Tíz halott - srapnellel töltött pokolgép robbant a szentpétervári metróban

 

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_metrorobbanas.jpgItt is ott is a gyilkos indulatok felcsapnak!! A fiatalokban fenntartható vágyakat kellene elültetni, olyan vágyakat, melyeket tudással, sporttal, művészi tevékenységgel elérhetők és nem a bírvágyat, a kapzsiságot, a mohóságot, a hatalom utáni olthatatlan éhséget kellene reklámokkal feltüzelni bennük!! 

 

Tíz halálos áldozat mellett mintegy félszázan sebesültek meg abban a két robbanásban, amely hétfőn történt a szentpétervári metróban.
Az incidens okát hivatalosan egyelőre nem közölték.
Az Interfax hírügynökség mindazonáltal úgy értesült, hogy legalább az egyik robbanást házi készítésű, srapnellel megtöltött pokolgép okozta. Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint a hatóságok nap folyamán több alkalommal kutattak gyanús tárgyak után, és az egyik megállót ki is üríttették.
Időközben fel nem robbant pokolgépet találtak a szentpétervári metró egy harmadik állomásán - értesült az Interfax hírügynökség. A fel nem robbant pokolgépet a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson találták.
Később: Csak egy robbanás történt hétfőn a szentpétervári metróban - közölte az orosz katasztrófavédelem egyik tisztségviselője az Interfax hírügynökséggel, cáfolva a két robbanásról szóló korábbi sajtóértesüléseket.
A tisztségviselő elmondta, hogy a detonáció akkor történt, amikor a metrószerelvény a Szennaja Ploscsagy állomásról elindult a Tyehnologicseszkij Insztyitut állomás felé. A robbanás a szerelvény harmadik kocsijában következett be, miközben a szerelvény eleje már beért az alagútba. A robbanás nem okozott tüzet - tette hozzá.
Legfrissebb: A szentpétervári metró kamerarendszere rögzítette a feltételezett elkövetőt, akinek köze lehet a hétfőn történt robbanáshoz - jelentette az Interfax orosz hírügynökség az ügyet ismerő, meg nem nevezett tisztségviselőre hivatkozva.
"A metró kamerái rögzítették a robbanás feltételezett szervezőjét" - mondta az illetékes. Meg nem erősített jelentések szerint a metrószerelvény egyik kocsijában egy bőröndben hagytak robbanószerkezetet.
Időközben szakértők hatástalanították a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson talált, fel nem robbant házi készítésű pokolgépet - közölte az orosz terrorellenes bizottság.
www.valasz.hu