Dédelgetett álom…

b_300_300_16777215_00_images_stories_43569365_1942967465778862_4863766917569052672_o.jpgCeausescu bukásának idején Désen voltam pap. Óvodát szerettünk volna alapítani, de azt mondtuk, hogy még korai, még fel kell nőni a feladathoz, erőt és pénzt kell gyűjteni, képezni kell magunkat.
Következő évben sem vágtunk bele, mert kicsiknek és gyengéknek éreztük magunkat. Az év októberében kaptam elöljáróimtól egy levelet, amelyben megírták, hogy áthelyeznek Désről Dévára. Magamba roskadtam. Hiába gyűjtöttem az erőt, a pénzt, át kell adni másnak a dédelgetett álmot, aki talán nem érzi ennyire fontosnak az ügyet. A mai napig nincs ott óvoda, lehet, hogy nem is kellett, nem ez a lényeg, hanem hogy úgy éreztem, hogy az a három év elszállt, hiába. Nem követtem el én bűnöket, de mégis a mulasztás, az egy helyben topogás hibáját éreztem magamban.
Csaba testvér

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A jó Isten azt szeretné, hogy boldogok legyünk, és a boldogságban kiteljesedjünk. Nem vigyáz ránk egy bottal. Ha letérünk a jó útról, nem koppint egyet a fejünkre azért, hogy visszatérjünk. Isten nem leli örömét abban, hogy büntetést adjon.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. február 19. kedd, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ha nincs élő Isten...

Ha nincs élő Isten, akkor istenpótlékokat keresünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube