Meghívó Szárhegyre!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_zaszlo2.jpg1658. szeptember elején, II. Rákóczi fejedelemsége alatt a tatárok betörtek a Gyergyói-medencébe, ahol helyi székely asszonyok összefogtak, hogy megvédjék magukat, szülőföldjüket! Szeptember 7-én, a nyári vakáció utolsó szombatján szeretnénk megemlékezni az összefogásból születő és a szülőföldet megmentő győzelemről!

Ebben az évben itt e szép őszi ünnepségen szeretnénk megemlékezni a Szárhegyen felnövekvő Bethlen Gáborról, akit 4oo évvel ezelőtt Kolozsváron fejedelemmé választottak az erdélyi rendek!
Ünnepségünk a 11.00 órás szentmisével kezdődik, majd ebéd után előadások lesznek, a Szárhegyen felnőtt nagyságos fejedelmünkkel, és az őt vezérlő tündérkertet teremtő eszmével ismerkedünk. A Role együttes a nagy fejedelem énekeit, az akkori indulókat feldolgozta és az előadásokat ezekkel a dalokkal, énekekkel teszi színessé, élővé!
Szeretettel hívunk, várunk, gyertek bontsuk ki nagy fejedelmünk lángnyelves zászlaját, azt a zászlót, mely négyszáz évvel ezelőtt összefogta Erdély népeit, felekezeteit! E szép zászló alatt egyesült akkor az a sokféle, színes népcsoport, mely szülőföldjének tartotta Erdély földjét! Hiszem, hogy ha bizalommal elindulunk váll a váll mellett az összefogás, kiegyezés zászlaja alatt, akkor tündérkert lesz újból Erdély!
Kisebb testvéri szeretettel,
Csaba t.