2019. február 22. – Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_52920338_1392858387522688_2182685307332198400_o.jpgSzent Péter apostol székfoglalása
A mi Urunk, Jézus Krisztus nem csak bevonja a tanítványait a munkába, hanem a feladatokat le is osztja köztük!
Péter: "Neked adom a mennyek országának kulcsait. Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is.” Mt 16,13
Az apostolok azáltal nőnek fel, válnak érett felnőtt, felelősséget hordozó keresztényekké, hogy Jézus nem csak bízik bennük, de rájuk is bízza a világ továbbteremtésének a szép feladatát! Az apostolok és az ő tanítványaik feladata, hogy a világ végéig minden népet, nemzetet tanítsanak a szeretet parancsára! Igen, Isten Szent Péterre és társaira bízza a szeretet országának építését! Bízik ezekben az emberekben, akiket 2-3 éve ismert meg, és bizalmának a gyümölcse a kétezer éve fennálló Egyház, a sok - sok nagyszerű szent, bölcs tanító, a közel két milliárd megkeresztelt ember akik ma itt élnek a földön, nem is beszélve arról a rengeteg templomról, kolostorról, csodálatos szentélyről mely az egész földet behálózza! Egyházunk,  Istennek a teremtményeibe, az emberbe vetett bizalmának a hatalmas, szép csodája, mely önmagában is térdre kényszerít, Krisztus követésére indít bennünket!
Osszuk le a feladatokat! Sokszor meggyőződtem, hogy milyen nagyszerű fiatalok élnek a Szent Ferenc Alapítvány Otthonaiban! Most arra kérem, hogy ők maguk szervezzék meg a Székelyhídi Ifjúsági Találkozót, a 2019. június 28-30 közti "HÍD FEST" rendezvényt! Mindenben melléjük állunk, de a rendezvény megtervezése, kivitelezése az otthonainkban felnövekvő fiatalok dolga!
Merjünk munkánkba embereket bevonni, merjük feladatainkat megosztani, merjük tisztségeinket átadni a körülöttünk felcseperedő fiataloknak!
Szeretettel,
Csaba t. 
Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: „Kinek tartják az emberek az Emberfiát?” Ezt válaszolták: „Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának.” 
Ő tovább kérdezte őket: „Hát ti, kinek tartotok engem?” Simon Péter válaszolt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” Erre Jézus azt mondta neki: „Boldog vagy, Simon, Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait. Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is.” 
Mt 16,13-19

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube