2018. augusztus 1. – Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_phpu0Z8cs.jpgTestvérem, a kincs, az örök élet a te földedben is ott van! Arra biztatlak, hogy a vakáció csendjében alázattal tegyük fel magunknak a kérdést: Kitartó, kemény munkával, élő hittel keresem a szülőföldembe rejtett kincset? Vagy csak nyugtalanul ténfergek ennek is, annak is nekicsapódva sodródom a bizonytalanság mocsarában? 
A kincs a földedben, a döntés a szívedben van! Én hiszem, hogy drága szülőföldembe, szerető családomba Isten kincset rejtett! Hiszem, hogy itt a Teremtőm által rám bízott mindennapi feladatok között, az otthonomban, szeretteim körében ott van az az ajtó, mely az örök életre vezető utat rejti! Igen, hiszem, hogy kincseket rejt az életünk! Vállalt állapotbeli kötelességem a rám bízott aranyos gyerekek, kedves barátaim, munkatársaim, az áldott föld, mely mindennél drágább számomra! Ezért ragaszkodom szülőföldemhez, családomhoz, felvállalt munkámhoz, ezért a kincsért dolgozom és nem a emberi dicséretért, hóként elolvadó fizetésért!
Szeretettel, 
Csaba t.
Jézus egyszer ezt a két példabeszédet mondta tanítványainak: Hasonló a mennyek országa a földbe rejtett kincshez. Ha valaki megtalálja, újra elrejti azt, majd örömében elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt a földet. Hasonló a mennyek országa a kereskedő emberhez, aki igazgyöngyöt keres. Amikor aztán egy nagyon értékes igazgyöngyre talál, elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt.
Mt 13,44-46