A könyvek óceánja

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_konyvtar-4.jpgA könyvek iránti tisztelet, a tudás, a szépség, a bölcsesség, elődeink iránti tisztelet! Ahol ez megvan ez a tisztelet, ott van jövő, béke, kibontakozás, ahol a könyvek iránti tisztelet pislákol, ott egészen biztos, hogy nagy baj van.... Egyedül magamba, gyermekeimmel szoktam leülni olvasni? Most e téli hónapokban, a szürke, ködös, hidegben milyen jó lenne elmerülni a könyvek óceánjában, vagy legalább közülük néhányban!!

Szeretettel, 

Csaba t. 
Lenyűgöző, futurisztikus könyvtár nyitotta meg kapuit az olvasók előtt Kínában. A hatalmas könyvtár Tiencsin (Tianjin) városának új kulturális negyedében épült és a holland MVRDV építésziroda munkáját dicséri, mely a Tiencsini Városfejlesztési Intézettel együttműködve valósította meg a nagyszabású projektet, amelynek kivitelezésére a helyi önkormányzat szigorú ütemterve miatt csupán három év állt rendelkezésre.
Az épületet középpontjában egy fényes gömb áll, amely kívülről is jól látható. A szemnek nevezett gömb körül alakították ki a “hullámzó” könyvespolcokat, melyek különleges látványa miatt sokan csak a könyvek óceánjaként emlegetik a grandiózus épületet.

Az ötszintes és közel 34 ezer négyzetméteres Tianjin Binhai Könyvtár polcain több mint 1,2 millió könyv sorakozik. Az épület föld alatti szintjén találhatóak az üzemi terek, és a nagy archívum, míg a földszinten a gyermekek és az idősek olvasóterei, a központi fogadótér, valamint a teraszos ülőhelyek találhatóak. Az első és a második emeleten főként olvasótermek és társalgók sorakoznak, míg a felső két emeleten tárgyalók, irodák, számítógépes szobák és audio-szobák kaptak helyet.

www.erdekesvilag.hu