Érettségiző fiatalok a dévai házunkból!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_img_8342.jpgDéván 10 nagydiák érettségizik az idén. Elmentünk ma délután,  hogy egy pizza mellett elbeszélgessünk. Jó volt együtt lenni velük, sok sok éve együtt vagyunk és biza sok sok minden történt ezekben az években. Többen nálunk tanultak meg írni, sőt voltak olyanok is akik nálunk tanultak beszélni, és még az óvodát is az alapítványnál kezdték.

Megnőttek, komoly nagyszerű fiuk! Lány csak egyetlen egy van köztük. A fiuk szerint ez azért van így, mert én mindig a fiukat szidtam, neveltem, a lányokat meg dicsérgettem, babusgattam és így ők a fiuk megerősödtek, kitartottak, a lányok meg szépen elpuhultak és szerre feladták az iskolát, nem tartottak ki érettségiig. Nem tudom, hogy így volt-e de az tény, hogy ezekkel a legényekkel én elmernék menni a világ végére is.
Mi lesz velük? Izgulnak keményen, de július 7-ig le jár az érettségi. A vizsgákon nemcsak komoly ellenőrzés lesz, hanem mindent rögzít a kamera, és a filmeket archiválják, így csalásra, puskázásra nem sok esély van. Én össze tett kézzel drukkolok nekik! Most a vizsga előtt mindenkinek a jövővel kapcsolatosan van legalább két alternatívája: Mi lesz ha sikerül az érettségi, és mi ha nem?
Van aki üzletelni akar nyitni, van aki pincér szeretne lenni. Többen is mondták, hogy egyetemet szeretnének menni, de van aki betegápoló, más meg masszírozó lenne legszívesebben. Olyan is volt aki azon gondolkodik, hogy elmegy katonának a békemissziókba Afrikába, Ázsiába... Van egy fiú aki magyarszakot szeretne végezni, de igazából író is szeretne lenni (lehet, hogy kritikus lesz, mert nagyon fejlett az igazság érzéke). Szóval nagyszerű fiatalok, ami örömmel töltött el, az az, hogy mindenkinek sok sok álma célja van, és érzem, hogy éhesek, akarják is nagyon azt amire vágynak.
Ha valakinek szüksége van munkaerőre, munkatársra, olyanra, akinek ő szállást is tud adni, akkor örömmel vesszük ha jelzi ezt felénk. Én szívesen segítek, közvetítek és garanciát is vállalok értük.
Szeretettel kérlek, hogy értük is, de a többi házunkban érettségizőkért is imádkozzatok ezekben a vizsgazajos napokban.
Isten irgalmas szeretetében bízva,
Csaba t.