2018 október 9. – Kedd

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Mualkotas_43549910_1941369922605283_5836723601641832448_n.jpg„Márta, Márta, te sok mindennel törődöl, és téged sok minden nyugtalanít, pedig csak egy a szükséges. Mária a jobbik részt választotta. Nem is veszíti el soha.”  Lk 10,41
Életem egyik nagy ajándéka, hogy eljutottam Egyiptomban, Remete Szent Antal barlangjába! Ültem kint a sivatagban a kamrányi kis barlangban egymagamban, imádkoztam és egy végtelen belső béke, öröm töltötte el a szívemet!! Jó nekem itt, legalább egy  hónapra, hétre szeretnék én ide költözni, gondoltam magamban!! Isten mindig mikor hozzám szól türelemmel, jósággal teszi, de most úgy éreztem, hogy szomorú, talán ingerült is: "Miért kellene koslatni, csavarogni, Európa összes temploma puszta, üres, ott is egymagamban vagyok a szentélybe, nem kell sokat utazni, hogy rám találj!!"
Ültem Remete Szent Antal barlangjában és eltöltött egy hatalmas szégyenérzet. Szentélyeink, templomaink a teremtő Istenünk házai, és valóban a legtöbb ott áll naphosszat bezárva, üresen, elnéptelenedve! Közbe - közbe összegyűlünk egy egy "rendezvényre", de amúgy nagyon ritkán térünk be egy - egy csendes tereferére, beszélgetni, imádkozni az Isten házában!! 
Gyertek válasszuk a jobbik részt, azt amit nem is vesztünk el soha és kuporodjunk imádságos szeretettel teremtő Istenünk lábához! Gyertek lakjukbe a szentélyeinket! Templomainkat töltsük meg Istent dicsérő vidám énekszóval, imádsággal, élettel!! Gyerekoromban énekeltük a slágert: "Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel !" A templom is a miénk lesz, ha mi töltjük azt meg imádságos szeretettel!!
Térdenállva a Végtelen előtt, 
Csaba t. 
Kép: Szovátai templom oltára 
Abban az időben: Jézus és tanítványai miközben Jeruzsálem felé haladtak, betértek az egyik faluba. Egy Márta nevű asszony befogadta őt házába. Ennek nővére, Mária odaült az Úr lábához, és hallgatta szavait. Márta meg sürgött-forgott a sok házi dologban. Egyszer csak megállt: „Uram – méltatlankodott –, nem törődöl vele, hogy nővérem egyedül hagy szolgálni? Szólj neki, hogy segítsen nekem.” 
Az Úr azonban így válaszolt: „Márta, Márta, te sok mindennel törődöl, és téged sok minden nyugtalanít, pedig csak egy a szükséges. Mária a jobbik részt választotta. Nem is veszíti el soha.” 
Lk 10,38-42

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Isten kezében vagyunk, és történjen bármi, meg kell tanulnunk figyelni – ahogy a táncban a lánynak – mennyei Partnerünkre. Ő az, aki vezet, és ha jónak látja, hogy e földi környezetünkből magához vegyen, ki kell tudnunk mondani bizakodó alázattal: »Legyen nékem a te akaratod szerint!«” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. június 19. szerda, Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Gyere, fiam, egyél!”

Az a normális, ha éhes vagyok, elmegyek édesanyámhoz, és tőle kérek enni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube