2018. április 14. – Szombat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_IMG_E9194.JPGHeródes megölette Keresztelő Szent Jánost! A nép bosszúért liheg, Jézust megakarják választani az új vezetőnek, de a Mester hajóba parancsolja a tanítványait, elküldi őket, majd szétoszlatja a népet és visszavonul imádkozni!! Lecsap a tóra a vihar és Jézus a vízen járva utána megy a tanítványoknak!! 
A bűnnel nem lehet játszani!! Jézus megy a maga útján!! Ha letért volna akkor és ott az általa megfogalmazott  szeretet parancsolatának az útjáról, hogy Heródes hatalmát megtörve politikai vezetője legyen a népének akkor önkezével törte volna össze mindazt amiért jött és ma a sok kis vért ontó forradalmárral egy oldalon emlegetnénk egy jelentéktelen könyv lábjegyzetében!! 
Jézus nem tér le a szeretet útjáról, nem lép le a mennyei Atya által Mózesnek adott 10 parancsolat szűk, de az életre, az igazi, maradandó győzelemre vezető biztonságos ösvényéről! 
Mondhat bárki bármit az úton történő balesetekért a be nem tartott közlekedési szabályok a felelősök!! Ha betartanánk a szabályokat mindannyian, akkor békében örömben bejárhatnánk a világot!! 
Minden baj, kudarc, komoly szenvedés ami akár az én, vagy akár a gyermekeink szülei életében látok a 10 parancs be nem tartásából fakad!! Lelépsz a boldogságra vezető parancsolatok útjáról és vagy sebet okozol, vagy önmagadat sebzed meg, de az biztos, hogy rosszabb, sötétebb lesz a világ!! Önmagadat, környezetedet, a világot csak Isten parancsolatai mentén, szeretettel lehet jobbá, szebbé, lakhatóbbá tenni!!
Ezért újból megosztom a boldogságra vezető parancsolatokat,
Csaba t. 
Kép: Szekszárdi művész alkotása.
I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! 
II. Isten nevét hiába ne vedd! 
III. Az Úr napját szenteld meg! 
IV. Atyádat és anyádat tiszteld! 
V. Ne ölj! 
VI. Ne paráználkodj! 
VII. Ne lopj! 
VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy! 
IX. Felebarátod házastársát ne kívánd! 
X. Mások tulajdonát ne kívánd! 
A kenyérszaporítás napján, amikor beesteledett, Jézus tanítványai lementek a tóra. Beszálltak a bárkába és elindultak a tavon át Kafarnaum felé. Már rájuk sötétedett de Jézus még mindig nem volt velük. Erős szél fújt, és a tó háborgott. Huszonöt-harminc stádiumnyit (mintegy öt kilométert) eveztek már, amikor látták, hogy Jézus a vízen járva közeledik a bárkához. Nagyon megijedtek. De Jézus bátorította őket: „Én vagyok, ne féljetek!” Fel akarták venni a bárkába, de a bárka abban a pillanatban partot ért, éppen ott, ahová tartottak. 
Jn 6,16-21

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A házasságkötésnél a pap, a násznép csak tanú, a vőlegény a főpap, ő szolgáltatja ki kedvesének a házasság szentségét, és valamilyen módon így maga is szentséggé válik, hisz életével, hűséges szeretetével megszenteli a kedvesét. Természetesen ez fordítva is igaz: a család szentélyében az édesanya főpap, hisz az oltár előtt életre szóló igenje hozza létre a házasság szentségét. Földi élete során jóságával, szeretetével nap mint nap megszenteli férje, gyermeke életét.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. április 23. hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Bebizonyította

Bebizonyította: „Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja övéiért.” [Jn 15,13]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube