Add a kezed! – Összefogás tábor Aggteleken

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_2567538_nagy.jpgAz egész Kárpát-medencéből 140 gyermek érkezett Aggtelekre az „Add a kezed!” keresztény táborba.

A Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből érkezett szegény sorsú gyermekek örömmel meséltek a táborral kapcsolatos élményeikről, és sorolták gazdag programjaikat: a medencézést, a barlanglátogatást, a koncertet, a kézműves foglalkozást, a karaoket, és a ki mit tud versenyt.
Böjte Csaba ferences szerzetes, a rendezvény fővédnöke elragadtatással beszélt a rendezvényen részt vevő színes társaságról, és azt mondta, ha megfogjuk egymás kezét, akkor abból élet fakad. Majd így fogalmazott: a Trianon miatt nem háborogni és szomorkodni kell, hanem választ kell adni rá, és ez egy válasz, ha a gyerekek egy közösségben lehetnek, megismerhetik egymást, mert így ezek a megcsonkult kapcsolatok újra élni kezdenek és elmélyülnek.
A rendezvény magában foglalt egy konferenciát is „Hogyan idősödjünk címmel” a nemzedékek közötti párbeszédről, és a határon túli kapcsolatfelvételi lehetőségekről.
Az esemény fővédnökei közé tartozott még Asztalosné Zupcsán Erika szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár, Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár és Orosz Atanáz püspök.
Duna Tv