2018. január 1. - Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_IMG_E6516K.jpgSzűz Mária, Isten Anyja (Újév)
"Mária pedig szívébe véste szavaikat, és gyakran elgondolkodott rajtuk." Lk 2,16 
Az élet nem egy tűzijáték, a kis Jézust édesanyja méhében hordozta, s mind kisbabát, az évek csordogáló eseményei közepette szépen felnevelte! Isten szeretete sürget minket, de mi nem kapkodunk, mert megváltásunk az időben teljesedik ki! Új évet kezdtünk, csörgedeznek a napok, a hetek, és ahogyan Mária is gondolkodva, elmélkedve értette meg drága szent fia titkát, mi is az időben vándorolva nőhetünk fel Teremtő Istenünkhöz! Az új év, az "idő" a mi barátunk, szövetségesünk, Isten drága ajándéka, ami lehetőséget ad arra, hogy hibáinkat befoltozzuk és a világunknak ismeretlen fehér foltjait, titkait türelmesen bebarangoljuk, figyelmesen felfedezzük Teremtőnk ajándékait, és célratörő kitartással meghódítsuk földi létünk céljait! Az, hogy telnek a napok és szaporodnak az éveink, ha haladunk a korban nem baj, feltéve, ha jó az irány! Minden nap elteltével, egy lépéssel közelebb kerülünk a mennyországhoz!  Ahogy a katonák számolják a hátralévő napokat és hiszik, hogy a leszerelés után jön az igazi élet, mi is valahogy így kellene ballagjunk az idő múlásában, lelki bőröndünkben gyűjtve e földi élet maradandó szuvenírjeit, a jó cselekedeteket, az irgalmasság tetteit, az Istenünk imádásában eltöltött gyönyörű perceket!
2018 - új esztendő! Jó utat, szent utazást kívánok minden kedves gyermekünknek, munkatársamnak, szövetségesünknek a szeretetben, az Isten akarata szerinti jóban!
Kegyelemteljes boldog új évet! 
Csaba t. 
A pásztorok sietve elindultak, és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő Kisdedet. Miután látták, elbeszélték mindazt, amit már korábban megtudtak a Gyermekről. Aki csak hallotta, csodálkozott a pásztorok elbeszélésén. Mária pedig szívébe véste szavaikat, és gyakran elgondolkodott rajtuk. A pásztorok ezután hazatértek. Dicsérték és magasztalták Istent mindazért, amit láttak és hallottak, pontosan úgy, amint (az angyalok) előre megmondták nekik. Azután eltelt nyolc nap, és körülmetélték a Gyermeket. A Jézus nevet adták neki, mert így nevezte őt az angyal, mielőtt még anyja méhében megfogant volna.
Lk 2,16-21