Igaz levél az ablakba a kedves kollégámtól!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_11885048_886408054770451_8552927844098345511_o.jpgKedves Ágnes!! Köszönöm a leveledet, köszönöm, hogy vagy, hogy igent mondtál és mindennapi munkáddal újból és újból igent mondasz a gyerekekre!! Köszönöm, hogy befogadod az életet, és nem elutasítod! Nehéz a munkád, de az életet szolgálva az élet Urát szolgálod, a legnagyobb Urat, ki egész biztos, hogy hálás szeretettel a 2o15-16-os tanévben is melletted fog állni, akárcsak én!! Engedelmeddel megosztom a leveledet!
 
Melletted ballagó testvéred a szeretet útján, Csaba t.
 
----------------------------------------
 
Kedves Csaba testvér, ismerőseim, keresztszülők,
 
nézem a gyermekeim szemében az örömöt, a sikerélményt és mintha látnám a szárnyai nőnek az örömtől...hatodikosok lettünk .
Igen, befogadsz a szárnyaid alá, kiemeled őket nagyon szegény családból, ott ahol a nincstelenség elég nagy szinten van ,a szülők egyik jobbra a másik balra ,még otthon maradt négy testvér ,itt nálunk négy testvér , két év élet ,,újratervezés,, amikor ide hoztam őket, ötödikesek voltak ,de sajnos nem tudtak ceruzát fogni a kezükben . A nevük helyett számokat írtak ,adtam egy könyvet hogy olvassák el a címét, a könyvet fordítva tartották, nahát mit is mondhat ilyenkor az ember,,ÚJRATERVEZÉS,,.
És egy más életet kezdtek el itt, nem tudták hogy a szekrényben kell tartsák a ruhájukat, fel voltak dobigálva a szekrény tetejére, ők a szekrényben aludtak. nahát...,most elég rend van szekrényükben, nem kellett semmi mást csak hatszor-hétszer megmutatni hogy kell csinálni, és megy ,örömmel figyelem hogy rendet tart, szép szóval igazán megy a dolog .
 
Sokat segítettek egész nyár folyamán ,nem akartak haza menni...
tudják ha mellettünk vannak és velünk együtt tanulni fognak, majd el jön az az idő hogy amikor szép magyar családot alapítanak maguknak ,együtt szép kedves feleségével rakják el majd a kamrában a télirevalót hogy kicsiny gyermekeik büszkén mondják majd édesapám, édesanyám ,milyen finomat készítettetek el,mi is segíteni fogunk csak egy kicsit jöjjünk meg .
 
Hát, igen,az idő telik, mindkettő testvér szép és ügyes az én lelkemben , tetsző nekem akikor körülöttem sürögnek ,forognak .
IGEN hálásak vagyunk mindazoknak kik nyár folyamán meghívtak két táborban , Árpád Atyának, Rápóti Fekete Mónikának, Csillaghíd Alapítványnak -Budapest , Krisztina Grófnénak és Barbara nagykövetasszonynak , Mónika Polgármesternőnek ,mert ha tanulnak és át mennek (nem át csúsznak ! ) egy másik iskolaévben , ez minden iskolás gyermeknek sikerélmény ,gyémánt csillogás jelenik meg szemében amikor felolvasom hogy ki mehet táborban ,és beteljesül az a szó VALAMIT- VALAMIÉRT , érdemes,harcolni a jóért ,érdemes a mocskos sárból kiemelni őket, érdemes szépen viselkedni,imádkozni, énekelni,templomban járni kedves lenni a vendégeinkkel és nevelőinkkel.
 
Hogy e siker idáig szépen sikerült, elsősorban a jó Istennek köszönhetjük , az hogy megindultak a lerozsdázott kerekek ,hálásan köszönöm az Éva nevelőnéninek , Eszter önkéntesünknek , Petrának, Virágnak , idejükből nem sajnálták hogy minden nap ,,megolajozták,, e rozsdás kerekeket . Beindultak ... ,,nyikorgás ,,nélkül haladunk előre , és ígéretet kaptunk ,hogy minden jó tanuló gyermekem csak új jön velünk akárhova ,ha szépen ,szorgalmasan végzik munkájukat !
 
Boldog Új Iskolaévet kívánok minden kedves munkatársamnak és gyerköcömnek!
 
Kovács Ágnes - Székelyhíd
Kép: Csoportkép Antal atyával és a székelyhidi gyerekekkel.