Örömhír!

ImageNagy szeretettel, és örömmel közlöm, hogy, 2008 nov.17-én átvettük szerződéssel a Csíki Magán Javak Igazgatóságától, 49 évre a Csíksomlyói hajdani árvaház épületét.

 

 

 

 

 Kedves Testvérek!

E szép, tágas 3.000 négyzetméternyi beépített területű ingatlanban szeretnénk a Hargita megyei bentlakó, és napközis otthonainkból kinövő, középiskolásaink és főiskolásaink számára  berendezni egy  kollégiumot. Az átépítési költségeket a 2008 nov.14-én a Budapesti Sportarénában, a "Nem Adom Fel" együttes által szervezett jótékonysági koncert bevételéből fedezzük.

 

Benne vagyok a csodában, szemem előtt zajlik ennek a szép intézménynek a születés, és mégis is olyan hihetetlen, döbbenetes, ahogy a jó Isten építi az Ő Országát: néhány őszinte igaz dallam, egy koncertjegy, ezt megszorozva 7-8. ezer nagylelkű emberrel, és mindezt hozzá adva néhány igaz székely ember nagylelkűségéhez, kik nem pénzért adják ki ezt a csodaszép fekvésű Csíksomlyói ingatlant vállalkozóknak, hanem az őseink döntését tiszteletben tartva ingyen átengedik a bajban lévő gyermekeknek. És ennyi ember összefogásából megszelethetik egy épület, melyben 120 fiatal otthonra talál. Minden tanévben 12O székely fiatal a csíksomlyói Szűzanya lábánál nevelkedhet, válhat becsületes, tisztességes, jóravaló emberré. 

Istennek legyen hála mindazokért, kik társaim e szép álom valóra váltásában.

szeretettel, cs. t.

 

{zoomcat catid=504}