Oszd meg a kenyeredet az éhezővel és élni fogsz!

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Oszd-meg-a-kenyeredet-az-ehezovel-es-elni-fogsz!/thumbs/img_6648.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Oszd-meg-a-kenyeredet-az-ehezovel-es-elni-fogsz!/thumbs/img_6648.jpg

ImageValahol Európában 2008 október hetedikén  meglátogattunk egy ötgyerekes édesanya, ki hatodik gyermekét várja.

 

 

 

Hogy hol, nem fontos, hisz nagyon sok helységben, utcában vannak hasonló körülmények között élő emberek. A gyermekek szemében nézve nem éreztem semmi haragot, vádat, gyűlöletet, és mégis úgy éreztem, hogy a jelenlegi gazdasági világrendet leginkább ezeknek a gyerekeknek a megtört tekintete vádolja, ítéli pusztulásra.

A velünk lévő árva gyerekek szónélkül az iskolában kapott kiflivégüket odaadták ezeknek a gyerekeknek. Hogy létezik, hogy egy-egy ember milliárdjain ülve reszket, Isten segítségét kéri a vagyona biztonságáért, és nem tud el menni egy egy ilyen családhoz, hogy számukra legalább egy öl téli tűzifát vásároljon?
Van jogunk az élő Isten segítségét kérni, hogy megóvja a mai gazdasági világrendet, egy-egy ember kimondhatatlan nagy vagyonát, mikor ilyen határtalan különbségek vannak? Meghakgathatja Isten a gazdagok imáját, mikor egy-egy ártatlan gyerek nyüszítve sír a hidegtől, éhségtől a papírvékony takaró alatt, az októberi hajnalon.
Nagy baj van a világunkban, de a baj nem ott van, hogy a bankok összeomlanak, hanem ott, hogy életünket nem a szeretet, a szolidaritás sziklakemény alapjaira építettük, hanem a fogyasztás, a csillogó villogó lim lomok homokjára.
Oszd meg a kenyeredet az éhezővel és élni fogsz: mondják Isten emberei  több ezer éve. Nincs más út előttünk sem, mint a gyöngéd szeretet, és a lehajló jóság útja. Adná az Isten, hogy  a mostani  pénzügyi váltság ne a kétségbeesésbe vagy gyilkos háborúkba,  hanem a szeretet útjára vezesse az emberiséget.

Szeretettel, csaba t.

 

{zoomcat catid=487}

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A házasság a legalapvetőbb, legfontosabb életadó közösség, az emberi szeretet bölcsője. Az őszinte szeretetet, a másik elfogadását, a hűséget, a bizalmat, a reményt, a kiengesztelődés és az újrakezdés nagy ajándékát a családban tapasztalja meg a felnövekvő ember, hogy ezeket az értékeket az életükben és az egyházban is tovább tudják majd vinni. Az ember a családban sajátítja el a kitartás képességét, ismeri meg a munka örömét, a testvéri szeretetet, a nagylelkű megbocsátást.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 29. hétfő, Péter napja van. Holnap Katalin és Kitti napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tudatos döntés

Úgy tűnik, mintha Isten nem lenne mindenható.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube