2018. szeptember 9. – Évközi 23. vasárnap

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Mualkotas_41345316_1904291759646433_9183070705153998848_o.jpg„Effata, azaz: Nyílj meg!” Jézus akarta, hogy a beteg gyógyuljon meg és az meggyógyult!! Jézus akarta!! Akaraterő!! Mennyi erő van bennem? Fizikai, lelki, szellemi akaraterő, nem velünk született adottság, hanem becsületes, kitartó munkával fejlesztett készség, szent erő, mely nélkül csak sodródó falevelek vagyunk!! 
A képen látható csodaszép muskátlik a kézdivásárhelyi plébánia udvarán nyílnak, a plébános gondoskodó szeretetét, mindennapi erős akaratát dicsérik!! Beteget nem tudok gyógyítani, de egy cserép virágot életben tudok tartani? Az én akaratomból legalább egy cserép virág, egy általam elültetett fa,  egy ember borult virágba a nyár folyamán?! 
Eltelt a nyár, nézzek vissza, hány virág nyílt az én akaratomból, hány ember arcán ragyogott fel a jókedv, az örömteli remény fénye csak azért mert én lehajoltam hozzá, és én akartam, hogy ő éljen, boldog legyen!?  Akarjam, hogy a föld sebei begyógyuljanak és szebb legyen körülöttünk a világ!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Kézdivásárhelyi plébánia udvara
Abban az időben Jézus elhagyta Tirusz vidékét, és Szidonon át a Galileai-tóhoz ment a Tízváros határába. Itt eléje hoztak egy dadogva beszélő süketet, és kérték, tegye rá a kezét. (Jézus) félrevonta őt a tömegből, a fülébe dugta az ujját, majd megnyálazott ujjával megérintette a nyelvét. Föltekintett az égre, fohászkodott, és így szólt: „Effata, azaz: Nyílj meg!” Azon nyomban megnyílt a füle, megoldódott a nyelve, és érthetően beszélt. Jézus megparancsolta nekik, hogy a dologról ne szóljanak senkinek. De minél jobban tiltotta, annál inkább hirdették. Szerfölött csodálkoztak, és hangoztatták: „Csupa jót tett: a süketeket hallókká teszi, a némákat pedig beszélőkké!” 
Mk 7,31-37

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Csak egyetlen út áll előttünk nyitva: a szeretet útja. Minden más út zsákutca, mely nem vezet sehova. Ha lenne valahol egy kis rövidítő az erőszak poklán keresztül, akkor legalább nagypénteken Krisztus rálépett vol na, de nem tette. Ő kitartott a szeretet útján nagycsütörtökön, nagypénteken keresztül a kereszthalálig, a húsvét hajnali dicsőséges győzelemig. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. szeptember 19. szerda, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Kíváncsi lennék arra...

Kíváncsi lennék arra, aki a kereszten agonizálva képes lenne még ennél is érthetőbben fogalmazni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube