2018. május 27. – Szentháromság vasárnapja

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_33469214_1747720165303594_8443015739467628544_o.jpgSzentháromság! Nagyon nehéz téma, a történelem során sok-sok vitát, vallásháborút okozott! Jézus Krisztusnak ez a kinyilatkoztatása okoz a legtöbb gondot a mai világban is, a különféle vallások között! A nagy kérdés, hogy vajon Jézus miért látta fontosnak ezt az amúgy számunkra felfoghatatlan igazságot kinyilatkoztatni?
Azért, mert ez a keresztény hitvilágunk központi tanítása, enélkül nincs kereszténység! Teremtőnk, az Isten, a maga tökéletességében nem egymagában létezik, hanem szeretetközösségben! A megváltás lényege pont ez, bennünket is ebbe a szeretetközösségbe hív meg a Teremtőnk! A teremtés lényege: szeretni és szeretve lenni! 
Csodálatos az a végtelen szeretet, mellyel Jézus Krisztus fordul a mennyei Atyához: "Az én eledelem az, hogy a mennyei Atyám akaratát teljesítsem!" Ezt a végtelen szeretetet semmi nem tudja elhalványítani, hisz ott a kereszten is utolsó leheletével így szól: "Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet!" Ugyanakkor jó látni a mennyei Atya szeretetét Jézus Krisztus felé: " Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!" Isten nem más, mint egy határtalan szeretetáradat, mely összeköti a Szentháromságot, s mely bennünket is be akar emelni ebbe a közösségbe!
Igen, az Evangéliumból a Szentháromság csodálatos Istenképe bontakozik ki! Isten, akinek a nevében megkeresztelkedtünk: Atya, a Fiú és a Szentlélek! A keresztény ember éppen ezért nem a megvilágosodásért küzd, és számára nem is a tökéletesség a legfőbb cél, ezek csak járulékos eredmények! Számunkra a Szentháromság szeretetközössége a cél! Mi Jézus Krisztus meghívására a mennyei lakomára készülünk, egy olyan közösségbe, hol emberi korlátainkon átlépve egy asztalhoz ülhetünk Urunkkal Istenünkkel! Döbbenetes merész távlatokat mutatott Jézus Krisztus az emberiség számára, a Szentháromság kinyilatkoztatása által! Hitünk központi tanítását ünnepeljük ma, ragaszkodjunk hozzá! Nap mint nap örömmel vessünk keresztet és valljuk meg alázattal, hogy mi a Szentháromságos egy Isten gyermekei vagyunk! Földi célunk nem más, mint annyira eggyé válni a szeretetben, mint a Szentháromság! Szeretettel, Csaba t. 
Szeretettel, 
Csaba t.
Abban az időben a tizenegy tanítvány elment Galileába, fel arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. Amikor meglátták őt, leborultak előtte a földre. Egyesek azonban még mindig kételkedtek. Jézus odament hozzájuk, és ezt mondta nekik: „Én kaptam meg minden hatalmat az égen és a földön. Ezért most menjetek el, és tegyetek tanítványommá minden nemzetet! Kereszteljétek meg őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében! Tanítsátok meg őket mindannak megtartására, amit parancsoltam nektek! És íme, én veletek vagyok mindennap a világ végéig!”
Mt 28,16-20