Át fog alakulni a divat!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_no38942.jpgA három évvel ezelőtt készült videóban egyiptomi fiúk elmondják, hogy a "túl rövid ruhákat" viselő, "kihívóan viselkedő" nők hibája, ha zaklatják őket - ellenben azok a nők, akik hidzsábot viselnek és mindennap imádkoznak, nincsenek veszélyben. 

Az iszlám világ számára minden nő 'kurva' aki nem viseli a muszlim fejkendőt:
Korán 33:59 “Ó, Próféta! Mondd meg a feleségeidnek és a lányaidnak és a hívők feleségeinek, hogy ruhájukkal, fátylaikkal takarják be a fejüket, és egész testüket. (Azaz takarják el magukat teljesen, kivéve a szemeiket – vagy csak az egyik szemüket, hogy lássák az utat.) Ez így jobb, hogy felismerjék őket (tiszteletre méltó nőként), és ne zaklassák (molesztálják) őket. Allah Megbocsátó és Könyörületes.”
A vers célzás arra, hogy aki viszont nem viseli a kendőt azt szabad zaklatni és molesztálni.
Kairó a világ legveszélyesebb nagyvárosa a nők számára – adja hírül a France 24 egy nemrég közzétett kutatás eredményeit ismertetve. A 2011-es egyiptomi forradalom során a Tahrir téren elkövetett szexuális zaklatások híre az egész világot bejárta, a Thomson Reuters Foundation felmérése szerint azonban a helyzet azóta tovább romlott.
„A városban minden nehézséget jelent a nők számára. Ha csupán végigsétálnak az utcán, verbális vagy fizikai zaklatásnak vannak kitéve” – véli Sharira Amin egyiptomi újságíró és nőjogi aktivista. 
Szakértők szerint a kairói nők mindennapos zaklatásnak vannak kitéve. Egy egyiptomi szervezet 2008-as kutatása szerint az egyiptomi nők 83 százalékát érte már szexuális zaklatás, és a férfiak 62 százaléka ismerte el, hogy zaklatott már nőket.
A Thomson Reuters Foundation felmérése több szempont alapján vizsgálta a nők helyzetét. Annak, hogy egy nő nemi erőszakot szenved el, Delhiben és Sao Paulóban van a legnagyobb esélye, ezen a területen Kairó harmadik helyre „szorul”, az egyiptomi főváros ugyanakkor a kulturális viselkedésmódok (így a női körülmetélés, a kényszerházasságok, a lánycsecsemők meggyilkolása) terén a világ legrosszabb metropoliszának, a gazdasági lehetőségek (oktatás, tulajdonjogok) terén pedig Kinshasa után a második legrosszabb nagyvárosnak minősül.
Egy 2015-ös kutatás szerint nagyjából tízből kilenc egyiptomi nő szenved el részleges vagy teljes körülmetélést, dacára annak, hogy ezt 2008-ban betiltották. A lányok 17 százalékát házasítják ki 18 éves koruk előtt. A tizenöt éven felüli nők hatvanöt százaléka tud írni-olvasni.