Akarom!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_dsc_5570.jpgCsodálom a gyermeket, azt a tiszta, pezsgő életerő bombát, mit ránk bíz az Isten!

Olyan pici, törékeny, de mégis elindul, neki már célja van, és hatalmas lendülettel el akarja érni! Fognám az ujját legalább, de ő eltaszít és mohó élni akarással, imbolygó léptekkel elindul, totyog, meg meg áll, de feltartóztathatatlanul halad, célra tart, egy csillogó kisautó kell neki! Persze nagyokat esik, felnőtt szívem hevesen dobog, de ő feláll és újból és újból nekiveselkedik, mint a hegyről leszaladó kispatak, melynek haladását néhány szikla, kőpárkány, nem törheti meg. Nézem ezt a pár kilós életet, hol van benne ez a hatalmas rugó, az akaraterő, mely pufók kis lábaira állítja az imbolygó törzset, és kilöki az ismeretlen idegenbe? Minden lépés felér egy csodálatos előadással, szájtátva nézem e céltudatos büklögést, nagyokat esik, közben még sírdogál is, de nem áll meg, valami ott bent azt mondja neki, hogy csak indulj el mert célodat elérheted, és itt fölösleges minden bölcs, bágyadt felnőtti okos szó, mert neki mennie kell! Muszáj! Nézem a gyereket ahogyan diadalmasan megoldja a helyváltoztatás életet adó nagy feladatát, ahogy a kezében ott csillog a cél, a kisautó, és értem, hogy Jézus Krisztus miért állított elénk példaképül egy gyereket!
Uram, alázattal kérlek, hogy fakaszd fel bennünk, felnőttekben is ezt a gyermeki mindent vállaló, célratörő, hatalmas, tiszta akaraterőt! Ma oly sokan bágyadtan feladják álmaikat mert nehéz, komplikált, messze van! Segíts Urunk, hogy ahogyan ez a kisbaba megoldja a két lábon járást, a számára szinte megoldhatatlannak tűnő nehéz feladatát, - vállalva az eséseket, kudarcokat, fájdalmas kék foltokat, mindent,  - mert menni kell, ugyanúgy mi felnőttek se bizonytalanodjunk el néhány eséstől, utunkba került akadálytól, okos társaink sokszor jóindulatú marasztalásától, hanem gyermeki lendülettel törjünk céljaink felé! Adtál Urunk egy életet, s hogy mi fér bele a születésünk és halálunk közé, az rajtunk múlik! Az óra ketyeg, biztos, hogy megáll! Adj erőt Urunk, hogy talpra állva tovább menjünk és elérjük céljainkat!!
Szeretettel,
Csaba t.
2013. nov. 30.