Testvéreim!!

Fegyház, milyen súlyos kemény szó, és milyen hatalmas tragédiákat takar. Kétszer is voltam a Kalocsai fegyházban, hol nők, édesanyák és lányok ülnek sokszor több évtizeden keresztül a rácsok mögött. Az elítéltek szép hímzett párnákat készítettek, én meg szétosztottam, a gyerekeknek, kiknek a szüleik közül is sajnos többen a börtönbe ülnek. A látogatásokból barátság lett, imáimban sokszor  megemlékezek azokról, kiket a gonosz lélek mindent ígérve képes volt nagyon mélyre rángatni, és aki körülöttünk is ott kering, keresve, hogy kit nyelhet el. Írásaimból is küldözgetek nekik. Az egyik levelemre kaptam a csatolt szép válasz a fegyház egyik munkatársától, melyet szeretettel megosztok!

Szeretettel,
Csaba t.

 

Drága Jó Csaba testvér !
Nagyon szépen köszönöm a bátorító küldeményt.Kinyomtatom, és beviszem a börtönbe a Lányaimnak is.
Könnyek között írom ezeket a sorokat.
Éppen tegnap kaptam egy "Új lelket ". Tele kétségbeeséssel,félelemmel,hogy mi lesz vele itt bent,hogy fogja túlélni. Mi lesz vele,ha szabadul, mert nem kell majd senkinek.Mondtam,hogy majd elmész Erdélybe a Havasokba,és lovakat tenyésztesz,turistákat lovagoltatsz, idegenvezetsz, és gyönyörű életed lesz, sőt 2300 gyereked is lesz hirtelen. Lesz gyönyörű nagy családod.
Percekig zokogott,és beszélni is alig tudott.Hosszan beszélgettünk, végül megemlítettem neki Placid atyát, aki a  Gulágon kidolgozta a túlélés 4 szabályát. Az első,és legfontosabb, mindennap megkeresni a nap apró örömeit, és megosztani egymással. Ha nekem van egy örömöm, és neked is van egy örömöd, és megosztjuk, akkor mindkettőnknek lesz két öröme,és így növekszik a kör.
Végül azzal búcsúztunk el, hogy azért is megmutatjuk, hogy túléljük ezeket az éveket.Szeretettel átöleltem,és visszakísértem a zárkájába.
Mosolyogva integetett a folyosón.
Csordultig telt a szívem hálával, hogy Isten így bízik bennem,hiszen emberek lelkük legmélyebb titkait osztják meg velem.
Barsi Balázs atya írta,hogy  csak levetett saruval közelíthetsz/mint Mózes az égő csipkebokorhoz/ a másik ember lelkéhez,mert ha megnyitja előtted, szent ez a hely.
Nekem ezek a beszélgetések a lelkigyakorlataim!
Köszönöm,hogy elolvassa.