Milyen jó, hogy mi ezen a Földön megtaláltuk egymást…

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_IMG_1112_2.jpgA legszebb játék, melyet egy síró kislány tanított nagyon megtetszett, és ezt bármikor, sok-sok kacagás közepette el lehet játszani! Karácsonyi szünet volt. Ilyenkor talán még jobban fáj a gyermekeknek a magány. Én odamentem az egyik szomorú kislányhoz, olyan 5-6 éves volt - sajnos hozzá sem jött el senki - huncutul rámosolyogtam, és kérdtem: „Jössz játszani?” (Egy árva gyermektől soha sem kell azt kérdezni, mi a gond, mert gond az van, és minek ráirányítani a figyelmet a sebekre, azokat olyan könnyű elkaparni!) Felcsillant a csöpp gyermek szeme, és azt mondta: „Játszuk azt, hogy te megtalálsz!” Nagyra kerekedett a szemem, mert sokféle játékra gondoltam, de erre nem. Hamar kitaláltam a szabályokat, ölbe kaptam a kislányt, feldobtam jó magasra egy párszor, és közben örvendeztem, hogy jé, milyen jó, hogy én őt megtaláltam! Ő meg gurgulázva kacagott és próbálta elkapni a biztonságos kikötőt jelentő nyakamat. Persze én nem hagytam. Örömömben, hogy megtaláltam , még egy párszor jó magasra feldobtam, majd pihegve átöleltem. Az árva kislány, kit karácsonykor senki sem keresett, és telefonon sem hívott fel, kacagott, kacagott, majd mosolyogva megkérdezte: „Te is boldog vagy, mert megtaláltál?”
Az évek elmúltak, a kislányból nyugodt , szép édesanya lett. Nekem nem sikerült megoldani az ő problémáját a szüleivel, de sikerült átsegíteni életének ezen a nehéz, súlyos időszakán . És ha most találkozunk, még ha nem is dobom fel kacagva , eljátsszuk: milyen jó, hogy mi ezen a Földön megtaláltuk egymást! 
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Meg kell tanulnod kacagni saját kudarcaidon, és akaratosan, konokul, ha kell, mindent elölről kezdeni… A kényelmes zsákutcában való sorvadozás nem lehet alternatíva.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. március 23. szombat, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Milyen nagy dolgot tett általuk az Isten

Mikor azok visszajönnek, egymás szavába vágva mesélik, milyen nagy dolgot tett általuk az Isten.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube