A belső várkastély

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_avilaiSztterez.jpgNagyböjt az imádság ideje!

 

 

 

NEGYEDIK FEJEZET Arról beszél, amikor Isten felfüggeszti az imádságban elragadtatás, eksztázis vagy önkívület útján, ami véleményem szerint ugyanaz, és hogy nagy bátorságra van szükség ahhoz, hogy befogadjuk Ő Felsége nagy kegyelmét.
ÖTÖDIK FEJEZET Ugyanezt folytatja, és elmondja, miként emeli fel Isten a lelket a szellem röptével, más módon, mint amiről szó volt. Elmondja néhány okát, amiért bátorságra van hozzá szükség. Elmagyaráz valamit ebből a kegyelemből, amelyet az Úr jóleső módon ad. Hasznos.
HATODIK FEJEZET Elmondja az imádság egy hatását, amelyről már az előző fejezetben is beszélt, s amelyből megérthetjük, hogy valódi és nem csalás. Beszél egy másik kegyelemről is, amelyet az Úr azért ad a léleknek, hogy éljen vele dicsőítéseiben.
HETEDIK FEJEZET Amelyben arról beszél, milyen fájdalmat éreznek bűneik miatt azok a lelkek, akiknek Isten megadja a mondott kegyelmet. Elmondja, milyen nagy hiba, ha nem gyakorolja magát az ember, akármilyen szellemi legyen is, abban, hogy szeme előtt tartsa a mi Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus emberségét, s az Ő szent kínszenvedését és életét, és dicsőséges Anyját s a szenteket. Igen hasznos.
NYOLCADIK FEJEZET Arról beszél, hogyan közli magát Isten a lélekkel értelmi látomás útján, és figyelmeztet néhány dologra. Elmondja, milyen hatásokkal jár, ha valódi. Átadja nekik e kegyelmek titkát.
KILENCEDIK FEJEZET Arról beszél, hogyan közli magát az úr a lélekkel képzeletbeli látomás által. Figyelmeztet rá, nagyon őrizkedjenek attól, hogy ezen az úton kívánjanak menni, és az okát is megmondja.
TIZEDIK FEJEZET További kegyelmekről beszél, amelyeket Isten az elmondottaktól eltérő módon ad a léleknek, és a nagy haszonról, amelyekkel járnak.

TIZENEGYEDIK FEJEZET Néhány vágyról beszél, amelyeket Isten ad a léleknek, hogy élvezze Őt, s amelyek annyira nagyok és hevesek, hogy életveszélybe sodornak; és arról, milyen haszon van ebből a kegyelemből, amelyet az Úr ad.

ELSŐ FEJEZET A nagy kegyelmekről beszél, amelyeket Isten azoknak a lelkeknek ad, akik eljutottak oda, hogy beléptek a hetedik lakásba. Elmondja, hogy véleménye szerint milyen különbség van a lélek és a szellem között, noha a kettő egy.

MÁSODIK FEJEZET Ugyanezt folytatja. Finom hasonlatok segítségével elmondja, mi a különbség a szellemi egyesülés és a szellemi házasság között.

HARMADIK FEJEZET   Azokról a nagy hatásokról beszél, amelyeket ez az imádság eredményez. Figyeljünk és emlékezzünk rá, mit tesz, mert csodálatos dolog, milyen nagy különbség van az előzőkhöz képest.

NEGYEDIK FEJEZET   Befejezi annak megmagyarázását, mit akar elérni a mi Urunk azzal, hogy ilyen nagy kegyelmeket ad a léleknek, és mennyire szükséges, hogy Márta és Mária együtt legyenek.