2018. január 23. - Kedd

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_7175.JPGSzeretnél olyan mély, személyes, szoros kapcsolatban lenni Jézussal, mint az Ő édesanyja, Mária? A nagy kérdés: mitől, hogyan lehetnék én is Jézus  barátja, "rokona"? Maga Krisztus adja meg a választ, nagyon világosan: "Aki teljesíti Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám!" Mk 3,35
Újból előjön ugyanaz a fontos evangéliumi üzenet, ami a talentumát elásó ember történetében világosan meg van fogalmazva, vagy a tíz szűz történetében, ahol öt okos és öt balga lány a főszereplő, vagy a megátkozott fügefa történetében is, hol szép zöld a fa de nincs rajta gyümölcs, s ezért Jézus kimondja felette az ítéletet! Lássuk be, nem lehet beleszületni Jézus családjába, nem elég vele jóba lenni, még az sem elég ha szeretettel mondogatom a nevét, ennél a mi Mesterünk többet vár el tőlünk! Ott ahol vagyunk, ahol élnünk adatott, teljesítenünk kell Isten akaratát, gyümölcsöt kell teremjünk, mégpedig a szeretetnek maradandó gyümölcsét! Földi életünk során nem elég magunk kényelmét, érdekét szolgálnunk, nekünk rá kell lépnünk itt és most a szeretet útjára, és nap mind nap bölcsen, okosan, irgalmas szívvel olyan gyümölcsöket kell teremjünk, melyet a moly nem rág szét és a rozsda  nem esz meg. 
Az önző, saját érdekeit néző ember, még ha minden parancsot is betart, akárcsak a gazdag ifjú, nehezen jut be a mennyek országába, de aki egy pohár vizet is ad a legkisebbnek is Jézus nevében, annak a tettét feljegyzik az élet könyvébe! Akár egy vadászkutya ki toporzékolva keresi a zsákmányt, mi is tudatosan úgy kellene keressük a lehetőséget arra, hogy jót tegyünk, hogy jók legyünk, hogy a mindennapi jó cselekedet zsákmányát Jézus lábához tehessük!
Szeretetre fel, 
Csaba t. 
Kép: Kolléganöm, Pál Mária mesét mond az árva gyermekeknek!
Egy alkalommal Jézust fölkeresték anyja és rokonai. De nem mentek be a házba, ahol Jézus tanított, hanem hívatták őt. Akik körülötte ültek, odaszóltak Jézusnak: "Anyád és rokonaid kint vannak, és keresnek téged." Jézus azonban így válaszolt: "Ki az én anyám? Kik az én rokonaim?" Aztán végighordozta tekintetét a körülötte ülőkön, és csak ennyit mondott: "Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám!"
Mk 3,31-35