Vásárlóközelbe hozott hagyomány

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_hagyomanyos_termekek_boltja_b.jpgA városnapi rendezvénysorozat keretében nyitották meg Gyergyószentmiklóson a hagyományos termékek boltját. A Kossuth Lajos utcai kis üzletben nem csak a tulajdonos, Gáll Erzsébet házi gyümölcskészítményeit, de a Transylvania Authentica márkanévvel ellátott egyéb termékeket, szolgáltatásokat is megtalálja a vásárlóközönség.

„Úgy érezzük, hogy a Transylvania Authentica program akkor tud igazán sikeressé válni és elérni célkitűzéseit, hogyha az ide besorolt termelők, szolgáltatók együttműködnek, közvetlen és közvetett módon tudják segíteni egymást. A közvetlen segítési módnak az egyik példája ez az üzlet, amely elsőként kínálja, népszerűsíti a Transylvania Authentica védjeggyel ellátott, nem csak saját, hanem a többi tag termékeit is” – mondta Potozky László, a Polgár-Társ Alapítvány igazgatója Gáll Erzsébet hagyományos termékeket kínáló boltjának megnyitóján.
b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_hagyomanyos_termekek_boltja2_b.jpgAz új kisüzletben a tulajdonos által készített dzsemek, szörpök, kompótok mellett megtalálhatók más termelők élelmiszer-készítményei is – a polcokon méz és méztermékek, ízesített és natúr mézespogácsa, gyümölcskészítmények sorakoznak, de ugyanitt nádból készült használati és dekorációs termékek, kerámia-, faedények, bőrdíszművek, festékesek, népi viselet, adventi és karácsonyi dísztárgyak is kaphatók.
A program tizenhat tagja közül mindössze egy, húskészítményeket előállító, máramarosi tag kínálata maradt ki, de a vásárlóközönség gyergyói, korondi, székelyudvarhelyi, csíkszeredai, mezőfelei, ilyefalvi, marosvásárhelyi termékek, illetve a szórólapokon népszerűsített szolgáltatások közül válogathat.
b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_hagyomanyos_termekek_boltja3_b.jpg„Az egyik gondunk az volt, hogy a Transylvania Authentica-termékeket csak vásárokon lehetett beszerezni. Sokan hallottak ezekről a termékekről, keresték is, de nem tudták, hol vásárolhatják meg. Gáll Erzsébet üzletével megadatott a lehetőség, hogy minden minősített terméket egy helyen megtaláljanak” – értékelte az új kiszolgáló egység fontosságát Bándi Enikő programvezető.
Pethő Melánia