A hétvégén a barsi régióban és a Csallóközben szolgál Böjte Csaba testvér

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_Bojte-Csaba-a-pozbai-Szentkuton.jpgJúlius utolsó hétvégéjén a Felvidékre látogat Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. Csaba testvér a barsi régióban celebrál miséket. Szombaton a pozba-szentkúti zarándoklaton, másnap a lévai Szent Mihály arkangyal-plébániatemplomban szolgálja a magyar híveket. Mindamellett Csallóközcsütörtökön is celebrál ünnepi misét. 

Pozba-Szentkúton nem először misézik Böjte Csaba. Mint arról korábban beszámoltunk, több évnyi kihagyást követően tavaly újraindították a magyar nyelvű zarándoklatokat a szakrális helyen. E kezdeményezés részeként május 19-én látták vendégül Böjte Csabát Pozba-Szentkúton. Erről itt olvashatnak részletesebb beszámolót.
Idén július 29-én, szombaton 10 órai kezdettel szervezik meg a szabadtéri szentmisét a kegyhelyen.
 „Egy év után újra nálunk celebrál szentmisét Böjte Csaba. Nagy sikere volt a tavalyi zarándoklatnak, és számos hívő újra szeretett volna találkozni Csaba testvérrel. Örömmel vettük, hogy újra elfogadta a meghívásunkat” – nyilatkozta a Felvidék.ma megkeresésére Wurczer Péter, a magyar szakrális alkalmak szervezője. Hozzátette: nagy szeretettel várják a magyar híveket felekezeti hovatartozás nélkül.
Már most Felvidék-szerte számos településről jelezték a szervezőknek, hogy szervezett módon autóbuszokkal készülnek a szombati zarándoklatra. Mások mellett Pozsonyból, Léváról és Ipolyságról is autóbuszokkal érkeznek majd hívek Pozba-Szentkútra.
A szabadtéri szentmise egyben zarándoklat a családokért. „Idén kitaláltuk, hogy minden magyar alkalmat egy bizonyos dologért ajánlunk fel, a szombati szentmisét a családokért” – hangsúlyozta a főszervező.
Mint elmondta: Böjte Csaba tavaly is számos kisgyermekes, hívő családot vonzott a kegyhelyre. Fiatalok, gyerekek is nagyon szeretik Csaba testvért, igazi közösségi alkalom bontakozott ki tavaly is – magyarázta Wurczer.  További információt a pozba-szentkúti zarándoklatról az Eseménynaptárunkban olvashatnak ITT.

Csaba testvér szombat délután a Csallóközbe is ellátogat. Július 29-én, szombaton 15.00 órai kezdettel ünnepi szabadtéri szentmisét tart  Masicza Róbert esperessel a csallóközcsütörtöki Gombai úti parkban. Az ünnepi alkalmon Puss Sándor jezsuita szerzetes is jelen lesz és koncelebrálja a misét.
Böjte Csaba másnap, július 30-án, vasárnap 8.45 órai kezdettel a lévai Szent Mihály-arkangyal plébániatemplomban celebrál szentmisét. A vasárnapi ünnepi alkalom egyben a Lévai Szent László Kör megalakulásának 10. évfordulója alkalmából szervezett rendezvény.

A szentmise keretén belül kerül sor a Lévai Szent László Körnek adományozott Szent István- és Szent László-ereklyék ünnepélyes bemutatására, a 10 éves kör ünnepi zászlajának felszentelésére és a kör himnuszának ünnepélyes bemutatására. További információkat az Eseménynaptárunkban olvashatnak ITT.
Idén is hitet erősítő alkalmakra várják a magyar híveket Pozba–Szentkúton
Böjte Csaba: zárjunk össze a bajban
Magyar nyelvű pünkösdvasárnapi szentmisére várják a híveket a pozbai Szentkút zarándokhelyen
www.felvidek.ma