Kik Isten nevében jót tesznek...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_20170805csalad.jpgÖrömmel, hálatelt szívvel osztom meg, kedves kolléganőm, Páll Mária levelét és mondok köszönetet mindazoknak, kik Isten nevében jót tesznek!
Csaba t. 
A gyergyóújfalusi polgármester, Egyed József, helyi munkatársunk Páll Mária,  a Ferenczi család alsó-felső szomszédjai, a tatai polgármesteri hivatal visszatérő önkéntes munkás-barátai a Heitz Ferenc vezetésével a Szent Ferenc Alapítvány részéről, az elmúlt héten közös összefogással dolgoztak a faluval, hozzásegítve egy öt gyerekes szegény családot a jobb életkörülményekhez.
Az anyagot a tető javításhoz a családfő főnöke biztosította, a villanyszereléshez szükséges anyagot a helyi szaküzlet készítette elő, a gyergyóújfalusi polgármester,  Egyed József, a munkások kényelmes szállását biztosította saját házában, kedves, jókedvű, figyelmes szakácsnővel, aki reggeli-vacsorával látott vendégül.
Megjavítottuk a tetőt, a felemelt és alábetonozott házban, teljesen felújítottuk a villanyvezetéket, a szobát szigeteltük és gipszkartonoztuk meszelésre készen. Minden anyagszükségletet megvásárolt a Szent Ferenc Alapítvány a folytatáshoz és a teljes lakhatás befejezéséig, amiben lelkes ígéreteket tett a családfő és édesanya. 
Az ebédfőzésben, terítésben és minden feladatban aktívan részt vett a Ferenczi család apraja-nagyja, hogy képesek folytatni és befejezni.
Istennek tetsző összefogást, hála-telt szívet tapasztaltam mindenki részéről ebben a csodálatos együttműködésben.
Újra életre keltek Csaba testvér szavai: ha meg akarod tudni mennyi jó ember van, kezd el tenni a jót és társaid lesznek, mert jót tenni jó!
Köszönettel és tisztelettel,
Isten fizesse!
Marika