Órákkal a lavina előtt kért segítséget az olasz hotel igazgatója

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_14520886_125277e766fb962b10b469daa064be2c_wm.jpgImádságos szeretettel gondoljunk az áldozatokra, és a szerencsétlenül járt emberek hozzátartozóira!

Csaba t.
Holtan találták meg a mentőcsapatok azt a nyolc embert, akiket még kerestek az olaszországi lavinaomlás után. Ezzel összesen 29 a szerencsétlenség halálos áldozatainak a száma. Összesen tizenegy ember élte túl a katasztrófát, köztük négy gyerek, írja az MTI. A közép-olaszországi Abruzzo régióban, a hegyekben álló Rigopiano szállodát a múlt szerdán temette maga alá egy lavina egy földrengéssorozatot követően.
Két nő holttestét találták meg kedden a lavina által hat napja betemetett közép-olaszországi Rigopiano szálloda romjai között, ezzel tizennégyre emelkedett a halálos áldozatok száma. Tizenöt embert továbbra is keresnek. Eddig összesen tizenegy embert sikerült életben kiemelni a romok alól, hétfőn a tűzoltók három kutyát is életben találtak.
A CNN azt írja, hogy a szálloda igazgatója, Bruno Di Tommaso két és fél órával a lavina előtt segélykérő emailt küldött a pescarai hatóságoknak. A levélben leírta, hogy vendégei pánikba estek, mert az erős havazás teljesen elzárta az épülethez vezető utat, és a telefonok is felmondták a szolgálatot. Segélykérését délután 2-kor elküldte a helyi rendőrségnek és a közeli Farindola polgármesterének is.

Aggasztó a helyzet

- írta.
Rigopiano környékén már 2 méteres a hó, mind a 12 szobánkban laknak, plusz a személyzet is itt rekedt.
A gázolaj reggelig elég a generátorhoz, reméljük, majd fel tudjuk tölteni a készletet.
A telefonok felmondták a szolgálatot. A vendégek rettegnek a földrengéstől, nem mernek bent aludni. Hiába próbáljuk nyugtatgatni őket, az autóikban akarnak éjszakázni.
A főútig ellapátoltuk a havat, de a helyzet komoly, kérjük, segítsenek!
Az ANSA szerint a mentőalakulatok egészen délután 3 óráig folyamatosan próbálták eltakarítani a havat az útról.
A túlélők keresése azóta is folyik, még 15 embert keresnek. A mentők szerint van ok a bizakodásra, hiszen akik egy épületben rekedtek, előtte betárazhattak maguknak napokra elegendő vizet és ennivalót is. A mentőosztag vezetője szerint addig nem szabad feladni a reményt, amíg az összes eltűntet meg nem találják.
Fotó: MTI / EPA
www.index.hu/