2015. március 1. – Nagyböjt 2. vasárnapja

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_hoviragok.jpg"Jézus maga mellé vette... " Milyen jó, hogy olyan Istenünk van, aki jónak látja felfedni titkait, kinyilatkoztatni önmagát az Ő szeretett gyermekeinek!! Hiszem, hogy ma is Krisztus szeretne maga mellé venni téged, engem, mindannyiunkat és csendes békében valódi értékeket mutatni nekünk!! A nagyböjti szentidő célja, hogy elcsendesedve Jézus lépteihez alakítsuk lépteinket,  és figyeljünk arra amit nagylelkűen szeretne feltárni nekünk!! A mi Istenünk nem csak élt, hanem ma is él és ma is azoknak kik elindulnak vele, feltárja világot formáló hatalmát, bölcsességét, irántunk való végtelen szeretetét!  Jézus Krisztus téged is szeretne felvinni a magasba, fogd meg a kezét és indulj el Mestereddel!
Csaba t. 
2015. március 1. – Nagyböjt 2. vasárnapja
Abban az  időben Jézus  maga mellé  vette Pétert,  Jakabot és  Jánost,  és egyedül velük fölment  egy magas hegyre.  Ott elváltozott előttük.  Ruhája olyan ragyogó fehér lett, hogy a földön semmiféle kelmefestő nem képes így a ruhát  kifehéríteni.  Egyszerre  megjelent  nekik  Illés  és  Mózes,  és beszélgettek Jézussal. Péter ekkor ezt mondta Jézusnak: „Mester! Olyan  jónekünk itt lennünk! Készítsünk három  sátrat: neked egyet, Mózesnek  egyet és Illésnek egyet!”  Nem is tudta,  mit mond, annyira  meg voltak  ijedve.
Ekkor felhő árnyékolta be őket, és  a felhőből szózat hallatszott: „Ez  az én szeretett  Fiam, őt  hallgassátok!” Mire  körülnéztek, már  senkit  sem láttak, csak Jézust egymagát. A hegyről lejövet megparancsolta nekik, hogy ne mondják el  senkinek, amit  láttak, amíg az  Emberfia fel  nem támad  a holtak közül. A parancsot megtartották, de maguk között megvitatták,  hogy mit jelenthet az, hogy feltámad a holtak közül.
Mk 9,1-9