Bíró István levele

Kedves Testvérek!

Munkátokért ti is egyetlen jutalmat vártok az, hogy öröm fakadjon léptetek nyomán. Ezek a beszámolok erről szolnak, ezért mind karácsonyi ajándékokat átküldöm nektek, azzal a fülszöveggel, hogy " lehet, hogy furcsa, de angyalok azért még vannak" Szeretettel, Csaba t. 

 

Biró István Levente vagyok, és 2001 szeptember 18.-ától dolgozom a Szent Ferenc Alapítványnál. Négy évig családos nevelő voltam. 9 ügyes kisfiút neveltem, akik időközt annyira megnőttek, hogy növésbe elkerülnek. Nagyon fiatalon kezdtem a nevelést, s ezt Csaba testvérnek köszönhetem, hogy rám (egy 18 éves fiatalra) mert bízni 9 kisgyereket. Köszönöm azt, hogy hitt bennem. Az a négy év hamar eltelt, aligha észre vettem és a volt gyerekeim is így gondolták.

Jelenleg a napközisek nevelője vagyok. Kilenc gyerekem volt, ezek közül 4 első osztályos, 2 második osztályos, meg 3 harmadik osztályos.

Először szokatlan volt az, hogy este mindig hazaviszik a szülők, és néha most is zavar, mert ha bent laknának, akkor még többet tudnánk kihozni belőlük. Persze nem rossz tanulók, ha odafigyelnek, akkor megy jól a tanulás. Eddigi elért eredményeik: 3 nagyon jól tanul, 4 közepes, és kettő egy picit gyengébb, de kemény munkával hiszem azt, hogy belejönnek a tanulásba.

Minden pénteken tartok hittanórákat az iskolába, s hétvégén pedig a városból jövő gyerekeknek és besegítek Antal atyának, amikor szentmisét tart.

Hála Istennek nagyon jól érzem magam itt Szászvároson, a nevelői társaság nagyjából fiatal és nem léteznek nagyobb problémák.

Mély tisztelettel boldog karácsonyi ünnepeket kíván István és Hajnalka

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az emberré válás nagyon fontos része, hogy miután megtapasztaltuk a gyermeklét gondtalan, játékos korszakát, majd megtapasztaljuk az ifjúkor világot felfedező, lüktető erejét testünkben, lelkünkben, továbbhaladjunk, és elkötelezett kapcsolatban, a házasságban társunkkal felfedezzük egymás lelkét, testét, azt is, hogy milyen csodálatos édesanyának, édesapának lenni, megtapasztaljuk azt a gyöngéd szeretetet is, amit ember csak a gyermekétől kaphat meg. Ez az élet rendje. Majd eljön az az idő, mikor a gyermekeink gyermekeinek is tudunk örvendeni, és hálás szívvel tudunk nézni Isten legcsodálatosabb ajándékára, a megszületett életre.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. május 3. péntek, Tímea és Irma napja van. Holnap Mónika és Flórián napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Hihetetlen kinyilatkoztatás

Hihetetlen kinyilatkoztatás: Isten jobban szeret bennünket, mint a Szent Fiát.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube