2017. október 26. - Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_22851992_1532542530154693_5367507908382889369_n.jpg"Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon!" Lk 12, 49
Olyan jó olvasni ezeket az erőtől lobogó sorokat, mert olyan sok bizonytalan hang, megriadt, halvérű ember van ebben a világban! Jézus mellé azért jó odaállni, mert Ő akar valamit, hisz abban, hogy e világot a szeretet lángja képes átalakítani, mer 12 surmó apostollal világmissziót beindítani, és sikerre vinni! Kétezer évvel, egy szeggel a tenyerében Jézus mert nagyot álmodni, akkor mi, kik Mesterünk huszonegyedik századi apostolai vagyunk, ilyen sokan, ennyi templommal, "infrastruktúrával" nem merünk kiállni Krisztus gyógyító evangéliumával az emberek elé?! 
Bátran kiállok Mesterem szavára, mert én megtapasztaltam, hogy jó Jézushoz tartozni, jó vele járni az élet útját, jó vele menni a gyermekek közé. Neki a felnőtteknek is van mondanivalója, ezért hirdetem szóval és tettel, hogy van remény, Jézus az élő remény mindannyiunk számára, az ő szeretet forradalma képes átalakítani a világunkat! Hiszem és vallom, hogy Isten fia, Jézus Krisztus valóban eleven tűz, képes lángra lobbantani a bennünk szenesedő, megkopott életet, Ő képes egy új világot hozni számunkra, háború és szenvedés nélkül is! Kedves Barátaim ezért is biztatlak, ne várjunk senkire, semmire, merjétek döntéseitekkel, szavaitokkal hirdetni, hogy világunk nem a pusztulás, hanem az újjászületés felé halad!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: "Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon!
Keresztséggel kell megkereszteltetnem. Mennyire várom, hogy ez beteljesedjék! Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek, nem azt, hanem szakadást. Ezentúl, ha öten lesznek egy házban, megoszlanak egymás között: három kettő ellen, és kettő három ellen. Szembekerül apa a fiával és fiú az apjával, anya a lányával és lány az anyjával, anyós a menyével és meny az anyósával."
Lk 12,49-53