Csúcsszezon Szovátán

ImageVadonatúj pavilonon sütkérezhetnek június utolsó szombatja óta azok, akik a szovátai Medve-tó partján töltik szabadságukat vagy a hétvégét.

 

 

A két éve elkezdett felújítási munkálatok fő célja Szováta turisztikai vonzerejének növelése, a Medve-tó körüli strand minőségének javítása volt, nem pedig a befogadóképesség növelése – mondta lapunknak a szovátai Danubius Hotel és Gyógyfürdővállalat értékesítési igazgatója, Szoboszlai László Erik. Nem csak a strand újult meg idéntől, hanem a gyógyászati részleg falainak újrafestésére is futotta abból a nyolcszázezer lejből, amelyet a vállalat minőségjavító munkálatokra költött. Szoboszlai László Erik szerint ezzel nem is azt akarták elérni, hogy még több vendéget vonzzanak, mert a tó befogadóképessége amúgy is csupán ötezer személyre tehető – inkább arra törekedtek, hogy akik a szovátai Medve-tavat választják kikapcsolódásuk és kezelésük színhelyéül, minőségileg jobb szolgáltatásokat kapjanak a befizetett pénzösszegért cserében.

Egész nap bent maradhatnak a strandolók
Idén a Mogyorósi-tó környékét hamarabb megnyitották a fürdőzők számára, mint máskor, ám a Medve-tó és kiépített strandja jelenti a valódi szovátai üdülést a legtöbb turista számára. Általában a július közepétől augusztus közepéig tartó időszakban jegyzik a csúcsforgalmat Szovátán, ilyenkor a gyógyfürdővállalat több mint ötezer jegyet is elad hétvégenként. Újdonságnak számít ebben az esztendőben az is, hogy a nyaralók egész nap bent maradhatnak a felújított strandon, viszont 13 és 15 között pihentetik a tó vizét, olyankor tehát nem fürödhet benne senki. De a vendégeknek nem kell elhagyniuk a strand területét, ahogyan az eddig volt.
Idén egyébként a felnőttek 15, a gyerekek, nyugdíjasok és diákok pedig 10 lejért vásárolhatják meg a belépőt. A Danubius szálloda vendégei járnak a legjobban, hisz ők a hotelszobával együtt ingyenjegyet is kapnak. A Mogyorósi-tó strandjára valamivel olcsóbban léphetnek be a kirándulók, hisz itt a napijegy 10 lejbe kerül a felnőttek és 5 lejbe a gyerekek számára.
A Brădet Szállóra is ráfér a fejlesztés
Annak ellenére, hogy július közepén kezdődik a főszezon a fürdővárosban, már a nyitás utáni legelső vasárnap megtelt a Medve-tó vadonatúj strandja. Több mint ezer fürdőző váltott napijegyet – tudtuk meg az értékesítési igazgatótól, aki lapunknak elárulta legközelebbi fejlesztési tervüket is: hamarosan felújítják a Brădet Szállót is.
Főleg hazai vendégek látogatják rendszeresen a sós tavat, illetve magyarországi és Moldva köztársaságbeli turisták használják ki a só áldását. Jóllehet az erdélyi táj és a gyógyfürdő jótékony hatása csalogatja ide a vendégeket, azoknak korántsem mindegy, hogy milyen körülmények között szállnak meg, étkeznek és sütkéreznek.

Hajnal Csilla

2008-07-17

Szováta régió