A világ összeomlik, ha nem fogadja el Isten országát

ImageA vasárnapi Úrangyala-imádság alkalmával XVI. Benedek pápa arról beszélt, hogy az utolsó ítéletkor tevékeny szeretete alapján fog megméretni az ember.

 

 

 

 

 

Megemlítette a 188 japán vértanú holnapi boldoggáavatását, valamint a 75 évvel ezelőtti éhínséget, melynek során több millióan haltak éhen Ukrajnában.

Jézus királysága nem a nemzetek fölötti uralom, nem e világból való, hanem „benne teljesül be mindaz a jó, ami – Istennek hála – jelen van az emberben és a történelemben. Isten országa akkor jön el közénk, amikor az evangélium üzenete szerint a felebaráti szeretetet gyakoroljuk. Ám ha mindenki csak a saját érdekeivel törődik, elkerülhetetlen lesz a világ összeomlása" – fogalmazta meg Krisztus Király ünnepének üzenetét a pápa a mai Angelus alkalmával a Szent Péter téren összegyűlt 30 000 zarándok számára.
„Krisztus királyságában az Atya uralma nyilvánul meg, aki szeretettel és igazsággal kormányoz mindeneket. Az Atya a Fiúra bízta, hogy a végső áldozatot is vállaló szeretetével örök életet szerezzen az embernek, és neki adta az ítélkezés hatalmát, hiszen ő az Emberfia, aki mindenben hasonló lett hozzánk (vö. Jn 5,21–22, 26–27)" – folytatta a Szentatya, majd Máté evangéliumát idézve – „éhes voltam, és ennem adtatok, szomjas voltam, és innom adtatok, idegen voltam, és befogadtatok" (Mt 25,35) – hangsúlyozta: „Ez végső sorsunk igazsága, eszerint fognak megítélni. Ez határozta meg a keresztény népek történelmét, értékrendjét, intézményeit, karitatív és társadalmi tevékenységét."
Az imádság és a zarándokok köszöntése után a pápa megemlítette, hogy holnap Nagaszakiban boldoggá avatják azt a 188 japán vértanút, akiket a 17. század elején végeztek ki hitükért. „Lelkileg ott leszek ezen az eseményen, amely mind a katolikus közösség, mind a Felkelő Nap országa számára oly jelentős" – idézi XVI. Benedek szavait az AsiaNews.
Végül a pápa megemlékezett a kommunista rezsim által szándékosan előidézett nagy éhínségről, melynek során 1932-33-ban több millióan haltak éhen Ukrajnában és a Szovjetunió más országaiban. „Hangot adva az élő reménynek, hogy egyetlen politikai rendszer sem tagadhatja meg többé semmiféle ideológia alapján az emberi személy jogait, szabadságát és méltóságát, imádkozom e hatalmas tragédia ártatlan áldozataiért, és Isten Szent Anyjának segítségét kérem, hogy a nemzetek a kiengesztelődés útján haladjanak, és egymás iránti tiszteletben, őszinte békevággyal építsék a jelent és a jövőt."
Magyar Kurír

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az emberré válás nagyon fontos része, hogy miután megtapasztaltuk a gyermeklét gondtalan, játékos korszakát, majd megtapasztaljuk az ifjúkor világot felfedező, lüktető erejét testünkben, lelkünkben, továbbhaladjunk, és elkötelezett kapcsolatban, a házasságban társunkkal felfedezzük egymás lelkét, testét, azt is, hogy milyen csodálatos édesanyának, édesapának lenni, megtapasztaljuk azt a gyöngéd szeretetet is, amit ember csak a gyermekétől kaphat meg. Ez az élet rendje. Majd eljön az az idő, mikor a gyermekeink gyermekeinek is tudunk örvendeni, és hálás szívvel tudunk nézni Isten legcsodálatosabb ajándékára, a megszületett életre.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. május 3. péntek, Tímea és Irma napja van. Holnap Mónika és Flórián napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Hihetetlen kinyilatkoztatás

Hihetetlen kinyilatkoztatás: Isten jobban szeret bennünket, mint a Szent Fiát.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube