2018. január 10. – Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_6595K.jpg„Menjünk el máshová, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az evangéliumot, – hiszen ezért jöttem.” 
Jézus nem csak küldi az ő tanítványait, hanem ő maga is jó példával elől jár, nem sütkérezik a dicsőségben, az eredményesen  meggyógyult emberek hálás szeretetében, hanem rögtön másnap már megy, keresi az újabb  feladatokat, a bajban lévő emberek szolgálatát, "hiszen ezért jöttem"! 
Merek-e bemenni testvéreim házába, hittel segíteni felállni nekik, visszatérni a mindennapi élet feladataihoz, a munkához mely értelmet ad életüknek s megszenteli őket?! Beteget nem tudok gyógyítani, halottat nem tudok támasztani, de az embereket  vigasztalni, lelkesíteni, nekik erőt adni nap - mind nap megpróbálom? 
Ki kicsiben hű, arra sokat bíznak mondja Jézus Krisztus! Ma csak egy kis morzsája van a kezemben a nagyvilágnak, egy iskolatáska, egy munkagép, egy fakanál vagy egy gyermekvédelmi otthon felügyelete, de ha annak hűséges sáfárja vagyok, azaz nem elhanyagolom vagy leuralom, hanem alázattal, jószándékkal, képességeim szerint szolgálom, akkor hiszem, hogy az isteni gondviselés egyre többet fog rám bízni! 
Induljak el Jézus Krisztus útján, az apostolok útján, mert ez az út az egyetlen út mely kivezethet engem is de világunkat is az önzés, a kapzsiság, a beteges örömök keresésének örvényében való vergődéséből!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Medgyesi kolléganőm "anyai" munkáját végzi
Abban az időben Jézus kijött a kafarnaumi zsinagógából, és elment Simon és András házába. Simon anyósa lázas betegen feküdt. Mindjárt szóltak is Jézusnak. Jézus odament hozzá, megfogta a kezét, és fölsegítette. Erre megszűnt a láza, és szolgált nekik. Amikor lement a nap és beesteledett, odavitték hozzá a betegeket és a gonosz lélektől megszállottakat. Az egész város ott szorongott az ajtó előtt. Jézus pedig sokakat meggyógyított, akik különböző bajokban szenvedtek; és sok ördögöt kiűzött. De nem engedte megszólalni őket, mert tudták, hogy ő kicsoda. 
(Másnap) Jézus kora hajnalban felkelt, kiment (a házból), elment egy elhagyatott helyre, és ott imádkozott. Simon és a vele lévők utána mentek. Amikor megtalálták, azt mondták neki: „Mindenki téged keres!” De ő azt felelte: „Menjünk el máshová, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az evangéliumot, – hiszen ezért jöttem.” És elment, hirdette az evangéliumot a zsinagógákban Galilea egész területén, és kiűzte az ördögöket. 
Mk 1,29-39

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A túlvilágon mindenről lehull a fátyol. Itt a földön hazudozhatunk és játszhatunk egymás számára szép színdarabot, de halálunk után a dolgokat úgy látjuk, ahogy a valóságban vannak. Isten fényében nem csaphatjuk be se önmagunkat, se másokat. Ez a szembenézés nagyon kemény és fájdalmas lehet. Jézus tekintetével látjuk magunkat, és mi magunk mondjuk ki a saját ítéletünket. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. október 21. vasárnap, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lélek

A kereszténység a test és lélek egységét hirdeti. Ezt a kettőt nem lehet szétválasztani.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube