Tündérkert és Útravaló Böjte atyától Miskolcon

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_bojte-csaba-miskolcon.jpgMiskolc – Szent István terv és Útravalók – ezekről beszélt Böjte Csaba ferences szerzetes kedden Miskolcon.

Tündérkert-projekt, roncsházprogram, felnőttképzés – csak néhány gondolat a Szent István-tervből, mely a ferences szerzetes által kezdeményezett vidékfejlesztési terv. A program legfőbb célja a közösségek erősítése, a térségfejlesztés és az, hogy figyeljenek egymásra az emberek. A tervet kedden Miskolcon is bemutathatta a szerzetes a Miskolci Városfejlesztési Kft.-nél. Az előadásán is kiderült: a program az egész Kárpát-medencét célozza vidékfejlesztő és közösségteremtő szándékkal.
A Szent István terv első része tágabb környezetünk gondjaival foglalkozik, a „Tündérkert projekt” cím alatt. Ezen belül a szociális segélyekre szorulók Tündérkert építését, azaz a közterületek rendbetételét segítenék. A düledező házak újjáépítését támogatná a roncsházprogram, melyben a sok ember életét megnyomorító lakáskörülmények javítására, életterének megszépítésére irányuló gondolatait próbálta megfogalmaznia a szerzetes. Az utolsó részben pedig egy átfogó „Kárpát-medencei népnevelés” beindítását javasolja.
Böjte atya kedden este a Művészetek Házában is előadást tartott, Útravaló címmel, ahol a tanévkezdéssel kapcsolatos gondolatait osztotta meg a közönséggel.
ÉM
www.boon.hu