IX. Szeretet Napok Győrben a Duna Televízióval

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_1149700_nagy.jpgA IX. Szeretet Napokat 2011. május 27-29-én tartjuk Győrben.

A Győri Püspökség – hagyományteremtő szándékkal – először 2003 áprilisában rendezte meg Szeretet Napok című jótékonysági akcióját a dévai ferences misszió javára, ahol ma már több ezer gyermeket nevelnek.
Az évek során karitatív akciónk egyre ismertebbé vált Győrben, illetve a környező településeken. Rába parti városunkban ma már a tavaszi hónapok meghatározó eseménye, melyet egyre többen magukénak éreznek.
Örömmel tapasztaljuk: azon szándékunk, hogy minél többen kapcsolódjanak a Szeretet Napok programjaihoz, elérte célját. Sokan a dévai gyermekek otthonukba fogadásával, valamint a rendezvényeken való részvétellel, míg mások szponzorálással segítenek.
Az elmúlt nyolc évben 37 millió forinttal támogattuk Böjte Csaba testvér gyermekmentő misszióját.
A IX. Szeretet Napokat 2011. május 27-29-én tartjuk Győrben.
Erre az alkalomra városunkba érkezik egy autóbusznyi gyermek a kovásznai Apor Vilmos Házból, akiket családoknál helyezünk el.
Május 27-én, pénteken a délutáni órákban a kovásznai gyermekek és kísérőik érkezése.
Május 29-én, vasárnap 10 órakor koncelebrált püspöki szentmisével kezdődik a program.
11 órától szabadtéri gasztronómiai és művészeti fesztivál a bazilika melletti Apor téren, illetve a Káptalandombon.
Híres győri vendéglősök – Katalinkert Vendéglő, Pálffy Étterem, John Bull Pub – faházakban kínálják főztjüket, melyek egységes menüáron vásárolhatók meg. Lesz misebor-kóstolós faház Papp Endrével, valamint „házi süti tobzódó”, ahol az ügyeskezű és melegszívű győri háziasszonyok, valamint a jólelkű cukrászok finomságait lehet megvásárolni a megyéspüspöktől, illetve Csáky Zoltántól, a Duna Televízió műsorvezetőjétől. Újdonságként zsíros kenyerező faháznál is várjuk az éhes látogatókat. A gyerekeket játszóház, kisállat-simogató, valamint ugrálóvár várja.
A színpadon egymást követik az előadók: Jónás Alexandra, Oberling Zsanett és bábos barátai, az Arrabona Ensemble, a Barangoló Együttes, Elek Zsolt, Szentgáthi Csaba és Galambos Lajcsi a zenekarával. Láthatjuk és hallhatjuk még az erdélyi gyermekek műsorát. Lesz gasztronómiai vetélkedő és beszélgetés Csaba testvérrel. Műsorvezetőink a DUNA Televízió Kívánságkosarából jól ismert Morvai Noémi és Banner Géza lesznek.
Médiapartnerünk ismét a Duna Televízió. A látogatók, betérhetnek a televízió sátrába, ahol folyamatos filmvetítéssel szórakoztatják őket.
A rendezvény házigazdája: Dr. Pápai Lajos győri püspök
Győri Egyházmegye