2016. február 3. – Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_12496031_1055853117789703_6764584869680650671_o.jpgOlvassuk el nagyon figyelmesen a mai evangéliumi részt! Megrázó üzenet, melyet az érett, idős Szent János apostol a maga végtelen tömörségében így fejez ki:   "A világba jött, a világban volt, általa lett a világ, mégsem ismerte föl a világ. A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. Ám akik befogadták, azoknak hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek!" Jn 1,10



Döbbenetes életünk, jövőnk ettől a szép erénytől függ! Képes vagyok-e befogadni a jó Istent az életünkbe, vagy nem? Képesek vagyunk-e egymás mellett dönteni, betudom fogadni életembe szerelmemet mint házastársamat,  és azokat a gyermekeket, akikkel mennyei Atyánk meg akar ajándékozni? Tudok igent mondani szeretteinkre, rokonainkra, arra a hivatásra mit Isten felkínált nekünk, vagy elutasítom őket?! Hihetetlen fontos kérdések! Része tudok-e lenni Isten szép világának, vagy elutasítom mindazt mit Teremtőm Önmagával együtt felkínál nekem, e kérdésre adott válaszomtól függ az én egész földi és örök életem!!

Egy ismerősöm új szívet kapott, az orvosok arra kértek, hogy imádkozzunk azért, hogy a teste befogadja a számára életet jelentő új szívet! Igen a test bár az élete múlik rajta úgy is dönthet, hogy a beültetett lüktető szív számára ellenség, hiába, hogy a test a létét a beültetett szívnek köszönhetné ő mégis mint idegen dolgot ki lökheti önmagából, még akkor is ezáltal meg is hal!


A kulcs szó, mely megnyitja előttünk a világot: a "befogadás!" Az Irgalmasság Iskolájának ötödik hetében ezt az erényt próbáljuk gyakorolni!  Mind minden Erényt a befogadás erényét is tanulni, gyakorolni kell, s csak ha tudatos erőfeszítéssel megszereztem akkor lesz az enyém!! Próbáljuk meg ezen a héten nagy figyelemmel megnyitni szíveinket teremtő Istenünk felé, és mindazok felé, kiket a jó Isten hozzánk küld bizalommal!!

Legyen a jelszavam! BEFOGADLAK!!!!!!

Szeretettel,
Csaba t.
Abban az időben: Jézus hazament Názáretbe. Tanítványai elkísérték.  Amikor elérkezett  a  szombat  napja,  tanítani  kezdett  a  zsinagógában.  Sokan hallgatták,  és  csodálkozva  mondogatták:   „Honnét  vette  ezt?   Miféle bölcsesség  ez,  amely  neki  adatott?  És  a  csodák,  amelyeket  kezével véghezvisz! Nem  az ács  ez,  Mária fia,  Jakab,  József, Júdás  és  Simon rokona? S ugye nővérei is itt élnek közöttünk?” És megbotránkoztak  benne. Jézus erre  megjegyezte: „Nem  vetik  meg a  prófétát, csak  a  hazájában, rokonai körében,  a saját  házában.” Nem  is tehetett  ott csodát,  csupán néhány  beteget  gyógyított  meg,  kézrátétellel.  Maga  is   csodálkozott hitetlenségükön.
Mk 6,1-6