2019. május 28. – Kedd

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_59771744_2132804196802512_6443859886546616320_o.jpgSokan mondják, Krisztus hiába halt meg, nem változott semmit a világ. Lám, kétezer évvel ezelőtt az emberiség egyik legfejlettebb országában, a római birodalomhoz tartozó "Szentföldön" egy vitás kérdést fényes nappal keresztre feszítéssel oldanak meg. Ki tudná felsorolni az elmúlt évezredekben, évszázadokban hány vitás kérdést próbáltak megoldani erőszakkal, véres háborúkkal és lám most a napokban folyó európai parlamenti képviselő választásokon melynek a tétje óriási az Unió minden tagállamában, nem folyt vér. A napokban lezajlott választások itt is-ott is kormányok bukását, hosszú évek óta regnáló hatalmak erodálását, megszűnését jelentette. 
Nem hiába telt el a kétezer év, lassan, véres fejjel de tanultunk a történelemből és ma gyilkos háborúk nélkül köszönnek le emberek a hatalomról és adják át másoknak az elnöki székeket! Hálatelt szívvel Isten elé térdelek és megköszönöm Teremtőmnek, hogy erős kézzel vezeti az emberiséget a bölcs nagykorúság felé. 
Viták voltak és lesznek, de milyen jó, hogy mindenkinek van lehetősége megfogalmazni a nézeteit, elképzeléseit - akár csak én most e pár gondolatot - megoszthatja a közösségi médiában, barátokat, társakat gyűjthet, pártot alapíthat és a demokratikus játékszabályok szerint megpróbálhatja megszerezni azt a hatalmat, amellyel terveit megvalósíthatja. A mostani választásokon sok pénzzel de kiürült eszmevilággal indultak évtizedek óta begyökerezett csoportok, pártok és alulmaradtak. Voltak olyan közösségek is melyek nem rég szerveződtek, de mivel megtalálták a választ a körülöttük élő emberek gondjaira, félelmeire és azt bátran fel is vállalták, ezért diadalmaskodtak és szavukra a társadalom odafigyel. 
Honnan indultunk és hova értünk... Biztos, hogy még nem értünk célba, nem dőlhet senki hátra, mert Isten országát még nem értük el, de hiszem, hogy jó az irány és jó ebbe az irányba veletek haladni!
Hálás szeretettel, 
Csaba t.
Kép: Fiatalok és politikusok
Evangélium
Búcsúbeszédében Jézus ezt mondta tanítványainak: „Most elmegyek ahhoz, aki küldött engem. Senki sem kérdi közületek, hová mégy. De mivel ezt mondtam nektek, szomorúság tölti el szíveteket. Pedig én az igazságot mondom: Jobb nektek, ha én elmegyek, mert ha nem megyek el, a Vigasztaló nem jön el hozzátok. De ha elmegyek, majd elküldöm őt nektek. Amikor eljön, meggyőzi majd a világot a bűnről, az igazságról és az ítéletről. A bűnről: mert nem hittek bennem. Az igazságról: mert az Atyához megyek, és már nem láttok engem. Az ítéletről: mert a világ fejedelmét már elítélték.”  
Jn 16,5-11

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Sokszor a földön nem látjuk Isten jóságos jelenlétét, sok mindent nem értünk, de egészen biztos, hogy halálunk után fejünkhöz kapunk, és megdöbbenve látjuk, hogy minden nehézségnek, fájdalomnak megvolt az értelme, mennyi csoda volt az életünkben, egy-egy nehéz pillanatban hányszor jelent meg Isten a szeretetével, és lendített át egy-egy akadályon, amit mi véletlennek tudtunk be, vagy esetleg csak legyintettünk rá: »Áh, ez semmiség!«” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. június 27. csütörtök, László napja van. Holnap Levente és Irén napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az Egyház szent

Az Egyház szent, mert Krisztus teste, az isteni élet hordozója, és bűnös is, mert emberek közössége, akik igyekeznek ugyan a szentség útján járni, de gyakran előfordul, hogy nem sikerül nekik.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube