Kis lakás, kis stressz?

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_kishaz-5.jpgFogyasztásunkat mindenben optimalizálnunk kell!! Miért ennénk többet, mind amennyire szervezetünknek szüksége van!! De nem csak táplálkozásban kell visszafogjuk magunkat, hisz csúf a kövér ember, hanem minden téren, a ruha vásárlásban, az otthonunk kialakításában, berendezésében is!!!! Legyen a házunk is egyszerű, kicsi, fenntartható!!

Csaba t.
A tengerentúlon egyre többen jönnek rá, hogy egy nagy ház fenntartása igen jelentős költségeket ró a családi kasszára, és rögtön hozzátehetjük, hogy a környezetre is.
Pedig élni sokkal kisebb helyen is lehet. Igaz, szűkösebben, ám a megtakarításnak köszönhetően elérhető élmények (utazás, kulturális programok stb.) sokakat kárpótolnak a szerényebb méretű házért. 
Amerikában egyre többen költöznek kisebb lakásokba. Vagy azért, mert nem tudják fizetni a nagy fenntartását, vagy azért, mert nem akarnak kompromisszumot kötni, például hogy a nagy lakás fenntartása miatt ne mehessenek nyaralni, ne legyen elegendő anyagi keretük a hobbijukra, szabadidős programokra, élményekre.
Így a mini ház egyre több embernél nemcsak a nyaraló funkcióját látja el, hanem egész éves tartózkodási helyül szolgál. Így alakult ki a „Tiny House Movement”, vagy Kulipintyó-mozgalom. Hívei átdimenzionálják életüket a 9-37 négyzetméteres új élettérre. Kis lakás, kis stressz! – hirdeti a jelszavuk.
Ha jobban meggondoljuk, egy ekkora otthon környezeti terhelése: építőanyag-igénye, energiafelhasználása is sokkal kisebb. Ráadásul a kisebb lakótér a tulajdonosokat az élet egyéb területein is takarékosságra, meggondolt fogyasztásra ösztönzi.
A kis házakat tulajdonosaik általában maguk építik, zömmel újrahasznosított alapanyagokból, sőt, gyakran komposztáló vécé és napelemes világítás beépítésével még tovább csökkentik apró otthonuk ökológiai lábnyomát.
www.elobolygonk.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Megrendítő élmény volt számomra, mikor először megértettem, hogy hivatásom nem egyéni, egyszemélyes vállalkozás, Isten nem zsebre tett kézzel nézi egy felhőről a küzdelmemet, hanem a vállát a vállam mellé téve dolgozik velem.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 21. kedd, Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Aki lazán éli az életét, nagyon pórul jár

Nikodémusnak, a zsidó tanácsosnak, aki éjnek idején fölkereste Jézust, ezt mondta: „Bizony, bizony, mondom neked: aki nem születik újjá, az nem láthatja meg az Isten országát.”
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube